Kenya

Verdens fremste safariland!

Kenya byr på ekte afrikansk safari! ”The Big Five” er innen rekkevidde! Landet har et mangfoldig dyreliv, menneskene er vennlige, og våre sjåfører/guider er svært kunnskapsrike og engasjerte.

Safari i Kenya er noe helt spesielt og må oppleves. Deres første møte med Kenya er hovedstaden Nairobi. Paradisreiser benytter ofte byen som et start- eller stoppested for reisen. Vi har et stort utvalg av hotell og opplevelser i Nairobi, blant annet Giraffe Manor, House of Waine og Eka HotelKontakt oss for flere bosteder.

Kombiner safari med sol- og badeferie. Ved kysten finner dere flotte sandstrender, fra Lamu i nord til Mombasa-området og Diani Beach i sør. Vi har flere gode hotellalternativ er. En safari i Kenya kan også kombineres med sol- og badeferie på Zanzibar, Seychellene, Mauritius, Maldivene eller Dubai.

Paradisreiser er spesialister med lang erfaring og skreddersyr deres reise etter deres ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta om Kenya

Hovedstad: Nairobi.
Innbyggere: ca. 46 millioner, hvorav ca. 4 millioner i sentrale Nairobi.
Språk: Engelsk og Swahili.
Tidsforskjell: Kenya ligger 2 timer foran oss om vinteren og 1 time foran oss om sommeren.
Valuta: Kenyanske Schilling. Kredittkort kan benyttes på hotellene.
Tips: Vi anbefaler USD 10 – 20 pr. person pr. dag i tips til sjåfør/guide.
10% på restaurantregningen. Ellers tips der dere er fornøyde.
Vaksiner: Det er vaksinasjonskrav for reise til Kenya, husk å kontakte ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Visum kan forhåndskjøpes på nett (e-visa) eller kjøpes kontant ved ankomst Kenya.

Klima

Kysten av Kenya (Mombasa og Lamu) har tropisk klima. Ca. 25 – 30 grader hele året på land som i vann. Mest nedbør i april-mai/juni og november-desember. 7-9 soltimer pr. dag er vanlig.
Nairobi og safari/nasjonalparkene ligger på et høyere platå og har et litt kjøligere klima, 10 – 25 grader. Mest nedbør og lengre regnskurer i april-mai, kortere skurer i november-desember. Ta med en genser/jakke til safariturene tidlig om morgenen og sent om ettermiddagen. Regnskyll kan forekomme hele året.

Nairobi

Nairobi er hovedstaden i Kenya, og ligger i den sørlige delen av landet. Paradisreiser benytter Nairobi som et startsted; enten for reisen videre i Kenya eller for safariturer som starter i denne byen. På noen av turene vil man måtte ha første eller siste natt i Nairobi.

Vi tilbyr også utflukter i selve Nairobi: Blant annet Nairobi City Tour, Nairobis Landemerker, inkludert National Museum og Snake Park. Videre finnes Karen Blixen Museum der man kan besøke huset og området som ble brukt under filmen ”Mitt Afrika”- filmen som handlet om Karen Blixens liv, og Giraffe Centre der man har mulighet til å mate Rothschild giraffer. Det er også mulighet for å besøke Nairobi nasjonalpark, der mange av dyrene i Afrika bor (ikke elefanter i dette området).  Anbefaler lunsj eller middag på restauranten som er mest kjent for sine spennende viltretter; Carnivore Restaurant.

Kontakt oss for mer informasjon om Kenya og Nairobi; bosteder og utflukter!

Masai barn i tradisjonell drakt

Masai Mara

Masai Mara er kanskje nasjonalparken i Kenya som er mest kjent for sitt rike dyreliv. Her kan man blant annet være så heldig å oppleve “The Big Five” som  består av elefant, neshorn, leopard, løve og bøffel, samt mange flere fantastiske dyre- og fuglearter. Nasjonalparken har fått sitt navn etter de innfødte masaiene som bor i nasjonalparken, og elven Mara som renner gjennom parken.

Les mer om Masai Mara

Masai Mara er Øst-Afrikas mest dyrerike området. I perioden juli/august til oktober kan du oppleve verdens største dyrefenomen; "The Great Migration". Da vandrer ca. 2 millioner gnu og sebra fra Serengeti på Tanzania-siden inn i Masai Mara på Kenya-siden av grensen, i denne perioden er det muligheter for å se store mengder gnu og sebra krysse Mara elven i en såkalt "river crossing", et spektakulært skue - og med hjertet i halsen kan man bevitne naturens gang når krokodillene slår til mot de store hordene med dyr som krysser elven.

