Sri Lanka

Sri Lanka.. et mangfold av opplevelser!

Kombiner rundreise og badefeire på magiske Sri Lanka – mulighetene er mange!

Få steder i verden kan tilby en slik bemerkelsesverdig kombinasjon av et fantastisk landskap, urørte strender, fengslende kulturarv og unike sanseinntrykk i et så kompakt areal. Sri Lanka kan tilby åtte «World Heritage Sites» nevnt på UNESCOs verdensarvliste, i tillegg til nasjonalparker- hvor et rikt dyreliv er representert, frodige te-plantasjer, botaniske hager og fossefall! Kombinert med en kulturhistorie som strekker seg over 2500 år tilbake i tid, så vil Sri Lanka være en destinasjon som setter spor i sjelen. Paradisreiser tilbyr forskjellige rundreiser – rundt om hele Sri Lanka.

Hovedstaden, Colombo, er også verdt å få med seg. Her finnes det mye arkitektur og historie, få også med dere de lokales livsstil i Colombo – annerledes enn andre steder i Sri Lanka.

Paradisreiser er spesialist på reiser til Sri Lanka, vi har personlig erfaring og kunnskap på destinasjonen og skreddersyr deres reise i forhold til deres ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta

Administrativ hovedstad: Sri Jayawardenapura Kotte
Kommersiell hovedstad: Colombo
Innbyggere: 21,2 millioner
Valuta: Sri Lankas Rupee (LKR)
Språk: Singalesisk er det offisielle og nasjonale språket, mindre grupperinger har også Tamil og andre nasjonale språk som sitt morsmål. Engelsk brukes ofte i offentlige og turistrelaterte sammenhenger.
Religion: Størstedelen av befolkningen er buddhister, men islam, hinduisme, kristendom samt andre religioner er også representert på øya.
Tidsforskjell: Norsk tid + 3,5 timer om sommeren og norsk tid + 4,5 timer om vinteren.
Pass/Visum: Gyldig pass i minimum 6 måneder etter hjemkomst.
Norske borgere må søke visum før reisen til Sri Lanka, les mer her : www.eta.gov.lk // Tourist Visa.

Klima

Tropisk klima med en nordøstlig monsun i perioden desember - mars som kan medføre noe mer ustabilt vær i nordøstlige regionen i denne perioden.
November – mai: rolig sjø på sørsiden av øya.

En sørvestlig monsun i perioden juni – oktober som medfører noe mer ustabilt vær i den sørvestlige regionen i denne perioden.
Juni – oktober: rolig sjø på nordøst siden av øya.

For strandopphold bør men ta hensyn til værperiodene for å sikre seg opphold på den mest gunstige klimasonen for perioden man ønsker å reise, men for rundreise så kan man benytte hele øya året rundt.
Temperaturene langs kysten er varme med behagelig badetemperatur året rundt, det er noe kjøligere  i høylandet (ta med varmt tøy og regn- eller vindjakke på rundreise).

Rundreise på Sri Lanka

Paradisreiser tilbyr skreddersydde rundreiser for individuelle, par og familier på Sri Lanka, alle rundreisene er med privat bil og egen sjåfør. Mangfoldet av opplevelser som tilbys er stort, så avslutt gjerne rundreisen med noen netter på et av våre flotte strandhotell for å finne roen etter de mange store inntrykkene.

Øyas beliggenhet gjør at man enkelt kan kombinere Sri Lanka med for eksempel spennende rundreise i India eller avslappende strandferie på vakre Maldivene.

 

Rajarata – “The Kings Land”

Sentrale Sri Lanka er kjent for sine kjente kongehistorier,  kultur og religion. Spesielt er dette stedet kjent for de kulturelle attraksjoner som man finner i for eksempel Anuradhapura i nord, Dambulla i vest og Polonnaruwa i øst – som til sammen utgjør det “Kulturelle Triangelet”.
Kandy er en stor by som ligger i høylandet, lenger sør for “Det Kulturelle Triangelet”. Byen ligger på et platå omgitt av fjell og er hjem for blant annet te-plantasjer, et biologisk mangfold i regnskogen og den nydelige elven Kandy Lake. I tillegg er Kandy kjent for de hellige buddhistiske stedene, som for eksempel “Temple of the Tooth”.

