Ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme – når dere er ute på reise, tenk på miljøet!

Viktighet med ansvarlige reiser

Paradisreiser er stolte over å være sertifisert Travelife Partner.

Har du noen gang tenkt på at det å reise og oppleve ting ikke er noe som bare kommer deg selv til gode?
Om du velger riktige reisemål, arrangører og bosteder så kan du også være med å ta vare på naturen, dyrelivet og menneskene som bor i disse områdene.
Reisemål med strender som tar vare på f.eks. skilpadder, beskytter reder, og sørger for at de små nyklekte ungene når havet og sikrere fremtidig eksistens?
At det finnes bosteder med store ambisiøse mål å ta vare på livet i havet?
At du ved å reise på safari med de rette selskapene er med på å beskytte naturområdene og dyrelivet for fremtiden?
At du ved å reise til Uganda eller Rwanda på gorilla-trekking er med på å sikre deres eksistens ved å bidra til vakthold og vern av naturområder?
At du ved å reise på safari til Zimbabwe med oss, bidrar til at barn får gått på skole og servert et måltid mat om dagen (dette er ofte det eneste måltidet disse ungene får hver dag)? Sørger for tilgang til rent vann for mange landsbyer? bidrar til legehjelp, tannlege og fødestuer for kvinner?
Det er enormt mange flotte prosjekter vi og våre partnere er involvert i – fordi rettferdig reiseliv er noe som alltid har vært viktig for oss.
Reis på ferie og oppdagelsesreise med hjerne, hjerte og god samvittighet – ta kontakt med oss – vi bryr oss!

Verden under vann

Korall er en levende organisme som er bygget opp gjennom tusener av år. Korallrevene er, nest etter regnskogene, det mest komplekse økosystemet på jorden med mer enn 100.000 arter. Korallrevene på våre reisemål er kjent for å være blant de vakreste i verden. Kompleksiteten i disse økosystemene kan neppe forestilles. Hver levende skapning har sin spesielle plass, med unntak av mennesket.
Husk – aldri ta på eller rør, bare se. Ikke ta med deg “souvenirer” hjem. Bruk korallvennlig solkrem.

Søppel

Renovasjon av søppel er en av de største utfordringene. Vi ber våre reisende å hjelpe til med å unngå forsøpling. Ta med alt av gjenvinnbart avfall (shampo-flasker, solkrem emballasje, batterier og lignende) hjem igjen. Norge har i motsetning til flere av våre reisemål moderne gjenvinningssystemer. Renovasjon av søppel er en av de største utfordringene. Vi ber våre reisende å hjelpe til med å unngå forsøpling. Ta med alt av gjenvinnbart avfall (shampo-flasker, solkrem emballasje, batterier og lignende) hjem igjen. Norge har i motsetning til flere av våre reisemål moderne gjenvinningssystemer. Ikke kast sigarettstumper eller snus-poser, det tar naturen mer enn 200 år å bryte ned ett sigarettfilter. Gå foran med et godt eksempel, enten du er på stranden, i byen, langs veien eller i en båt.  Derfor: opptre som en gjest i denne fascinerende undervanns-verden og ikke rør noe av det som lever der. Ikke ta med dere døde koraller eller skjell med hjem som minne.  Vi oppfordrer våre reisende til å benytte arrangerte utflukter eller søke kunnskap hos lokale dykkesentre.

Energi

Ved å spare strøm vil man forminske forurensningen; bruk luftkondisjonering kun ved behov, husk å slå av lys og batteriladere

Vann

Spar på vannet. Ikke la vannet renne unødvendig. Om mulig, bruk håndklær flere ganger – de store mengder vaskevann utgjør en av de største truslene mot korallrevene

“Dersom vi tar vare på naturen – tar naturen vare på oss”

Myndighetene på våre reisemål har forstått viktigheten av å være miljøbevisste for å bevare den unike naturen. Vi oppfordrer alle våre besøkende til å hjelpe til med bevaringen av disse vakre reisemålene. Lokalbefolkningen, andre besøkende, dyr og fremtidige generasjoner vil ha nytte av den innsatsen du gjør i dag. Tusen takk for hjelpen!

Reiselivet kan bidra svært positivt til vekst i mange land

Bransjen gir økt sysselsetting, som hotelljobber, transport, utflukter, lokale produsenter av varer og mat osv. Samtidig lærer vi svært mye av å oppleve nye land, kulturer og å treffe nye mennesker. Vi får større forståelse for andre kulturer og treffer våre medmennesker på et annet plan, noe som er verdifullt for oss alle. Hjelp gjerne den lokale befolkningen ved å være bevisst på hva du handler. Kjøp gjerne lokal produserte varer. Skal du prute på varene så husk at et lite beløp ikke betyr all verden for deg, men kan bety enormt mye for selgeren.

Paradisreiser er opptatt av hva de forskjellige hotellene og samarbeidspartnerne i de forskjellige landene bidrar med når det gjelder å ta vare på miljø, både når det gjelder naturen og menneskene. Vi har valgt en rekke partnere nettopp fordi de jobber rettferdig og bidrar til positive ting i sitt miljø. Det kan være resirkulering av avfall og vann, energisparing, bidrag til natur- og dyrevern, støtte til lokale prosjekter som hjelper mennesker i nød.

Vi vil spesielt nevne noen av kjedene vi jobber med i Afrika, Det indiske hav og i Asia.