Bosteder i Masai Mara

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder i Masai Mara, – noen av våre favoritter finner du beskrevet under, men vi kan også tilby en rekke andre flotte bosteder som: Naboisho Camp og Rekero Camp, samt vi kan tilby flotte “safari-hus” for storfamilien eller venner, grupper på tur – som: Mara House (3 soverom) og Acacia House (3 soverom) – disse to husene ligger ved siden av hverandre og deler basseng – kan benyttes for en større gruppe. I tillegg tilbyr vi luksuriøse Sala`s Camp (perfekt å kombinere med Giraffe Manor i Nairobi). Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Bli med på spennende ballongsafari!

I Masai Mara er det flere aktiviteter, blant annet tilbyr Governor`s Balloon Safaris ballongsafari. For en spennende måte å oppleve Masai Mara på!
Kontakt oss for mer informasjon.

2 løver ligger i gresset

Amboseli Nasjonalpark

Amboseli Nasjonalpark ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro (5.895 m). Dere glemmer aldri synet av slettene i Amboseli med det majestetiske vulkanfjellet Kilimanjaro i bakgrunnen. Opplev blant annet elefanter, løver, sebraer, giraffer, hyener og mange flere spennende dyrearter!

Les mer om Amboseli Nasjonalpark

Amboseli har i hovedsak tørre sletter, men i dramatisk kontrast til de tørre områdene ligger også to myr-områder. Disse blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli kan dere bl.a. oppleve elefanter (ofte store flokker), bøffel, løve, gaseller, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra og apekatter samt en rekke fuglearter. Bostedene tilbyr også fotturer med guide, besøk i en Masai landsby m.m. Amboseli ligger ca. 4 timers kjøretur eller ca. 30 minutters flytur fra Nairobi .

Bosteder i Amboseli

Paradisreiser har et bredt utvalg av bosteder i Amboseli.
I tillegg tilbyr vi bl.a Ol Donyo Lodge i Chyulu Hills, Finch Hattons Luxury Tented Camp i Tsavo West, og mange flere.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Kysten av Kenya

Kombiner gjerne safari med sol og bad! Langs Kenya-kysten, fra nord til sør,  finnes fantastiske kritthvite strender og gode hotell. Paradisreiser kan anbefale flere flotte hotell, blant annet sjarmerende AfroChic Diani Beach, og det flott hotellet “One Island – One Hotel”: The Sands at Chale Island. Vi har også utflukter, bli med og opplev hva kysten av Kenya kan tilby!

Les mer om utflukter på kysten av Kenya

Av utflukter kan vi tilby følgende i Mombasa: Mombasa Island Tour; besøk gamlebyen og Dhow Port, Akamba håndtverksenter (tre), Mackinnon Market, Hindu Temple og Fort Jesus Museum.
Tamarind Dhow Dinner Cruise; seil med en Arabisk Dhow (båt) nedenfor Fort Jesus mens dere nyter en cocktail i solnedgangen. Middagen består av sjømat og kjøttretter. Band spiller opp til dans.
Wasini and Kistie Dhow. Seil fra syd-kysten i en tradisjonell Dhow til Kisite Nasjonale Marine Park. Her kan dere snorkle på korallrevet. Se også livet under vann fra en glassbunn båt eller sol deg på de tropiske øyene. Det blir sjømat til lunsj. For de som ønsker det er det guided tur til Wasini Village eller besøk i Shimoni Caves.

Bosteder langs kysten av Kenya

Kysten av Kenya har mange flotte strender! Diani Beach er flere ganger blitt kåret til Afrikas flotteste strand. Her finner du også et yrende liv i flotte farger under vann.
Paradisreiser har et stort utvalg av hotell på kysten av Kenya. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Forslag på safari

 Vi hjelper dere med å oppfylle safari-drømmen! Paradisreiser skreddersyr safariopplevelsen etter deres ønsker og behov.

Kombiner gjerne safari med sol og badeferie langs kysten i Kenya, på Zanzibar, på Seychellene, på Mauritius eller i Dubai – mulighetene er mange. Kontakt oss for uforpliktende tilbud.

2 sjiraffer stikker hodet inn vinduet og spiser frokost

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!