Vietnam

En destinasjon som setter sitt merke på sjelen!

Vietnam er et vakkert land med sterk historie, spennende kultur og nydelig mat! Landet grenser til Kina i nord, til Laos i nordvest og Kambodsja i sørvest, og ligger mot Sør-Kina havet i øst og sør.

Nøkkelord for destinasjonen er rik kultur og sterk historie som gjenspeiles i landets mange særegenheter. Om man velger å reise i det velutviklede og moderne sør-, det historiske og kulturrike sentrale-, eller det tradisjonelle og naturskjønne nord, så vil man møte en gjestfrihet og et folk som er tydelig stolt av sitt land. Vi kan love store opplevelser både for øyet, sjelen og ikke minst; for magen – for maten er i særklasse!

Paradisreiser er spesialister med personlig erfaring på destinasjonen og vi skreddersyr deres reise til deres ønsker. Vi tilbyr gode priser, topp service og kunnskap. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta om Vietnam

Hovedstad: Hanoi
Innbyggere: ca. 94,5 millioner
Valuta: Dong (VND)
Språk: Vietnamesisk
Religion: Buddhisme, katolsk kristendom
Tidsforskjell: Norsk tid + 5 timer om sommeren og norsk tid + 6 timer om vinteren.
Pass/Visum: Passet må være gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Norske borgere på ferie kan oppholde seg i Vietnam i inntil 15 dager uten å søke visum. Flybillett videre/returbillett må fremvises. Ønskes lengre opphold kan visum søkes  her.
Paradisreiser kan også hjelpe med Visa on Arrival (visa ved ankomst) for våre reisende.

Været i Vietnam

Klima: Vietnam strekker seg over flere klimasoner. Destinasjonen egner seg som reisemål hele året, men man kan tilpasse hvilke deler av landet man velger å besøke basert på de forskjellige klimasonene.
Nordlige Vietnam har gjerne kjølige, fuktige vintre mellom november og april, temperaturen i Hanoi kan på det kaldeste falle ned til 15°C. Sommermånedene mai til oktober er gjerne varme og tørre. Tyfoner kan forekomme i perioden juli – november, oversvømmelser kan forkomme i perioden mai til september. Mars til april, og september til desember, er en ideell periode for å besøke nordlige Vietnam.
Sørlige Vietnam har tropisk klima. Luftfuktigheten er høyest i perioden mai til november, med normalt mest nedbør i perioden juni – august, men normalt er det uansett kun snakk om kraftige, korte byger. Det kan være fare for oversvømmelser i Mekong deltaet i perioden mai til november. Desember til april er normalt en tørr periode. Årlig snittemperatur ligger på ca. 25 - 30°C. Desember til april er den beste perioden for reise til sørlige Vietnam, men denne delen av landet egner seg godt som reisemål året rundt. Øyene i sør (Con Dao og Phu Quoc) egner seg best for reise i perioden oktober - mai.
Sentrale Vietnam erfarer ofte en blanding av den nordlige og sørlige klimasonen. Kystlinjen (Nha Trang – Hoi An – Da Nang) har normalt ganske tørt og varmt klima fra mai til oktober, og noe fuktigere klima og mer nedbør i perioden desember til februar. Det kan forekomme tyfoner og oversvømmelser i perioden juli til november. Det kan bli ganske kjølig i det sentrale høylandet i vinterperioden. Desember til mars er den beste perioden for å besøke det sentrale høylandet, mens den sentrale kystlinjen er godt egnet som reisemål året rundt.

Rundreise i Vietnam og Asia

Paradisreiser tilbyr skreddersydde rundreiser i Vietnam. Men sin sentrale beliggenhet i Sørøstasia kan landet enkelt kombineres med en eller flere av våre spennende destinasjoner i området som Laos, Kambodsja, Myanmar, Thailand, Singapore, Indonesia og Malaysia.
Vietnam i seg selv er også en komplett reiseopplevelse med noe for alle sanser. Her vil dere får sterk historie, rik kultur, vakker natur, nydelig mat og flotte strender i en og samme destinasjon.
Under finner dere noen av våre utvalgte rundreiser som vi har satt sammen basert på egne erfaringer fra dette spennende og fantastiske landet. Alle rundreisene er private med egen bil/ guide under hele rundreisen.

Hva med å for eksempel kombinere vår rundreise i sørlige og sentrale Vietnam med et cruise på Mekong River? Enten et 2-dagers cruise med utgangspunkt fra Ho Chi Minh City/ Saigon. Eller hva med å starte det hele med en rundreise i Kambodsja, og med elvecruise langs Mekong River fra Phnom Pehn i Kambodsja til Ho Chi Minh byen (Saigon) i Vietnam. En annen spennende kombinasjon er rundreise i nordlige Vietnam inkludert cruise i fantastiske Halong Bay med strandferie i Da Nang, nær den historiske byen Hoi An, med sol og bad nær naturskjønne Nha Trang eller den vakre øya Con Dao?