&Beyond

vår gode samarbeidspartner tilbyr fantastiske og svært ansvarlige bosteder. &Beyond tar vare på dyrelivet, naturen og menneskene som bor i områdene de opererer i (Afrika og Asia). &Beyond er et foregangsselskap når det gjelder å ta vare på dyrelivet, og ikke minst redde de få neshorn som fortsatt er igjen. Selskapet tar nå ikke ut noe profit – alt går til Conservation! Les mer her. 

Asilia

operer i flere afrikanske land og har vunnet flere priser samt har et ekte og stort fokus på naturen, dyrelivet og menneskene som bor i disse områdene – bærekraft i alle ledd. Det er de beste bostedene som også gir mest tilbake til lokale prosjekter; til menneskene som bor i områdene de opererer, samt de tar vare på naturen og dyrelivet. Les gjerne mer om Asilia her og deres Asilia Giving.

Imvelo

i Zimbawe jobber vi med flotte bosteder under Imvelo paraplyen. De bidrar enormt i lokale landsbyer til helse, vann, skole, skolemat og arbeidsplasser. Reiser du med oss til disse bostedene opplever du i tillegg en ekte varme og velkomst du skal lete lenge etter – minner for livet.
Les mer om Imvelos fantastiske innsats her.

Six Senses

en kjede som aktivt bidrar til hjelp for foreldreløse barn, de støtter flere vannprosjekt, de er i seg selv svært ansvarlige (alt materiell de benytter etc. er valgt med tanke på miljø), maten er i stor grad økologisk og de serverer ingen utrydningstruede arter. De tar seg av sine ansatte og har rettferdige lønnsystem. Ikke rart kjeden er kjent for verdens beste service og kvalitet på mat! Dette er ikke noe nytt, ansvarliget og ta vare på miljøet har hele tiden, i alle år vært fokuset for Six Senses. Les mer her.

Beachcomber

hotellkjede på Mauritius som de siste årene har gjort en rekke tiltak, bl.a. fjernet plastflasker – millioner av plastflasker! og benytter isteden glass (som resirkuleres). I tillegg er plast-sugerør fjernet samt en rekke engasjement på land og til vanns. Mauritius ( i likhet med bl.a. Kenya, Rwanda og Sri Lanka) har nå forbud mot plastposer noe som har gitt fantastiske resultater – øya fremstår nå som svært ren, ryddig og eksotisk. En gledelig endring å se for oss som har besøkt øya de siste 20 årene! EarthCheck sertifiserte. Les mer her.

Constance Hotels 

hotellkjede på Madagaskar, Seychellene, Mauritius og Maldivene som de siste årene har gjort en rekke tiltak, bl.a. fjernet plastflasker – millioner av plastflasker! og benytter isteden glass (som resirkuleres). I tillegg har de et stort engasjement og gjør veldig mye bra på land og til vanns.
Gold member og The Green Globe certification. Les mer her.

Seychellene – nesten 50% av Seychellene er nasjonalpark, dvs. forbeholdt bevaring av naturen og de som bor på land og i vann.

Paradisreiser støtter:

www.zulufadder.no Dette er et prosjekt vi flere ganger selv har besøkt i Sør-Afrika og vi vet at hjelpen kommer frem. Vi beundrer virkelig alle de som gjør en flott innsats og sørger for at så mange barn kan få en bedre fremtid. Det er mange utfordringer på stedet som har mistet en hel generasjon p.g.a. HIV/AIDS. Det er stort sett bestemor og små barnebarn igjen i veldig mange av disse familiene. Paradisreiser har støttet dette prosjektet siden 2008 og kommer til fortsette å støtte dette prosjektet i tiden fremover.

Paradisreiser støtter ADES Solaire med å kjøpe en energisparende ovn for hver booking vi har til Madagaskar.

Vi har over flere år støttet mat til skolebarn og vedlikehold av vannpumper i landsbyer i Hwange i Zimbabwe gjennom vår samarbeidspartner Imvelo.

Paradisreiser støtter KLM/Air France sitt SAF program for sustainable fuel for mindre utslipp. Alle kan bidra og gjøre litt!

Pack for a Purpose

Har du klær / sko / annet liggende som er helt og i orden, men som du ikke bruker lenger? Noe som barna har vokst fra? Pakk gjerne med en ekstra bag og gjør en forskjell.
Les mer på Pack for a Purpose.

Flyreiser

Flere grep gjøres for at flyreisen skal bli mer ansvarlig og bærekraftig. KLM/Air France tilbyr nå SAF og drivstoff med mindre utslipp. Riktig vei å gå – la oss håpe mange flere følger etter. Paradisreiser er en av de første i Norge til å delta i KLM/Air France sitt SAF program.
Visste du at flyreiser har redusert sine utslipp betraktelig de senere år? Mange flyselskap har nå helt ny flyflåte med fly som er langt mer effektive og som slipper ut betraktelig mindre enn de gjorde for noen år siden. Velg et selskap med fokus på mindre utslipp – velg nye fly.

Klimakvoter

Om du ønsker kan du kjøpe klimakvoter MITTKLIMA.NOChoose Today eller CLIMATECARE.ORG

 

Våre reisevilkår

Paradisreiser AS er medlem av Reisegarantifondet og Norsk Reiselivsforum, og følger pakkereiseloven.

Lov om Pakkereiser og Reisegaranti

En reise til et spennende land byr gjerne på fantastiske opplevelser – minner for livet! Vi ønsker dere riktig god tur!

 

 

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!