Kambodsja

Historierikdom og gjestfrihet: Bli med til templenes rike!

Til tross for sin krigsherjede fortid er Kambodsja fortsatt en av Asias mest spennende destinasjoner. Et vakkert land med en sterk historie, og kultur som kan imponere selv den mest erfarne reisende!

Fra de øde strender i den Thailandske Gulf til den eksotiske byen Phnom Penh. Fra den dype jungelen og minoriteter i nordvest, til mystikken og storheten til Angkor. Sistnevnte kjent for Angkor Wat, et tempelkompleks som er et nasjonalt symbol i Kambodsja. Angkor Wat ligger i den lille byen Siem Reap som ligger nord i landet.
I Kambodsja møter man et vennlig folkeslag, gjestfrihet og god mat. I tillegg til historie og kultur har man fantastiske strender og krystallklart vann, for eksempel i Sihanoukville.

Kambodsja grenser til Thailand i vest og nordvest, Laos i nordøst og Vietnam i øst og sørøst. Kombiner gjerne Kambodsja med en eller flere destinasjoner i Asia. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta om Kambodsja

Hovedstad: Phnom Penh
Innbyggere: ca. 15,8 millioner
Valuta:Myntenheten heter Kambodsjanske Riel (KHR). US dollar i sedler benyttes også som betalingsmiddel. Betaling med kontanter er det vanligste, men kredittkort kan benyttes på mange hoteller og restauranter i turistområdene. Minibanker finnes i Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville.
Språk: Khmer
Religion: Buddhisme
Tidsforskjell: Norsk tid + 5 timer om sommeren og norsk tid + 6 timer om vinteren.
Pass/Visum: Passet må være gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Det er visumplikt til Kambodsja for alle typer norske pass. Det er mulig å søke om e-visum for inntil 30 dager. Det er også mulig å få 30-dagers turistvisum ved ankomst på flyplasser og grenseoverganger. E-visum (kun for turister) kan søkes fra https://www.evisa.gov.kh/. Visum utstedes også av Kambodsjas ambassader og kan på visse betingelser også fås ved ankomst på flyplassen og ved enkelte grensestasjoner. Les mer om visum på regjeringen.no

Været i Kambodsja

Kambodsja har et tropisk monsunklima.
Tørt vær fra november til april.
Regntid fra mai til oktober. I regntiden kan temperaturen nå opp i 40 grader og i den tørre årstiden falle til 20 grader.

Rundreise i Kambodsja og Asia

Paradisreiser tilbyr spennende rundreiser med dyktige engelsktalende guider, et stort utvalg i hotell fra mellomklasse til luksusklasse, elvecruise langs Mekong River og hvite sandstrender i vakre Sihanoukville.
Kambodsja kan enkelt kombineres med flere av våre andre flotte destinasjoner i Asia. Vi skreddersyr reisen til Kambodsja i henhold til deres ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Siem Reap- “Treasures of Angkor”

Siem Reap er en mindre by beliggende nord i Kambodsja. Byen tiltrekker seg reisende på grunn av de vakre tempelkompleksene i Angkor, men har i de siste årene utviklet seg i en spennende retning. Dette er en attraktiv by for flere aktiviteter, i sentrum av Mekong regionen. Her finnes det muligheter som “Ziplining”, “Seam Reap by Vespa”, Shopping og mye mer. Angkor Wat byr på spektakulære templer, som vitner om en fantastisk historie og kultur! Templet ble bygget av Khmer Kong Suryavarman II, ment som et hinduistisk tempel til hyllest for den gode Vishnu. Angkor Wat er et av verdens største religiøse monument.

I Siem Reap har vi flere gode bosteder, blant annet; Victoria Angkor Resort & Spa,
Raffles Grand Hotel d`Angkor Siem Reap og Park Hyatt Siem Reap.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

“One Island- One Resort”

Paradisreiser samarbeider med nydelige og luksuriøse hotell beliggende på private øyer utenfor Sihanoukville, også kjent som “Kampong Som”,  en kystby i Kambodsja beliggende sørvest i landet i den Thailandske Gulf. Stedet med de kritthvite og lange strendene og krystallklart vann. Kombiner historie og kultur med et strandopphold her.

Hotellene med et stort fokus på ansvarlig turisme!

Vi kan tilby Six Senses Krabey Island. En hotellkjede med et stort fokus på ansvarlig turisme. Hotellet har en fantastisk beliggenhet på Krabey Island og blender seg inn i det frodige landskapet, med blant annet bar plassert slik at man kan nyte solnedgangen, himmelobservatorium og utendørs kino. I tillegg til Six Senses kan vi også tilby Song Saa Privat Island. Et luksuriøst hotell i Song Saa. Les mer om våre utvalgte hotell under.

Paradisreiser har personlig erfaring i Kambodsja. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Phnom Penh – hovedstaden

Phnom Penh, Kambodsjas travle hovedstad, ligger ved krysset mellom de to elvene Mekong og Tonlé Sap. Phnom Penh var et knutepunkt for både Khmer-imperiet og franske kolonialister og bærer fortsatt preg av dette.

Byen i seg selv er ikke en populær turistattraksjon, men blir for mange det første møte med Kambodsja – på veien videre til strandopphold i Sihanoukville eller til Siem Reap og Angkor. Byen har flere kulturelle og religiøse attraksjoner, som blant annet Royal Palace, Silver Pagoda, National Museum og Wat Phnom som kan være verdt å besøke. Dødsmarkene og Folkemordsmuseet Tuol Sleng er en annen rystende attraksjon som vitner til den mørke fortiden landet har. Dersom man ønsker å bruke noen dager i Phnom Penh kan vi anbefale bosteder som Sofitel Phnom Penh Phokeethra og Raffles Hotel Le Royal.

Vi i Paradisreiser anbefaler rundreise i Kambodsja! Slik vil dere få en helhetlig og autentisk opplevelse av landet. Kombiner også Kambodsja med andre land i Asia, for eksempel  Vietnam eller Thailand.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

lokale dansere i kambodsja
dansende dame i lokal drakt
lokale båt på eleven i Kambodsja
vakker liten øy med hvit strand
basseng, hav og solnedgang
dame fra Kambodsja i lokale klær
tempel i Phnom Penh
tempelet Angkor Wat
kystlinjen på Krabey Island - turkist hav og grønn vegetasjon

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!