Sri Lanka

Et mangfold av opplevelser!

Kombiner rundreise og badefeire på magiske Sri Lanka! Få steder i verden kan tilby en slik bemerkelsesverdig kombinasjon av et fantastisk landskap, urørte strender, fengslende kulturarv og unike sanseinntrykk i et så kompakt areal.

Destinasjonen kan tilby åtte «World Heritage Sites» nevnt på UNESCOs verdensarvliste, i tillegg til nasjonalparker- hvor et rikt dyreliv er representert, frodige te-plantasjer, botaniske hager og fossefall! Kombinert med en kulturhistorie som strekker seg over 2500 år tilbake i tid, så vil øya være en destinasjon som setter spor i sjelen.

Paradisreiser er spesialist på destinasjonen. Vi har personlig erfaring og kunnskap på og skreddersyr reisen etter deres ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta

Administrativ hovedstad: Sri Jayawardenapura Kotte
Kommersiell hovedstad: Colombo
Innbyggere: 21,2 millioner
Valuta: Sri Lankas Rupee (LKR)
Språk: Singalesisk er det offisielle og nasjonale språket, mindre grupperinger har også Tamil og andre nasjonale språk som sitt morsmål. Engelsk brukes ofte i offentlige og turistrelaterte sammenhenger.
Religion: Størstedelen av befolkningen er buddhister, men islam, hinduisme, kristendom samt andre religioner er også representert på øya.
Tidsforskjell: Norsk tid + 3,5 timer om sommeren og norsk tid + 4,5 timer om vinteren.
Pass/Visum: Gyldig pass i minimum 6 måneder etter hjemkomst.
Norske borgere må søke visum før reisen til Sri Lanka.

Klima

Tropisk klima med en nordøstlig monsun i perioden desember - mars som kan medføre noe mer ustabilt vær i nordøstlige regionen i denne perioden.
November – mai: rolig sjø på sørsiden av øya.

En sørvestlig monsun i perioden juni – oktober som medfører noe mer ustabilt vær i den sørvestlige regionen i denne perioden.
Juni – oktober: rolig sjø på nordøst siden av øya.

For strandopphold bør men ta hensyn til værperiodene for å sikre seg opphold på den mest gunstige klimasonen for perioden man ønsker å reise, men for rundreise så kan man benytte hele øya året rundt.
Temperaturene langs kysten er varme med behagelig badetemperatur året rundt, det er noe kjøligere  i høylandet (ta med varmt tøy og regn- eller vindjakke på rundreise).

Rundreise på Sri Lanka

Paradisreiser tilbyr skreddersydde rundreiser for individuelle, par og familier på Sri Lanka, alle rundreisene er med privat bil og egen sjåfør. Mangfoldet av opplevelser som tilbys er stort, så avslutt gjerne rundreisen med noen netter på et av våre flotte strandhotell for å finne roen etter de mange store inntrykkene.

Øyas beliggenhet gjør at man enkelt kan kombinere Sri Lanka med for eksempel spennende rundreise i India eller avslappende strandferie på vakre Maldivene.

 

Rajarata – “The Kings Land”

kjent for sine kjente kongehistorier,  kultur og religion.

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder. Vi kan blant annet anbefale Water Garden Sigiriya og Resplendent Ceyloni i Sigiriya, Forest Rock Garden Resort i Anuradhapura, Jetwing St.Andrews i Nuwara Eliya og de luksuriøse hotellene Kings Pavilion i Kandy- for å nevne noen.

Les mer her

Dette stedet er spesielt kjent for de kulturelle attraksjoner som man finner i for eksempel Anuradhapura i nord, Dambulla i vest og Polonnaruwa i øst - som til sammen utgjør det "Kulturelle Triangelet".
Kandy er en stor by som ligger i høylandet, lenger sør for "Det Kulturelle Triangelet". Byen ligger på et platå omgitt av fjell og er hjem for blant annet te-plantasjer, et biologisk mangfold i regnskogen og den nydelige elven Kandy Lake. I tillegg er Kandy kjent for de hellige buddhistiske stedene, som for eksempel "Temple of the Tooth".

Et rikt dyreliv på Sri Lanka

Nesten 70% av øya er skogkledd, med tropisk regnskog i lavlandet og fjellregnskog i høyereliggende områder. Det finnes mange flotte nasjonalparker – som drives på en ansvarlig måte.

Les mer her

Paradisreiser kan anbefale Yala nasjonalpark som består av hele seks nasjonalparker og regnes som øyas beste nasjonalpark. Yala er vert for en rekke økosystemer som spenner fra fuktige monsunskoger til ferskvannsområder og marine våtmarker. Her finner man en av landets viktigste fuglområder, med sine ca. 215 fuglearter, hvor av seks arter kun finnes på øya. Det er registrert 44 forskjellige arter pattedyr i parken som også kan skilte med en av verdens høyeste tetthet av leoparder. I tillegg til fugler og leopard er Yala også hjem for andre dyr som elefant, villsvin, krokodiller med mer. Vi har et stort utvalg av bosteder når man skal besøke Yala. Anbefaler spesielt;
Chena Huts by Uga Escapes
Taru Villas Yala
Wild Coast Tented Lodges.

Sol- og badeferie langs kysten

Etter en reise med spennende og mange inntrykk anbefaler vi å avslutte reisen med noen netter på et av våre flotte strandhotell.

Finn roen etter en fantastisk rundreise. Flere av stedene langs kysten har fantastiske strender, og spesielt Tangalle er kjent for å ha noen av verdens beste surfestrender. Andre steder å trekke frem er Galle. Her får man en kombinasjon av by og strand.

Vi har et stort utvalg av flotte hotell blant annet i
Passikudah; Uga Bay, Galle; Amangalle, Tangalle; Amanwella
Koggala; The Fortress Resort & Spa  for å nevne noen.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Eksempler på rundreise

Paradisreiser kan tilby mange flotte rundreiser på vakre Sri Lanka. Våre rundreiser er individuelle turer med privat bil og personlig guide/ sjåfør.

Under finner dere eksempler på hva slags rundreiser vi kan tilby. Vi skreddersyr rundreisen etter deres ønsker. Kontakt oss for mer informasjon.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!