Mosambik

En uoppdaget perle langs Afrikas østkyst!

Mosambik er et flott utgangspunkt for en herlig strandferie med sine langstrakte og urørte strender. Landet grenser til Sør-Afrika og Swaziland i sørvest, Zimbabwe, Zambia og Malawi i vest og Tanzania i nord.

En vakker destinasjon som må oppleves! Dette landet er den ideelle destinasjonen for en romantisk bryllupsreise, men vi kan også tilby flotte hotellalternativer for familieferie, eller som et avslappende punktum etter en spennende opplevelsesreise i Sør-Afrika eller noen av våre andre flotte afrikanske destinasjoner.

Vi anbefaler Mosambik i kombinasjon med andre destinasjoner. For eksempel safariopplevelse i nabolandene Sør-Afrika og Tanzania.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta

Hovedstad: Maputo
Innbyggere: ca. 28,8 millioner innbyggere
Språk: Portugisisk og lokale språk.
Tidsforskjell: Mosambik ligger +1 time norsk vinterstid og har samme tid som oss norsk sommertid.
Valuta: Metical (MZM).  Kredittkort kan benyttes på hotellene. I Maputo og i de største byene kan man ta ut lokal valuta med VISA kort i minibank. De fleste større hotell aksepterer VISA, Mastercard og American Express.
Tips: Det er vanlig å gi driks på restauranter, hotell og til guider på utflukter etc. Ca. 10% på restaurantregningen og ellers litt tips dersom dere er fornøyde med service.
De fleste hotell har en felles tips boks man kan legge en sluttsum i ved avreise, slik blir det mer rettferdig fordelt.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum: Nordmenn trenger visum til Mosambik. Dette kan fås ved innreise og gir oppholdstillatelse i 30 dager. Dersom oppholdet er av lengre varighet, eller om man ønsker å reise til naboland og tilbake, bør man søke om 3 måneders visum (multiple). Dette kan gjøres ved Mosambiks ambassade i Stockholm. For ytterligere informasjon se her.

Klima

Kysten av Mosambik har tropisk klima. Behagelig temperatur ca. 25 – 30 grader hele året på land som i vann. Lite nedbør i perioden april – oktober. Mest nedbør fra okt/nov - mars/april. Sykloner kan forekomme i perioden februar - mars hvor de nordligste provinsene er mest utsatt.

Sol- og badeferie langs kysten

Langstrakte strender, turkisblått hav og grønn vegetasjon – som sammen skaper en fantastisk naturperle! Mosambik er et paradis for de som er glade i å snorkle og dykke. Ved de fantastiske korallrevene finner man over 2000 arter av tropisk fisk, over 120 forskjellige koraller og ni hval- og delfinarter.

Bosteder

Paradisreiser har flere bosteder i Mosambik. Noen av våre favoritter er blant annet hotellene på Bazaruto Island, Benguerra Island og Ponta mamoli. Andre bosteder som vi kan anbefale er; andBeyond Vamizi IslandAnantara Medjumbe Island ResortAzura Benguerra Island og Santorini Mozambique, med flere.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!