Doha i Qatar

Doha – arabisk sjarm og gjestfrihet!

Doha er hovedstaden i landet Qatar, som ligger omringet av havet på tre sider i den Arabiske Gulf. Byen er moderne og vestlig, med en unik arabisk sjarm og gjestfrihet. Her finnes en spennende blanding av moderne by og tidløs ørken, av øst og vest, gammelt og nytt. Byen blir sammenlignet med en mindre versjon Dubai.

Her finner dere gode shoppingmuligheter, fine badestrender, spennende utflukter, golf og flotte hotell! En destinasjon man trygt ta med familien på en spennende familieferie, en romantisk reise med din kjære, eller kanskje til og med en bryllupsreise?
Destinasjonen er også flott å utforske dersom dere skal reise langt, og ønsker et stopp på veien, eller kanskje dere bare ønsker en storbyhelg utenom det vanlige? Flere av verdens mest anerkjente kokker har også funnet veien til Doha og åpnet restaurant her, så byen byr også på store matopplevelser.

Byen kan besøkes alene eller i kombinasjon med en av våre andre reisemål; Maldivene, Kenya, Sør-Afrika, India, Dubai, Thailand, eller Vietnam, for å nevne noen.

I Doha tilbyr vi i Paradisreiser flere flotte hotell!

Paradisreiser er spesialister på reise til midtøsten og Qatar. Vi skreddersyr etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Doha

Hovedstad i Qatar: Doha
Innbyggere: 1,2 millioner
Valuta: Myntenheten heter ryal (QAR)
Språk: Arabisk, men mange snakker godt engelsk
Religion: Ca 67% av befolkningen er muslimer, ca 13.8% er kristne, ca 13.8 er hindu, og ca 3.1% er buddhister
Tidsforskjell: Norsk tid + 3 timer
Pass/Visum: Norske statsborgere må ha gyldig pass med minst seks måneders gyldighet. Visum for inntil to uker kan kjøpes i passkontrollen. Nødpass aksepteres ikke.

Klima

Ørkenklima med lite nedbør. I sommerperioden mai – september ligger temperaturene på ca 25-45 grader. Temperaturer opp mot 50 grader forekommer.

 

Gult borgtårn mot klarblå himmel
detalj fra hotellrom med hvite sofaer, tv vinduer gulv-til-tak

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!