Sør-Afrika

Sør-Afrika – en hel verden i ett land!

Storslagen natur, rikt dyreliv, flotte strender samt mat og vin i verdensklasse er noe av det man kan oppleve i Sør-Afrika – et land man alltid vil tilbake til!
La våre hjemmesider og vår Afrika-brosjyre inspirerer deg!

Det er ikke uten grunn at Sør-Afrika beskrives som “en hel verden i ett land” – opplevelsene står i kø!

Her kan du blant annet ta taubanen til toppen av Table Mountain, avlegg et besøk til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet, Simons Town for å se pingvinkolonien og landets kjente vindistrikt. Dra på hvalsafari, kjør den kjente Garden Route eller dra på safari for å se “The Big Five”. Mulighetene er uendelige, og her er det masse å utforske for den eventyrlystne. Vakkert landskap, pulserende storbyer, spennende safari med et rikt dyreliv og mat og drikke i verdensklasse – her ligger alt til rette for en fantastisk reise!

Store deler av Sør-Afrika, spesielt de typiske turiststedene, er mer vestlige og moderne enn det man kanskje skulle tro, og infrastrukturen er også deretter.

Sør-Afrika kan kombineres med en rekke andre land, hva med badeferie på Seychellene eller Mauritius? – en veldig flott kombinasjon.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Sør-Afrika

Hovedstad: Pretoria
Innbyggere: 56,72 millioner (2017)
Språk: Afrikaans, engelsk og flere forskjellige lokale språk
Tidsforskjell: Fra oktober til mars ligger de 1 time foran, mars til oktober er det ingen tidsforskjell fra Norge
Valuta: Sørafrikansk rand (ZAR)
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner. Må ta Gulfeber vaksine hvis du har vært innom enkelte land i Afrika
Pass/Visum: Ingen krav om visum for norske borgere, men passet må være gyldig i minst seks måneder etter besøket er avsluttet, og må inneholde minst tre blanke sider

Klima

Vinter-og sommersesong er motsatt av våre sesonger da Sør-Afrika ligger på den sydlige halvkule. Det er stor variasjon i ulike deler av landet.
Sørkysten har ofte kjølig og regnfull vinter, tørt og varmt om sommeren. Kystområdene i øst har subtropisk klima, med mild og tørr vinter, sommeren er varmere og mer regnfull

Cape Town

Med beliggenhet ved atlanterhavskysten omringet av fantastiske fjell, blir denne byen ofte omtalt som en av verdens vakreste byer.
Byen blir av historiske årsaker kalt ”The Mother City” i resten av Sør-Afrika. Cape Town er en moderne by som bærer preg av stor europeisk innflytelse. Vi i Paradisreiser tilbyr flere ulike hoteller i byen, blant annet Cape Grace, Victoria &  Alfred Hotel, Queen Victoria, One & Only Cape Town og det berømte The Silo Hotel.

Les mer

Cape Town er en by med flere spennende og forskjellige områder å utforske.
Et populært område er Victoria & Albert Waterfront - her finnes et godt utvalg av butikker, gode restauranter og kafèer.
Det eksotiske afrikanske markedet på Greenmarket Square litt lenger inn i byen bør også besøkes.
I tillegg til å være et hyggelig feriemål i seg selv, er Cape Town også et godt utgangspunkt for dagsutflukter, blant annet til Kapp Det Gode Håp, Robben Island, Table Mountain og Simons Town.
Byen kan også enkelt kombineres med vindistriktene, Garden Route, Durban, Rovos Rail og safari!

Vi kan tilby en rekke utflukter med guide fra Cape Town, både med og uten overnatting!

Garden Route & Route 62

Garden Route og Route 62 er populære ruter for de som ønsker å utforske Western Cape. Veiene er i god stand, og utsikten nydelig!
Her tilbyr vi flere ulike bosteder, blant annet The Turbine Boutique Hotel & Spa.