Mulighetene er mange og vi har kunnskapen til å kunne hjelpe dere med å sette sammen deres drømmereise! Ta gjerne kontakt for et skreddersydd, uforpliktende tilbud i henhold til deres ønsker.

Lokal vietnameser med hatt og bøtter på sykkelstyret sykler forbi en massiv gul bygning med trapper foran
Vietnameser sykler

 

Utsikt over nydelige Ha Long bay med en båt og kalksteiner i vannet og frodig vegetasjon

Vietnam har mye å by på!

Et langstrakt land med en sterk historie, kultur, byliv, strender og natur!

Vi anbefaler å kombinerer en strandferie i Vietnam med enten en kortere eller lengre rundreise, elvecruise på Mekong River, cruise i vakre Halong Bay eller byliv og shopping i enten Ho Chi Minh City eller Hanoi. Vi har et stort utvalg av bosteder i Vietnam. Vi kan blant annet nevne  Hotel de l`Opera i Hanoi. La Residence i Hue, samt Hotel Des Arts og Park Hyatt i Saigon.

Kontakt oss for mer informasjon.

Da Nang og Hoi An

Da Nang er en kystby som ligger i sentral Vietnam. Byen var sentrum av Cham dynastiet fra det 2. århundre og er en av de eldste byene i Vietnam. Rik på kulturhistorie, og med dens nærhet til  sjarmerende Hoi An by, ruinene av My Sons Sanctuary og Marble Moutains, samt byens nærhet til langstrakte sandstrender, så har Da Nang blitt et populært knutepunkt for turisme i Vietnam. Hoi An ligger kun ca. 30 minutter fra Da Nang. Byen er kjent for sin vel bevarte gamleby. Den tidligere havnebyen er rik på historie, som gjenspeiles i arkitekturen; Kinesisk, japansk og europeisk arkitektur vitner om en kosmopolitisk fortid og lar dagens besøkende få et glimt av et Vietnam som ikke lenger eksisterer andre steder. Hoi An Ancient Town står på UNESCOS verdensarvliste.

lang sandstrand med frodig vegetasjon og steiner

Nha Trang

Nha Trang er en kystby i sør-Vietnam. Byen er kjent for sine lange og flotte strender, dykkesteder og øyer utenfor kysten. Hovedstranden er en lang, buet strekning langs Tran Phu Street. Her finner man en promenade, flere hotell og restauranter. I nærheten har Nha Trang naturreservatene Hòn Mun og Hòn Tam Islands som nås med båt. Ideelt for de som er glad i snorkling og dykking, da dette er et av områdene i Vietnam hvor man fortsatt finner levende og flotte korallrev.

Lokal vietnamesisk kvinne står med tradisjonell vietnamesisk hatt på med et brett med blomster foran seg. Frodig vegetasjon rundt

Phu Quoc

Er en vietnamesisk øy utenfor kysten av Kambodsja i den Thailandske gulf.

Øya er kjent for sine hvite sandstrender og har også noen flotte områder for snorkling og dykking. Mer enn halvparten av øya er en del av Phú Quoc National Park, som har fjell, tett tropisk jungel, tur-stier og dyreliv. Duong Dong er den største byen, med dag- og natt-marked hvor man kan finne et stort utvalg av lokalt håndverk, og spennende mat-boder med fristende lokale retter. Phu Quoc er en destinasjon i stor utvikling, og derfor en øy man burde besøke før – snarere enn siden.

lang sandstrand på en øy med fjellandskap og havet. nydelig natur.

Con Dao

Con Dao logger rett utenfor Vietnams sørkyst.

Øya er kjent for sin slående naturlige skjønnhet; med kritthvite strender, nydelige bukter, frodig vegetasjon av tropisk skog og ikke minst sine flotte korallrev langs kysten. Her kan man utforske naturen enten ved å gå fottur, eller under vann da forholdene for dykking og snorkling er gode.

Eksempler på rundreise

Paradisreiser kan tilby mange flotte rundreiser i det langstrakte Vietnam.

Våre rundreiser er individuelle turer med privat bil og personlig guide/ sjåfør. Under finner dere eksempler på hva slags rundreiser vi kan tilby; – til inspirasjon!
Vi har en meget god lokalkunnskap på destinasjonen og skreddersyr rundreisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

rosa flombelyst bygning med vietnamesisk tradisjonell pynt
tradisjonelt Vietnamesisk pyntede lys lenker som henger fra flere trær med en bygning i bakgrunnen
Utsikt over nydelige Ha Long bay med en båt og kalksteiner i vannet og frodig vegetasjon
Lokal mann med en vannbøffel på stranden med naturlig og grønt landskap i bakgrunn og vann på siden
Skilpadde som ligger i sanden på stranden med grønt langt gress i bakgrunnen
speilbilde av bygning og palmer, og solnedgang i bassenget, med solsenger i bakgrunnen langs bassengkanten
Lokal vietnamesisk dame bakfra med langt svart hår og hvit kjole står på sandstranden med to lokale og tradisjonelle runde båter. fjell og havet i bakgrunnen

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!