Tanzania

Byr på ekte afrikansk safari!

Tanzania har fantastiske nasjonalparker med spennende natur og dyreliv! ”The Big Five”; elefant, neshorn, bøffel, leopard og løve samt mange andre arter.

De mest kjente nasjonalparkene er Serengeti og Ngorongoro. Andre nasjonalparker verdt å oppleve; blant annet Lake Manyara, Tarangire, Selous og Ruaha. Våre reiser skreddersyes med private safarier og personlig guide/sjåfør – et minne for livet!
Passer perfekt for bryllupsreise, par på romantisk ferie og familieferie.

Kombiner gjerne safari med sol og bad for å få den ultimate ferieopplevelsen! Vi anbefaler Zanzibar, og også Tanzania i kombinasjon med andre destinasjoner, som Dubai, Seychellene, Mauritius, Maldivene eller Sør-Afrika.

Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta om Tanzania

Hovedstad: Dodoma
Største by: Dar es Salaam
Innbyggere: ca. 55,5 millioner innbyggere (inkl. Zanzibar)
Språk: Swahili og engelsk
Tidsforskjell: + 2 timer norsk vintertid og +1 time foran norsk sommertid.
Valuta: Tanzania Schilling. Kredittkort kan benyttes på hotellene.
Tips: Vi anbefaler USD 10 – 20 pr. person pr. dag i tips til sjåfør/guide.
10% på restaurantregningen og ellers litt tips dersom dere er fornøyde med service.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Tanzania er malariaområde.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet.
Visum kjøpes ved ankomst. Avreiseskatt på Zanzibar betales på stedet.

Klima

Tanzania har tropisk klima.
Safari/nasjonalparkene ligger på et høyere platå og har derfor litt kjøligere temperaturer, 10 – 25 grader. Det er kjøligst i perioden juni-juli. Noe nedbør/regnskurer i perioden november-mai.  Regnskyll kan forekomme hele året. Skal dere opp Kilimanjaro må dere regne med at temperaturen synker jo lenger opp dere kommer.

Kilimanjaro

Å komme til toppen av Kilimanjaro er en flott opplevelse, en utfordring og en drøm for mange! Vi hjelper deg med å oppfylle drømmen! Kontakt oss for mer informasjon.

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti Nasjonalpark ligger nordvest i Tanzania og området går over i Masai Mara på Kenyansk side. Serengeti er beskrevet som juvelen i Tanzania og den dekker omtrent 14% av hele landets område. Sammen med Masai Mara og Ngorongoro er Serengeti det område i Øst-Afrika med flest dyr og variasjon av arter.

Les mer om Serengeti

”The Great Migration” i Serengeti finner sted kontinuerlig. I januar er flokkene øst og syd i Serengeti og Ngorongoro Conservancy Area. De beveger seg sydover i dette området. I februar er de syd og gnuene føder sine under unger (man regner med ca. en halv million unger). Flokkene holder seg normalt i den sydlige delen frem til ca. april. I mai fortsetter de nordover (ungene er større og kan gå lenger). Juni er tradisjonelt måneden for "Grumeti crossing", dette området ligger nord-vest i Serengeti. Juli er måneden hvor dyrene går ytterligere vest og nord og "Mara river crossings" starter. August og september er en av den beste tiden å se elvekryssingen i Serengeti og Masai Mara. Rundt oktober går flokkene videre (snur i Masaia Mara) og kommer derfor inn i Serengeti igjen (nord-øst). I november er det fortsatt muligheter for å se elve-kryssinger, men flokkene beveger seg nå vest og sydover. I løpet av desember kommer det flere dyr sydover og så starter alt på nytt igjen. Husk at det er enorme flokker med dyr, og at disse igjen dekker store områder.
Serengeti har et svært variert og rikt dyreliv, ”The Big Five”; elefant, løve, leopard, bøffel og nesehorn er alle representert sammen med en rekke andre dyre- og fuglearter. Ballongtur kan arrangeres på stedet etterfulgt av champagne frokost. En opplevelse!

Bosteder i Serengeti Nasjonalpark

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder i Serengeti.
Singita Saskwa Lodge, Mwiba Lodge, Namiri Plains, Pioneer Camp, Kiota Camp (se også nedenfor)
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Bosteder i andre nasjonalparker

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder ved flere nasjonalparker i Tanzania. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Forslag på safari og rundreise

Nedenfor har vi forslag til program på safari. Paradisreiser skreddersyr safariopplevelsen etter deres behov og ønsker. Vi hjelper dere med å oppfylle safaridrømmen!

Kombiner gjerne safari med sol og badeferie på Zanzibar, Mauritius, SeychelleneKontakt oss for mer informasjon.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!