Maldivene – vakkert over og under vann

Maldivene leverer igjen og igjen, på alt!

Maldivene leverer igjen og igjen, på alt!

Hva tenker du når du hører det ordet – Maldivene?
Du har sett bildene, ikke sant? Turkist hav (for noen fargesjatteringer!), kritthvite strender, svaiende palmer og tropiske blomster.
Sikkert «fotoshoppet» tenker du kanskje? men virkeligheten er om mulig enda finere enn det bildene viser. Wow faktor på farger, og så den rene luften, føles som det er er sunnhet i hvert åndedrag. De lekre strendene og det klare vannet – så utrolig innbydende!

Visste du forresten at de hvite strendene på Maldivene ikke blir varme? Du kan gå barbeint hele ferien.

Små øyer

Det tar ca. 40 minutter å gå rundt øya. Det er solsenger, hengekøyer og veldig lite folk, selv om øya er fullbooket. Mange koser seg i villaen sin og det blir ALDRI overbefolket på strendene.

Vi landet en juli dag i litt ruskevær. Juli er en del av den «grønne årstiden». Den tiden på året hvor vegetasjonen kanskje er på sitt vakreste? Men også den tiden på året som også har et snitt på mange soltimer pr. dag samt tropisk regn. Vi har flere besøk bak oss på Maldivene i perioden mai til november, og regnskyll må man forvente i tropiske strøk. Men så skifter det gjerne fort til «beautiful one day – perfect the next».

hvit strand med hengekøye

Over forventningene

Så stod sommerferien igjen for tur. Maldivene skulle nytes over og under vann. Med et ønske om godt utvalg i mat falt valget på The Sun Siyam Iru Fushi. Her kunne vi nyte buffet, indisk, vietnamesisk, arabisk, italiensk og fransk mat – av veldig god kvalitet. Må virkelig si at maten imponerte stort, og at vi hadde noen svært hyggelige lunsjer og middager på samtlige restauranter. Variasjon var viktig for oss når vi skulle være i 2 uker. Den franske restauranten klarte å servere den beste kyllingen vi noen gang hadde smakt, og det var alle 3 samstemte i. Den indiske restauranten, serverte den beste Butter Chicken, og den vietnamesiske den beste Tom Yam Kung (suppe) og Vit Nuong Xi Dau (and) vi kan huske å ha spist. Vi koste oss storveis, virkelig positive matopplevelser.

Restaurantene ligger forskjellig plassert; ute i vannet, på stranden, inne på øya osv. De har også temakvelder på stranden (mot tillegg) med en meget god buffet, og her var i tillegg solnedgangene var flotte. Nydelige lunsjer og et stort utvalg i mocktails og cocktails var det også.
Frokosten hadde også alt; frukt, juice, kaffe, te, vann, kornblandinger, yoghurt, sushi, mange varme retter, egg i alle fasonger, pannekaker i flere varianter, croissanter og mye mer. Det var jammen godt for oss at vi skulle dykke, snorkle samt benytte Iru Fushis fine trimrom.

Møte med Nemo

Noen svømmetak ut fra stranden var det en Nemo-park. Her er det flott å snorkle, og her treffer du Nemo og mange av vennene hans. Et hundretalls anemoner har festet seg i dette området og det har det flyttet inn mange klovnefisker, MANGE!
Om du tar svømmeturen, nyt synet av fargerike anemoner og alle deres innbyggere.

Delfiner

Vår 13-åring tok dykke-sertifikat under oppholdet. Vi var med på en rekke snorkle- og dykketurer. Mange fargerike fisker, skilpadder, Manta Ray, stingrays, skilpadder og delfiner var noen av de vi stiftet bekjentskap med – en opplevelse!
Når ungene fikk hoppe fra taket på båten og delfiner kom svømmende, da blir man rett og slett litt ekstra lykkelig.

barn som hopper fra taket på en båt og ut i vannet

Rommene

Iru Fushi har villaer på stranden og ute i vannet, villaer med og uten basseng.
Fra vår vannvilla så vi delfiner et par ganger, herlig å se de der ute i sitt rette element.

SPA

Iru Fushi har Maldivenes største spa. Når du ser det lille bygget fra utsiden ser det kun ut som et bitte lite hus. Men når du går videre inn i huset og ut på andre siden, åpenbarer deg seg en stor, tropisk og vakker hage samt Maldivenes største Spa! Her er det mange fine blomster, vannspeil og en atmosfære som gjør at skuldrene senker seg mange hakk. De har mange behandlingsrom og tilbyr et stort utvalg behandlinger og massasje samt Hydroterapi.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!