Tanzania og Zanzibar

Tanzania byr på ekte afrikansk safari!

Her er det svært gode muligheter til å oppleve ”The Big Five”; elefant, neshorn, bøffel, leopard og løve samt mange andre arter.

Tanzania har fantastiske nasjonalparker med spennende natur og dyreliv, mest kjent er Serengeti nasjonalpark. Andre nasjonalparker er blant annet Lake Manyara, Ngorongoro, Tarangire, Selous og Ruaha. Vi har flere bosteder i Tanzania og på Zanzibar. Paradisreiser organiserer skreddersydde, private safarier med personlig guide/sjåfør i Tanzania – et minne for livet! Passer perfekt både for bryllupsreise, par på romantisk ferie og familieferie.

Kombiner gjerne safari med noen netter med sol og bad for å få den ultimate ferieopplevelsen. Vi anbefaler Zanzibar, som er en øygruppe i Det indiske hav. Øygruppen er en delvis selvstendig del av Tanzania og består av øyene Unguja, Pemba og noen mindre øyer. I tillegg til vakre strender har Zanzibar blant annet “Stone Town” som er en av UNESCOs World Heritage Sites. Her får man oppleve en spennende blanding av Afrikansk historie og kultur.

Vi anbefaler også Tanzania i kombinasjon med andre destinasjoner, som Dubai, Seychellene, Mauritius, Maldivene eller Sør-Afrika.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta om Tanzania

Hovedstad: Dodoma
Største by: Dar es Salaam
Innbyggere: ca. 55,5 millioner innbyggere (inkl. Zanzibar)
Språk: Swahili og engelsk
Tidsforskjell: + 2 timer norsk vintertid og +1 time foran norsk sommertid.
Valuta: Tanzania Schilling. Kredittkort kan benyttes på hotellene.
Tips: Vi anbefaler USD 10 – 20 pr. person pr. dag i tips til sjåfør/guide.
10% på restaurantregningen og ellers litt tips dersom dere er fornøyde med service.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Tanzania er malariaområde.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet.
Visum kjøpes ved ankomst. Avreiseskatt på Zanzibar betales på stedet.

Klima

Tanzania har tropisk klima.
Safari/nasjonalparkene ligger på et høyere platå og har derfor litt kjøligere temperaturer, 10 – 25 grader. Det er kjøligst i perioden juni-juli. Noe nedbør/regnskurer i perioden november-mai.  Regnskyll kan forekomme hele året. Skal dere opp Kilimanjaro må dere regne med at temperaturen synker jo lenger opp dere kommer.

Zanzibar

Zanzibar, eller Unguja som den heter lokalt, er en øy som ligger ca. 41 km fra østkysten av Tanzania, kun 6 grader sør for ekvator. Øya er ca. 97 km lang og ca. 33 km bred. Zanzibar kan by på noe for en hver smak med sine hvite sandstrender, spennende natur over og under vann, og med Stone Town, en av UNESCOs World Heritage Sites med en vakker blanding av Afrikansk historie og kultur.

 

Kilimanjaro

Å komme til toppen av Kilimanjaro er en flott opplevelse, en utfordring og en drøm for mange. Vi hjelper deg med å oppfylle drømmen! Kontakt oss for mer informasjon.

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti Nasjonalpark ligger nordvest i Tanzania og området går over i Masai Mara på Kenyansk side. Serengeti er beskrevet som juvelen i Tanzania og den dekker omtrent 14% av hele landets område. Sammen med Masai Mara og Ngorongoro er Serengeti det område i Øst-Afrika med flest dyr og variasjon av arter.