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder. Vi kan blant annet anbefale Water Garden Sigiriya og Resplendent Ceyloni i Sigiriya, Forest Rock Garden Resort i Anuradhapura, Jetwing St.Andrews i Nuwara Eliya og de luksuriøse hotellene Kings Pavilion og Clingendael i Kandy- for å nevne noen.

Les mer om sentrale Sri Lanka her

Få med dere mange av høydepunktene i dette området, som for eksempel festningen Sigiriya, også kjent som "The Lion Rock". Sykle i Polonnaruwa, det andre gamle kongeriket i Sri Lanka, og få med dere The Kings Palace" og "Baths", samt de kjente tegningene "Buda Rock". Dambulla skildrer det beste av de lokale landsbyenes livsstil, dette kombinert med flott natur, historie og "wildlife" skaper et spennende sted. Kjøreturen mellom stedene gir en opplevelse i seg selv, her kan man se landskapet forandre seg på veien.

Kandy er et fint utgangspunkt for å komme seg til andre steder verdt å besøke. Blant annet den lille byen Ella og Hatton i Nuwara Eliya distriktet. Opplev de frodige te-plantasjene i vakre Nuwara Eliya hvor man kjører gjennom frodig natur og flott landskap, og unn dere også et besøk på en av de mange krydderplantasjene på øyen, her får man opplæring i mangfoldige bruksområder for de forskjellige krydderplaneten. Bli med på togtur fra Hatton sørlige Sri Lanka, en reise i tid, natur og atmosfære!

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Et rikt dyreliv på Sri Lanka

Nesten 70% av Sri Lanka er skogkledd, med tropisk regnskog i lavlandet og fjellregnskog i høyereliggende områder. Det finnes mange flotte nasjonalparker – som drives på en ansvarlig måte. Sri Lanka byr på et mangfoldig dyreliv! Opplev de mange fugleartene, elefanter, villsvin, leoparder med mer.

Paradisreiser kan anbefale Yala nasjonalpark som består av hele seks nasjonalparker og regnes som øyens beste nasjonalpark. Yala er vert for en rekke økosystemer som spenner fra fuktige monsunskoger til ferskvannsområder og marine våtmarker. Her finner man en av Sri Lankas viktigste fuglområder, med sine ca. 215 fuglearter, hvor av seks arter kun finnes på Sri Lanka. Det er registrert 44 forskjellige arter pattedyr i parken som også kan skilte med en av verdens høyeste tetthet av leoparder. I tillegg til fugler og leopard er Yala også hjem for andre dyr som elefant, villsvin, krokodiller med mer. Vi har et stort utvalg av bosteder når man skal besøke Yala. Anbefaler spesielt;
Chena Huts by Uga Escapes
Taru Villas Yala
Wild Coast Tented Lodges.

Andre nasjonalparker i Sri Lanka

Kaudulla, Hurulu Eco Park og Minneriya nasjonal parker: Beliggende i sentrale Sri Lanka. Med base enten i Dambulla eller Sigiriya, besøk en av nasjonalparkene på en dagstur. Det er flott å observere disse flotte dyrene i deres naturlige habitat, noe som kan gi en fantastisk opplevelse. Parken er også hjemmet til villsvin, sjakaler, reptiler som krokodiller, rikelig med fugleliv og elefanter. Sistnevnte roterer mellom tre parker, her er de på jakt etter vann og mat basert på vær mønstret - nasjonalparkens representanter forteller om dyre bevegelsene basert på hvilken park dere skal besøke, basert på hvor det er gjort flest observasjoner av dyr den dagen.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Kysten av Sri Lanka

Etter en reise med mye historie, kultur og religion i sentrale Sri Lanka anbefaler vi å avslutte reisen med noen netter på et av våre flotte strandhotell. Finn roen etter en fantastisk rundreise med mange inntrykk! Flere av stedene langs kysten har fantastiske strender og spesielt Tangalle er kjent for å ha noen av verdens beste surfestrender. Andre steder å trekke frem er Galle. Her får man en kombinasjon av by og strand.

Vi har et stort utvalg av flotte hotell blant annet i
Passikudah; Uga Bay, Galle; Amangalle, Tangalle; Amanwella
Koggala; The Fortress Resort & Spa  for å nevne noen.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Eksempler på rundreise

Paradisreiser kan tilby mange flotte rundreiser på vakre Sri Lanka.
Våre rundreiser er individuelle turer med privat bil og personlig guide/ sjåfør. Under finner dere eksempler på hva slags rundreiser vi kan tilby.
Vi skreddersyr rundreisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!