Zambia

Velkommen til Zambia, Afrikas hjerte!

Zambia byr på en fortryllende blanding av dyreliv, natur og kultur som sjelden finnes andre steder på jorden.

Stå i ærefrykt ved kanten av Victoria Falls, hvor den mektige Zambezi-elven kaster seg ned i dype kløfter og skaper en tåkefull aura som har inspirert reisende i århundrer. Utforsk de uberørte savannene i South Luangwa Valley, Lower Zambezi eller Kafue, hvor løver brøler i skumringen, elefanter beiter fredelig, og flodhester dukker opp fra elvebredden.

Enten du er en eventyrlysten reisende som søker spenning i det ville, eller en kulturoppdager som ønsker å fordype deg i lokal kultur, har Zambia noe for enhver smak.

Vi i Paradisreiser skreddersyr reisen etter ønske. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Zambia

Hovedstad: Lusaka
Innbyggere: 17,9 millioner (2020)
Språk: Engelsk og andre lokale språk
Tidsforskjell: Fra oktober til mars ligger de 1 time foran, mars til oktober er det ingen tidsforskjell fra Norge
Valuta: Kwacha og USD, samt Visa og Mastercard aksepteres fleste steder.
Vaksiner:  Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjons kontor i god tid før avreise for veiledning.
Pass/Visum:Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Norske borgere er fritatt for visum til Zambia for opphold inntil 90 dager for turister.

Klima

Tropisk klima, men på grunn av høyden har landet et kjøligere, subtropisk klima fra mai til august. Regntiden varer vanligvis fra november til april og tørketiden fra mai til oktober.
Oktober er den tørreste måneden. November/desember til mars har mest nedbør - men dette er fortsatt fine måneder å besøke området om man kan ta høyde for en og annen regnskur (gjerne om natten).

Varmeste periode er gjerne ved begynnelsen av regntiden.
Den kjøligste perioden er juni/juli. Her kan gradestokken krype godt under 10 grader om natten, på dagtid er det rundt ca. 23- 26 grader.

South Luangwa Valley Nasjonalpark

Eksperter har satt South Luangwa nasjonalpark nesten øverst på listen over de beste parkene i verden, og det er ikke uten grunn. Med en spektakulær mosaikk av økosystemer som strekker seg fra frodige skoger til vidstrakte sletter, gir South Luangwa Valley et naturlig levested for et stort og variert dyreliv.
Det var nettopp i denne parken at ideen om walking safari oppstod.

I utvalget av bosteder i South Luangwa Valley kan vi blant annet anbefale: Kafunta River Lodge, Chikunto Safaris , Lion Camp og Flatdogs Camp,

Kafue Nasjonalpark

Kafue nasjonalpark ligger i vestlige Zambia og er den eldste og største av landets nasjonalparker. Takket være sin størrelse innehar parken en fantastisk variasjon av dyreliv. Dette er også et av de beste stedene i hele Afrika for å se leopard.
Noen av våre utvalgte bosteder i Kafue er blant annet: Chisa Busa Camp og Busanga Bush Camp.

Lower Zambezi Nasjonalpark

Lower Zambezi nasjonalpark er forholdsvis uberørt og det er nettopp dette som er grunnen til parkens skjønnhet.
I Lower Zambezi anbefaler Paradisreiser  spesielt: Zambezi GrandeBaine’s River Camp og Anabezi Luxury Tented Camp.

Paradisreiser har god kunnskap om Zambia og lager reisen deres etter ønske.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Forslag på safari

Nedenfor har vi noen forslag til safariopplevelser i Zambia. Men vi skreddersyr gjerne safarireisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for mer informasjon!

 

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!