Les mer om Serengeti

”The Great Migration” i Serengeti finner sted kontinuerlig. I januar er flokkene øst og syd i Serengeti og Ngorongoro Conservancy Area. De beveger seg sydover i dette området. I februar er de syd og gnuene føder sine under unger (man regner med ca. en halv million unger). Flokkene holder seg normalt i den sydlige delen frem til ca. april. I mai fortsetter de nordover (ungene er større og kan gå lenger). Juni er tradisjonelt måneden for "Grumeti crossing", dette området ligger nord-vest i Serengeti. Juli er måneden hvor dyrene går ytterligere vest og nord og "Mara river crossings" starter. August og september er en av den beste tiden å se elvekryssingen i Serengeti og Masai Mara. Rundt oktober går flokkene videre (snur i Masaia Mara) og kommer derfor inn i Serengeti igjen (nord-øst). I november er det fortsatt muligheter for å se elve-kryssinger, men flokkene beveger seg nå vest og sydover. I løpet av desember kommer det flere dyr sydover og så starter alt på nytt igjen. Husk at det er enorme flokker med dyr, og at disse igjen dekker store områder.
Serengeti har et svært variert og rikt dyreliv, ”The Big Five”; elefant, løve, leopard, bøffel og nesehorn er alle representert sammen med en rekke andre dyre- og fuglearter. Ballongtur kan arrangeres på stedet etterfulgt av champagne frokost. En opplevelse!

Bosteder i Serengeti Nasjonalpark

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder i Serengeti. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Bosteder i andre nasjonalparker

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder ved flere nasjonalparker i Tanzania. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe som ligger ca. 41 km fra østkysten av Tanzania, kun 6 grader sør for ekvator. Øya (som vi referer til som Zanzibar og som heter Unguja  lokalt) er ca. 97 km lang og ca. 33 km bred. Zanzibar kan by på noe for en hver smak med sine hvite sandstrender, spennende natur; over og under vann, og med Stone Town – en av UNESCOs World Heritage Sites med en vakker blanding av Afrikansk historie og kultur.

Les mer om Zanzibar her

Klima
Zanzibar har gjennomsnittlig 7 – 8 soltimer pr. dag og temperaturer mellom 24 – 28 grader celsius året rundt.
Det faller noe nedbør i perioden november – desember (korte byger) og mer kraftig nedbør (regntid) i  april – mai (lengre og hyppigere byger), dette er også perioden da øya er på sitt frodigste. Vær oppmerksom på at Zanzibars strender er svært langgrunne og  har store forskjeller på høyvann og lavvann.

Pass og visum
For reise til Tanzania må man ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum for norske statsborgere kjøpes i Tanzania ved ankomst, og koster pr. i dag USD 50 pr. person. Må betales kontant. Dersom dere kommer fra safari på fastlandet i Tanzania, så skal dere ikke betale visum på nytt ved innreise på Zanzibar. Lokal avreiseskatt på Zanzibar koster pr. i dag USD 30 pr. person. Må betales kontant på øya.

Dyreliv og natur
Det er ingen store dyr på Zanzibar, i områdene med tropeskog, f.eks Jozani Forest, kan man finne villsvin, aper og små antiloper. Fuglelivet er mangfoldig og man kan også oppdage flotte og fargesprakende sommerfugler av forskjellige arter på øya. Om man ønsker større naturopplevelser anbefaler vi å kombinere sol og bad på Zanzibar med en spennende safari over flere dager i Tanzania, hvor man kan finne ”The big five”. Korallrevene som omkranser østkysten av Zanzibar er kjent for en frodig undervannsfauna og flora. Her er det flotte muligheter både for snorkling og for dykking.

Bosteder på Zanzibar

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder på Zanzibar. Vi anbefaler bl.a. i tillegg til bostedene under disse fine mulighetene: Matemwe Beach House, Matemwe Lodge, Matemwe RetreatEssque Zalu ZanzibarThe Palms, Baraza Resort & Spa og andBeyond Mnemba Island Lodge. Sistnevnte ligger på den private øya Mnemba Island.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Bosteder på Pemba

Pemba er en øy utenfor Tanzania – som en del av øygruppen Zanzibar. Kjent for sine frodige åser, korallrev og spektakulære liv under vann. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Forslag på safari og rundreise

Nedenfor har vi forslag til program på safari i Tanzania og topp tur på Kilimanjaro. Paradisreiser skreddersyr safarireisen etter deres behov og ønsker. Vi hjelper dere med å finne drømmereisen!

Kombiner gjerne safari med sol og badeferie på Zanzibar – Kontakt oss for mer informasjon.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!