Botswana

Botswana … landet som byr på den ultimate safariopplevelsen!

Her finnes et rikt dyreliv, vakker natur og nydelige overnattingsmuligheter.

Botswana ligger på den sørafrikanske høysletta, ca. 1100 meter over havet. Store deler av landet består av ørken. Den mest kjente er Kalahariørkenen som dekker en tredjedel av Botswanas landområde. Jorda er ikke spesielt dyrkbar og hovedkilden til vann kommer fra de store sumpområdene, kalt Okavango, som er kjent som verdens største innlandsdelta.

Fra å være et fattig land på midten av 60-tallet, betegnes det i dag som en av de mest fremgangsrike landene i Afrika. Landets økonomiske vekst skyldes først og fremst eksporten av diamanter. Kvegdrift og turisme er også av viktig betydning. I landet er store områder avsatt til nasjonalparker, og de er populære turistmål. Her begrenses antall besøkende til parkene for å beskytte miljøet.

Botswana kan kombineres med flere av Paradisreisers flotte reisemål; Zimbabwe (Victoria Falls), Namibia, Sør-Afrika, Mauritius, Seychellene, Dubai, Mosambik, m.fl., eller man kan oppleve landet som en fantastisk reise i seg selv – mulighetene er mange!

Paradisreiser er spesialister med lang erfaring på destinasjonen og vi skreddersyr reisen etter deres ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Botswana

Hovedstad: Gaborone.
Innbyggere: ca. 2,2 millioner.
Språk: Engelsk og Tswana.
Tidsforskjell: I perioden oktober til mars ligger Botswana en time foran norsk tid. I perioden mars – oktober vil det ikke være tidsforskjell fra Norge.
Valuta: Pula / BWP.
Tips: Vi anbefaler USD 5 – 10 pr. person pr. dag i tips til sjåfør/guide. Ellers tips der dere er fornøyde.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Norske statsborgere trenger ikke visum.

Klima

Egner seg som reisemål hele året. April/mai - oktober er den tørreste perioden (men da er også vannstanden i deltaet på sitt høyeste).
Denne perioden har varme dager og kjølige netter. Det faller mest nedbør i perioden november-april.
Temperaturene kan komme over 30 grader celsius i denne perioden.
Ta med en god genser/jakke til morgensafari som kan være svært kaldt.

 

 

Okavango Delta

Okavango Delta er verdens største innlandsdelta, og dekker et område på omtrent 55.000 km2. Deltaet byr på et rikt dyreliv, med over 70 forskjellige fiskearter, enorme mengder dyr og fugler – her er alt lagt til rette for store naturopplevelser! I området ligger også Moremi Game Reserve. Botswana er kjent for å være et av de aller flotteste landene å reise til for safari, og de tar godt vare på naturen og dyrelivet.

Lodgene vi tilbyr byr på fiske, game drives/safari, fugletitting og mye mer! Campene vi har valgt holder en veldig god standard, og samtlige har en svært miljøvennlig og ansvarlig profil.

I Okavango Deltaet tilbyr vi en rekke bosteder, blant andre:
&Beyond Nxabega Okavango Tented Camp
&Beyond Sandibe Okavango Safari Lodge
&Beyond Xaranna Okavango Delta Camp
&Beyond Xudum Okavango Delta Lodge
Moremi Crossing
Pom Pom Camp
Rra Dinare (father buffalo)
Sable Alley
Hyena Pan
Sky Beds
Andre bosteder kan tilbys om ønsket.

Chobe Nasjonalpark og Savute

Chobe Nasjonalpark er godt kjent for sin store bestand av elefanter. Her finnes det også dyr som flodhester og krokodiller. Det er kort avstand fra Chobe til Victoria Falls og Zambia, noe som gjør det mulig å kombinere disse destinasjonene.  I Chobe finner man også Savute – et avsidesliggende og urørt hjørne av nasjonalparken med et rikt dyreliv og fine bosteder.

I disse områdene finnes en rekke ulike overnattingsmuligheter. Paradisreiser tilbyr blant andre:
&Beyond Chobe Under Canvas
Chobe Game Lodge
&Beond Savute Under Canvas
Savuti Camp

I tillegg kan man kombinere et par netter på elven med en camp om man ønsker det.
Zambezi Queen
Chobe Princesses

Kalahari / Makgadikgadi Pans

Botswana har også ørken og dyreliv som har tilpasset seg dette spesielle landskapet. Her kan man vandre med lokale San Bushmen eller bli bedre kjent med nysgjerrige marekatter.
Jack`s Camp
Camp Kalahari
Meno A Kwena
San Camp

Forslag på safari

Nedenfor har vi noen forslag til safari-ekspedisjoner i Botswana. Men vi skreddersyr gjerne safarireisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for mer informasjon!

Her kan dere oppdage underverkene i Botswana på et utvalg av private camper i dette mangfoldige landet med en natur- og dyrerikdom som ikke kan forestilles – det må oppleves!
Disse turene byr på helt fantastiske opplevelser og bosteder.

Nedenfor ser dere noen av alternativene vi tilbyr med &Beyond – som er kjent for å være en av de mest ansvarlige safarioperatørene.

Superior Explorer: 8 netter/9 dager, Chobe National Park, Savute og Okavango Delta
Classic Explorer : 8 netter/9 dager, Chobe National Park, Savute og Okavango Delta
Mini Explorer: 6 netter/7 dager, Chobe National Park, Savute og Okavango Delta
Scenic Highlights: 6 netter/7 dager, Okavango Delta og Nxai Pan National Park
Superior Delta Safari: 6 netter/7 dager i Okavango Delta

Botswana kan enkelt kombineres med noen av våre andre flotte reisemål som for eksempel Sør-Afrika (Rovos Rail, Cape Town, vindistriktet, Garden Route m.m.), Namibia, Mosambik, Seychellene, Mauritius, Dubai, Abu Dhabi, Doha og flere!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!