Namibia

Vilt, vakkert og urørt!

Namibia består hovedsakelig av ørkenlandskap og byr på store kontraster. Landet grenser til Angola og Zambia i nord, Botswana i øst, Sør- Afrika i sør og har en lang kystlinje mot Atlanterhavet i vest.

Landet kjennetegnes av sin mangfoldige variasjon i landskapet. Her finner du høye sanddyner i Namib og Kalahari, savanner med store tornebusker og majestetiske fjellformasjoner, og åpne sletter som Etosha Pan.

En vakker destinasjon som må oppleves!  Ta gjerne med familien på deres livs familieferie med eksotisk safari i Etosha National Park, eller hva med en opplevelsesrik rundtur med din kjære?

Vi anbefaler også Namibia i kombinasjon med andre destinasjoner, som Sør-Afrika, Victoria Falls og Botswana.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta

Hovedstad: Windhoek
Innbyggere: ca. 2,4 millioner innbyggere
Språk: Engelsk er offisielt språk.
Tidsforskjell: Sommertid: fra første søndag i September til første søndag i april ligger Namibia + 1 time norsk tid, bortsett fra i perioden fra første søndag i september til siste søndag i oktober hvor Norge skifter til vinterstid.
Vinterstid: fra første søndag i april til første søndag i september ligger Namibia likt med norsk tid.
(Noen variasjoner i oversangperiodene hvor Norge går over til sommer-/ vinterstid i mars og oktober, altså litt før og litt etter Namibias tidsperioder.)
Valuta: Namibiske dollar (NAD). Kan også benytte Sør-Afrikanske Rand.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt lokae vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
De nordlige delene av Namibia, inkludert Etosha nasjonalpark, er malariaområde.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreise.
Visum er ikke påkrevet for opphold mindre enn 90 dager på destinasjonen.

Klima

Sommerperiode: Oktober til april, temperaturer fra ca. 20 til 34 grader på dagtid. Merk at i de nordlige og sørlige delene av landet kan temperaturer over 40 grader på dagtid forekomme.
Vinterperiode: Mai til september, temperaturer fra ca. 18 til 25 grader på dagtid. På nattestid kan temperaturene i innlandet falle til under null og bakkefrost kan forekomme.
Atlanterhavskysten blir påvirket av den kalde Benguela strømmen og temperaturen her holder seg stabil fra ca. 15 til 25 grader. Tåke og kraftige regnskyll kan forekomme på nattestid langs kysten.
Luftfuktigheten er generelt ganske lav i de fleste områder av Namibia, men i de nordlige områdene kan den komme helt opp i 80% i de varme sommermånedene.
Regntiden varer fra oktober til april, sporadiske men kraftige regnskyll forekommer i denne perioden, spesielt i innlandet og området rundt Caprivi.

Det ville Namibia

Landet er et av få som har konservering og beskyttelse av naturen nedfelt i grunnloven. Flere av dyrene i landet er utrydningstruet, blant annet sort og hvitt neshorn, afrikansk villhund og antilope

Etosha Nasjonalpark

En av de største nasjonalparkene i Afrika. Her finner man blant annet Etosha Pan (5000 km2) og langs grensen av denne ligger det en rekke vannhull som gjør dette området ideelt for safari.

Paradisreiser har flere bosteder i Etosha, blant annet  Etosha Oberland Lodge, Etosha King Nehale, Onguma The Fort og Mushara Bush Camp.

Les mer om Etosha Pan

Her kan man se begge arter av neshorn, store elefantflokker, impala, løve og ellers et stort utvalg av andre dyrearter og fuglearter.

Skeleton Coast & Kaokoland

Skeleton Coast er mest kjent som verdens største gravplass for sjømenn og deres skip. En isolert del av kysten som er dominert av sanddyner, grussletter, uttørkede saltinnsjøer og åssider.

Nordvest for Etosha ligger tørre og vakre Kaokoland. Sandsletter og røffe fjellsider – bundet sammen i nord av Kuene elven. Dette området har i flere generasjoner vært hjemmet til nomadefolket Himbaene.

Paradisreiser har flere bosteder i Skeleton Coast og Kaokoland, blant annet Skeleton Coast Shipwreck Lodge, Hoanib Skeleton Coast Camp og Serra Cafema Camp. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Sossusvlei

En leiregrunn med et fantastisk vidt og åpent landskap. Stedet er en hovedattraksjon for det sørlige Namibia.

Omkranset av majestetiske sanddyner tar dette stedet pusten fra enhver, spesielt i de tidlige morgentimene hvor fargene fra soloppgangen speiler seg i sanden.

Paradisreiser har flere bosteder, blant annet Kulala Desert Lodge,  Little Kulala, Moon Mountain Lodge og det stilige Desert Whisper Lodge . Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Damaraland

Lokalisert nord i Namibia med Namib ørkenen i vest, Kalahari ørken i øst og Windhoek i sør. Damaraland består av et stort område og er hjemsted for flere ørkentilpassede dyr som elefant, neshorn, sebra og løve.

Paradisreiser har flere bosteder, blant annet Damaraland Camp, Camp Kipwe, Desert Rhino Camp og Doro Nawas Camp.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

 

Forslag på safari og rundreise

 Paradisreiser skreddersyr safari etter deres ønsker.
Vi kan blant annet tilby Desert Dune Safari og Diverse Namibia – La deg inspirere!
Vi hjelper dere med å finne drømmereisen!
Kontakt oss for mer informasjon.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!