Mor & datter på tur i Kenya

Ville dyr ved vannhullet, lodne dyr i senga og adopsjon av elefantbabyer!

Nå var ikke Kenya helt ukjent for oss, vi hadde vært der for noen år siden. Kanskje var det derfor det kriblet så veldig i magen? Vi gledet oss så vanvittig til å tilbringe noen dager med safari, hester, sykkelturer, spa, god mat, og skikkelig tid til å være sammen med hverandre, mor & datter på tur i Kenya. 

 

Kenya – stedet for store opplevelser

Emly Marie var 10 år, og som 10-åringer flest, opptatt av dyr og nysgjerrig på det meste.
Med bror og pappas velsignelse reiste vi to av sted på en ukes tur for å ha litt kvalitetstid sammen, og for å lage fine minner.

Speider etter spennende dyr!

Vi hadde en sjåfør som kjørte oss fra Nairobi til Chyulu Hills (vi rakk nemlig ikke flyet…. men det er en annen historie). Det tok nesten 5 timer med bil, men det var nok å kikke på ut av vinduet underveis.

Vel fremme ved Ol Donyo i Chyulu Hills, nær Amboseli Nasjonalpark, ventet en veldig hyggelig velkomst, et flott rom med en god varm dusj og et deilig måltid. Vi skulle tilbringe noen dager her hvor vi skulle sykle tur og se etter dyr, og hvor 10-åringen skulle få ri på hest.

Dyr på savannen
Flott bosted med mange aktiviteter og dyrelivet tett på

Vi bodde fint og komfortabelt, og hadde dyrelivet rett utenfor. Vi kunne gå ned til vannhullet og komme nær sjiraffer, elefanter, antiloper og andre flotte dyr. Det var skikkelig flott å komme så tett på.

Da kvelden kom var jeg nok litt slem (beklager altså!). Da vi skulle legge oss, unnlot jeg nemlig å fortelle at det var tatt noen grep for å gjøre den kjølige natten vi hadde i vente litt mer komfortabel…
10-åringer hopper opp i sengen og kryper under dyna, og som en rakett og med et ganske høyt hyl spratt hun ut igjen – det var nemlig noe varmt og loddent i senga!!! Et dyr?!?
Den som klargjorde rommet vårt for kvelden hadde omtenksomt lagt en varmeflaske, et lite kosedyr med fuskepels, i senga, slik at vi ikke skulle bli kalde.
Etter at adrenalinsjokket hadde lagt seg sovnet vi veldig godt begge to.

Elefanter ved et lite vannhull
Good morning!

Tidlig neste morgen hører vi en fløyelsmyk stemme som sier, «good morning, here is your hot chocolate, coffee and biscuits».
Vi hadde bare en tykk og tung gardin som skilte sengen fra vår lille sittegruppe og utsikten til dyrelivet. Så satt vi der da, med varm drikke og nøt sangen fra fuglene som var i ferd med å våkne, samt synet av en impala som listet seg stille og rolig forbi. En virkelig flott start på noe som skulle bli en veldig fin dag.

“Good morning, here is your hot chocolate”
Hester, hund og sykkeltur

Like ved campen hadde de en stall med flere hester, og en liten blandingshund som var veldig glad i folk. 10-åringen kunne ikke hatt det bedre! Hun fikk ri og kose med hestene og hunden, og dagen ble virkelig en drømmedag for småjenter. Og som alle vet, når barnet ditt er lykkelig er mammaen det også.

Neste dag, etter besøk nede ved vannhullet igjen og gode måltider så ble vi tatt med på sykkeltur.
Det var veldig spennende, og en helt spesiell følelse å være ute blant dyrene, blende inn selv om vi nok følte oss litt sårbare også, særlig etter at vi så løvespor i sanden. Vi fikk gleden av nærkontakt med gaseller og oryx, men (heldigvis) ingen løver.

Om ettermiddagen kunne vi slappe helt av og nyte utsikten fra det lille bassenget/vannhullet vårt. Vi badet, mens elefantene stod ved sitt eget vannhull rett nedenfor.

Sol & bad

Etter flotte dager og mange dyr reiste vi videre til kysten og Diani Beach. Her koste vi oss storveis på vakre Almanara. Disse villaene er i 2-etasjer, har flere soverom og baderom, har en flott tak-terrasse samt stue og spisestue i første etasje. Her var alt inkludert og vi hadde egen kokk, som laget akkurat det vi hadde lyst på til frokost, lunsj og middag. Det ble alt fra hummer og fisk til spaghetti med kjøttsaus, og antagelig altfor mye kakao og iskrem… Men har man ferie så har man ferie. Dessuten badet vi masse og trengte energi.

Diani Beach er kåret til Afrikas beste strand de siste 7 årene under World Travel Awards. Fantastisk langstrakt og kritthvit.

Vi avsluttet vår “Mor & datter på tur i Kenya” med et par netter helt nord ved kysten, i Malindi. Her ble det også bading, god mat, samt vi besøkte en lokal skole. Skolen hadde mange jenter og vi hadde med noen fotballer, skolesaker og litt førstehjelpsutstyr som gave. Jentene på skolen inviterte med Emly Marie opp på en åker og så ble det fotballkamp. Det ble mye løping og latter, og jeg tror alle sammen hadde en fin og hyggelig dag. Det ble heldigvis ikke bruk for førstehjelpsutstyret.

I Nairobi rakk vi innom “Elefant Barnehagen” (BBC dokumentar vist på NRK1 tidligere), Sheldrick Wildlife Trust – her tar de vare på babyelefanter som av forskjellige grunner har mistet mammaen sin. Målet er at disse skal ut i det fri igjen når de blir store. Passerne deres tar vare på de, sover hos de og mater de. Elefanter er svært sosiale og avhengig av sine passere for å kunne leve opp. Her adopterte vi elefantungene, Oltaiyoni og Godoma, og vi gleder oss til de får tilbake friheten sin ute i naturen den dagen de er store nok og blir ønsket velkommen av en elefantflokk.
Helt nederst på denne siden kan du se hvordan Godoma ble reddet og tatt med til Nairobi.

Etter en drøy uke med mange og flotte opplevelser gikk turen hjem igjen, med hoder og hjerter fylt med mange og gode minner.

Ansvarlig turisme og bærekraft

I mange land gjør mange reiseaktører mye positivt. Uten disse hadde ikke natur, dyreliv og rettferdig arbeidsliv eksistert. Velg aktører som tar vare på naturen, dyrelivet og menneskene som bor i disse områdene. Paradisreiser har fokus på partnere som gjør en positiv forskjell.
Du kan lese mer om ansvarlig turisme her.

Ol Donyo – Most of the lodge staff is from the local Maasai community and keen to share their fascinating culture with guests – it is a treasured chance to learn. Furthermore, the Mbirikani Group Ranch and ol Donyo Lodge are one of the first examples of a community tourism partnership, whereby land is leased from the Maasai by the lodge, providing the Maasai with benefits from tourism and an incentive for conservation. The lodge, and its conservation partner Big Life Foundation, led by Richard Bonham, continues to push the boundaries in innovative community conservation schemes. Every guest of ol Donyo Lodge contributes to these vital initiatives.

Paradisreiser fokuserer på kvalitet, service, kunnskap, bærekraft og konkurransedyktige priser.

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!