Ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme – når dere er ute på reise, tenk på miljøet!

Verden under vann

Korall er en levende organisme som er bygget opp gjennom tusener av år. Korallrevene er, nest etter regnskogene, det mest komplekse økosystemet på jorden med mer enn 100.000 arter. Korallrevene på våre reisemål er kjent for å være blant de vakreste i verden. Kompleksiteten i disse økosystemene kan neppe forestilles. Hver levende skapning har sin spesielle plass, med unntak av mennesket. Derfor: opptre som en gjest i denne fascinerende undervannsverdenen og ikke rør noe av det som lever der. Ikke ta med dere døde koraller eller skjell med hjem som minne.  Vi oppfordrer våre reisende til å benytte arrangerte utflukter eller søke kunnskap hos lokale dykkesentre.

Avfall

Renovasjon av søppel er en av de største utfordringene. Vi ber våre reisende å hjelpe til med å unngå forsøpling. Ta med alt av gjenvinnbart avfall (shampoflasker og lignende) hjem igjen. Norge har i motsetning til våre reisemål moderne gjenvinningssystemer. Ikke kast sigarettstumper, det tar naturen mer enn 200 år å bryte ned ett sigarettfilter. Gå foran med et godt eksempel, enten du er på stranden, langs veien eller i en båt.

Energi

Ved å spare strøm vil man forminske forurensningen; bruk luftkondisjonering kun ved behov, husk å slå av lys og batteriladere.

Vann

Spar på vannet. Ikke la vannet renne unødvendig. Om mulig, bruk håndklær flere ganger – de store mengder vaskevann utgjør en av de største truslene mot korallrevene.

“Dersom vi tar vare på naturen – tar naturen vare på oss”

Myndighetene på våre reisemål har forstått viktigheten av å være miljøbevisste for å bevare den unike naturen. Vi oppfordrer alle våre besøkende til å hjelpe til med bevaringen av disse vakre reisemålene. Lokalbefolkningen, andre besøkende, dyr og fremtidige generasjoner vil ha nytte av den innsatsen du gjør i dag. Tusen takk for hjelpen!

Reiselivet kan bidra svært positivt til vekst i mange land

Bransjen gir økt sysselsetting, som hotelljobber, transport, utflukter, lokale produsenter av varer og mat osv. Samtidig lærer vi svært mye av å oppleve nye land, kulturer og å treffe nye mennesker. Vi får større forståelse for andre kulturer og treffer våre medmennesker på et annet plan, noe som er verdifullt for oss alle. Hjelp gjerne den lokale befolkningen ved å være bevisst på hva du handler. Kjøp gjerne lokal produserte varer. Skal du prute på varene så husk at et lite beløp ikke betyr all verden for deg, men kan bety enormt mye for selgeren.

Paradisreiser er opptatt av hva de forskjellige hotellene og samarbeidspartnerne i de forskjellige landene bidrar med når det gjelder å ta vare på miljø, både når det gjelder naturen og menneskene. Vi har valgt en rekke partnere nettopp fordi de jobber rettferdig og bidrar til positive ting i sitt miljø. Det kan være resirkulering av avfall og vann, energisparing, bidrag til natur- og dyrevern, støtte til lokale prosjekter som hjelper mennesker i nød.

Vi vil spesielt nevne noen av kjedene vi jobber med i Afrika, Det indiske hav og i Asia.
&Beyond – vår gode samarbeidspartner tilbyr fantastiske og svært ansvarlige bosteder. &Beyond tar vare på dyrelivet, naturen og menneskene som bor i områdene de opererer i (Afrika og Asia). &Beyond er et foregangsselskap når det gjelder å ta vare på dyrelivet, og ikke minst redde de få neshorn som fortsatt er igjen. Selskapet tar nå ikke ut noe profit – alt går til Conservation!
Les mer her. 

Imvelo – i Zimbawe jobber vi med flotte bosteder under Imvelo paraplyen. De bidrar enormt i lokale landsbyer til helse, vann, skole og arbeidplasser. Reiser du med oss til disse bostedene opplever du i tillegg en ekte varme og velkomst du skal lete lenge etter – minner for livet.

Six Senses – en kjede som aktivt bidrar til hjelp for foreldreløse barn, de støtter flere vannprosjekt, de er i seg selv svært ansvarlige (alt materiell de benytter etc. er valgt med tanke på miljø), maten er i stor grad økologisk og de serverer ingen utrydningstruede arter. De tar seg av sine ansatte og har rettferdige lønnsystem. Ikke rart kjeden er kjent for verdens beste service og kvalitet på mat!

Paradisreiser støtter www.zulufadder.no
Dette er et prosjekt vi flere ganger selv har besøkt i Sør-Afrika og vi vet at hjelpen kommer frem. Vi beundrer virkelig alle de som gjør en flott innsats og sørger for at så mange barn i Zululand kan få en bedre fremtid. Det er mange utfordringer på stedet som har mistet en hel generasjon p.g.a. HIV/AIDS. Det er stort sett bestemor og små barnebarn igjen i veldig mange av disse familiene. Paradisreiser støtter Zulufadder i dag og kommer til fortsette å støtte dette prosjektet i tiden fremover.

Pack for a Purpose
Har du klær / sko / annet liggende som er helt og i orden, men som du ikke bruker lenger? Noe som barna har vokst fra? Pakk gjerne med en ekstra bag og gjør en forskjell.
Les mer på Pack for a Purpose.

Våre reisevilkår

Paradisreiser AS er medlem av Reisegarantifondet og Norsk Reiselivsforum, og følger pakkereiseloven.

Lov om Pakkereiser og Reisegaranti

En reise til et spennende land byr gjerne på fantastiske opplevelser – minner for livet! Vi ønsker dere riktig god tur!

 

 

 

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!