Safari i Sør-Afrika

Safari i Sør-Afrika er en stor opplevelse hvor man får oppleve dyrene i sitt rette element kombinert med overnatting på flotte safari-lodger.
Den mest kjente parken for folk flest er kanskje Krügerparken – en av verdens største og best bevarte nasjonalparker! Her tilbyr vi en rekke overnattingsmuligheter, blant annet i Sabi Sands (område kjent for bl.a. stor tetthet av leoparder);
Arathusa
&Beyond Kirkman`s Kamp
&Beyond Tengile River Lodge
Ulusaba Cliff Lodge, Ulusaba Rock Lodge, Ulusaba Safari Lodge
Dulini Lodge, Dulini River Lodge
Leopard Hills
I Timbavati (kjent for bl.a. store løveflokker) tilbyr vi bl.a:
&Beyond Ngala Safari Lodge
&Beyond Ngala Tented Camp

&Beyond Phinda Private Game Reserve

Vår gode samarbeidspartner &Beyond tilbyr fantastiske og svært ansvarlige bosteder. De tar vare på dyrelivet, naturen og menneskene som bor i områdene de opererer i. Selskapet tar nå ikke ut noe profitt – alt går til vedlikehold og bevaring.
&Beyond Phinda Forest Lodge
&Beyond Phinda Homestead
&Beyond Phinda Mountain Lodge
&Beyond Phinda Rock Lodge
&Beyond Phinda Vlei Lodge 
&Beyond Phinda Zuka Lodge
En god kombinasjon kan være Phinda sammen med White Pearl Resort i Mosambik, og/eller noen dager i Durban.

Bosteder i andre nasjonalparker og reservater

I tillegg til Krügerområdet og Phinda Private Game Reserve finnes også et stort antall private og offentlige reservater og nasjonalparker med vakre safari-lodger.
Blant annet langs Garden Route; Kariega Ukhozi Lodge, Kariega Settlers Drift og Kariega Homestead.
Madikwe Game Reserve; Tuningi Safari Lodge og Madikwe Hills.

Tswalu Kalahari Game Reserve;
For dere som ønsker noe helt unikt med god standard – Tswalu Tarkini og Tswalu The Motse

Sanbona Game Reserve;
Tilney Manor (vår personlige favoritt i Sanbona), Sanbona Gondwana Family LodgeSanbona Dwyka Tented Lodge.

Prisgunstige safaripakker for par og familier; Makutsi Safari Springs – se forslag for 1 uke og 2 uker.

Safarimulighetene i Sør-Afrika er mange! Kontakt oss slik at vi kan finne alternativet som passer best for dere!

Rovos Rail

…bli med på en av verdens mest eksklusive togreiser!
Rovos Rail har siden starten i 1989 opparbeidet seg et rykte som en av verdens mest berømte togreiser. Her får passasjerene en kombinasjon av luksus, eleganse, nostalgi og fantastiske naturopplevelser. En meget spennende og innholdsrik måte å reise på i Sør-Afrika.
Kontakt oss for mer informasjon!

Vindistriktene

En knapp time fra Cape Town finner du begynnelsen av vinområdet. De mest kjente er Stellenbosch, Franschhoek, Robertson og Paarl. Vindistriktene er virkelig verdt et besøk for de som ønsker å nyte god mat og vin i vakre og romantiske omgivelser. Her tilbyr vi en rekke flotte overnattingsmuligheter, blant annet: Mont Rochelle, Leeu House,Oude Werf Hotel og Majeka House. Kombiner gjerne et opphold i vindistriktet med andre spennende deler av Sør-Afrika som for eksempel Cape Town, Garden Route, safari eller Rovos Rail.

Whale Coast/Hermanus

Langs sørkysten i Sør-Afrika finner man et rikt liv på land og under havoverflaten – her kan man kan blant annet oppleve forskjellige arter av hvaler og delfiner som kommer inn til kysten  deler av året. Vakkert naturlandskap, fjell og frodige åser er stikkord for dette fantastiske området.
Av overnattingsmuligheter tilbyr vi i Paradisreiser blant annet Grootbos Private Nature Reserve Garden Lodge, Grootbos Private Nature Reserve Forest Lodge og The Marine.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!