Hellas

Hvitt, blått, varmt og vakkert!

Drømmer du om flotte strender, turkisblå laguner og krystallklart vann? Da er Hellas, en favoritt blant nordmenn i mange år, ikke langt unna. En destinasjon som må oppleves! Her vil dere få nydelige hotell, utsøkt mat og service og myk sand mellom tærne.

Hellas er en republikk i Sør-Europa, på den sørligste delen av Balkanhalvøya. Foruten fastlandsdelen omfatter Hellas De joniske øyer, Kreta og de fleste øyene i Egeerhavet. Landet grenser i nordvest til Albania, i nord til Nord-Makedonia og Bulgaria og i øst til Tyrkia.

Paradisreiser har et godt utvalg av svært gode bosteder med fokus på bærekraft på destinasjonen, IKOS og SANI Resort. Disse finner du i Halkidiki, på Korfu og Kos.

Dette er et yndet reisemål om dere skal på bryllupsreise, kjæreste-tur, vennetur eller familieferie. Nyt luksus i vakre omgivelser! Ønsker dere en mer aktiv ferie finnes det aktiviteter til land og til vanns. Reisemålet passer ypperlig for solferie fra mai til oktober.

Destinasjonen har i en årrekke vært nordmenns favoritt. Våre bosteder er av nyere dato og svært oppdaterte når det gjelder kvalitet, service og mat.  Flere av hotellene tilbyr All Inclusive, det vil si at alle måltider med drikke er inkludert.

Paradisreiser tar dere til vakre Hellas – kontakt oss

Fakta om Hellas

Hovedstad: Athen
Innbyggere: Ca. 10,7 mill.
Språk: Gresk. Engelsk er utbredt.
Religion: Gresk-ortodoks kristendom
Tidsforskjell: +1 timer foran oss
Valuta: Euro
Pass/Visum: Gyldig pass må fremvises. Se UD sine sider for innreisebestemmelser m.m.

Klima

Hellas ligger dels i den tempererte, dels i den subtropiske klimasone. Kystområdene samt de lavereliggende deler av innlandet har middelhavsklima med milde, fuktige vintrer og varme, tørre somrer. Middeltemperatur i januar varierer fra 10–12 °C langs vestkysten og på øyene til ca. 5 °C i de østlige områdene. Middeltemperatur i juli er gjennomsnittlig 24–27 °C. Det nordlige Hellas med Thrakia, Makedonia og Thessaláa har et kontinentalt, temperert klima med frost og snø om vinteren. Den årlige nedbørmengden varierer fra 1000–1500 mm i vest til 400–500 mm i landets østlige deler. Kerkýra (Korfu) får således 1320 mm, hvorav 1000 mm faller i vinterhalvåret, mens Athen bare får 400 mm, også med et utpreget maksimum om vinteren. Nedbøren faller især i forbindelse med passerende lavtrykk, som trenger inn over landet fra Atlanterhavet og Middelhavet.

Bryllupsreise

Bryllupsreise: En vakker destinasjonen for en fin anledning! Her har dere muligheten til å nyte god mat og drikke, ypperlig service og hverandre i flotte omgivelser. Vi har mange flotte tilbud på bryllupsreiser!

Våre hotell i Hellas

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!