Botswana

Bli med på en unik safariopplevelse!

Rikt dyreliv, vakker natur og nydelige bosteder gjør at Botswana er kjent som det beste blant de aller beste innenfor safariopplevelser! Her kan dere oppleve flodhester på nært hold, mens dere sitter ombord i tradisjonelle Mokoro-båter, eller være med på adrenalinfylt gå-safari med kunnskapsrike guider.

Botswana ligger på den sørafrikanske høysletta, ca. 1100 meter over havet. Store deler av landet består av ørken, den mest kjente er Kalahari-ørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde. Jorda er ikke spesielt dyrkbar og hovedkilden til vann kommer fra de store sumpområdene i Okavango-deltaet, som er verdens største innlandsdelta.

Fra å være et fattig land på midten av 60-tallet, betegnes Botswana i dag som en av de mest fremgangsrike landene i Afrika. Landets økonomiske vekst skyldes først og fremst eksporten av diamanter, men kvegdrift og turisme også hovednæringer i dette spennende landet. Store områder er avsatt til nasjonalparker, og disse er populære turistmål, men antallet besøkende hvert år er begrenset for å beskytte miljøet og dyrelivet.

Paradisreiser kan tilby en rekke safari lodger og camper i Botswana, vi hjelper dere med å velge rett reiserute i forhold til årstid og sesong.

Botswana kan kombineres med flere av Paradisreisers flotte reisemål; Zimbabwe (Victoria Falls), Namibia, Sør-Afrika, Mauritius, Seychellene, Dubai, Mosambik, m.fl., eller man kan oppleve landet som en fantastisk reise i seg selv – mulighetene er mange!

Paradisreiser er spesialister med lang erfaring på destinasjonen og vi skreddersyr reisen etter deres ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Botswana

Hovedstad: Gaborone.
Innbyggere: ca. 2,2 millioner.
Språk: Engelsk og Tswana.
Tidsforskjell: I perioden oktober til mars ligger Botswana en time foran norsk tid. I perioden mars – oktober vil det ikke være tidsforskjell fra Norge.
Valuta: Pula / BWP.
Tips: Vi anbefaler USD 5 – 10 pr. person pr. dag i tips til sjåfør/guide. Ellers tips der dere er fornøyde.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Norske statsborgere trenger ikke visum.

Klima

Egner seg som reisemål hele året. April/mai - oktober er den tørreste perioden (men da er også vannstanden i deltaet på sitt høyeste).
Denne perioden har varme dager og kjølige netter. Det faller mest nedbør i perioden november-april.
Temperaturene kan komme over 30 grader celsius i denne perioden.
Ta med en god genser/jakke til morgensafari som kan være svært kaldt.

Okavango Delta

Okavango Delta er verdens største innlandsdelta, og dekker et område på omtrent 55.000 km2. Deltaet byr på et rikt dyreliv, med over 70 forskjellige fiskearter, enorme mengder dyr og fugler – her er alt lagt til rette for store naturopplevelser! I området ligger også Moremi Game Reserve. Botswana er kjent for å være et av de aller flotteste landene å reise til for safari, og de tar godt vare på naturen og dyrelivet.

Lodgene vi tilbyr byr på fiske, game drives/safari, fugletitting og mye mer! Campene vi har valgt holder en veldig god standard, og samtlige har en svært miljøvennlig og ansvarlig profil.

I Okavango Deltaet tilbyr vi en rekke bosteder, blant andre: Xigera Safari Lodge, Jao Camp, Little Vumbura, Vumbura Plains, Tubu Tree Camp, Kings Pool, Kwetsani Camp, Jacana Camp, &Beyond Nxabega Okavango Tented Camp, &Beyond Sandibe Okavango Safari Lodge,
&Beyond Xaranna Okavango Delta Camp, Sable Alley, Hyena Pan, Sky Beds, 4 Rivers, Shinde,
samt en rekke andre bosteder.

Jente på savannen med tre marekatter

Chobe Nasjonalpark og Savute

Chobe Nasjonalpark er godt kjent for sin store bestand av elefanter. Her finnes det også dyr som flodhester og krokodiller. Det er kort avstand fra Chobe til Victoria Falls og Zambia, noe som gjør det mulig å kombinere disse destinasjonene.  I Chobe finner man også Savute – et avsidesliggende og urørt hjørne av nasjonalparken med et rikt dyreliv og fine bosteder.

I disse områdene finnes en rekke ulike overnattingsmuligheter. Paradisreiser tilbyr blant andre: Ngoma Safari Lodge, &Beyond Chobe Under Canvas, Chobe Game Lodge, &Beond Savute Under Canvas, Savuti Camp

I tillegg kan man kombinere et par netter på elven med en camp om man ønsker det.
Zambezi Queen
Chobe Princesses

Kalahari / Makgadikgadi Pans

Botswana har også ørken og dyreliv som har tilpasset seg dette spesielle landskapet. Her kan man vandre med lokale San Bushmen eller bli bedre kjent med nysgjerrige marekatter.
Jack’s Camp, Camp Kalahari, Meno A Kwena, San Camp

Forslag på safari

Nedenfor har vi noen forslag til safari-ekspedisjoner i Botswana. Men vi skreddersyr gjerne safarireisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for mer informasjon!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!