Zanzibar

Zanzibar

En øygruppe i Tanzania, beliggende i Det indiske hav. En del av swhailikysten langs den østlige delen av Afrika. Øygruppen består av øyene Unguja og Pemba, samt noen mindre øyer. Zanzibar som på swahili kalles for Unguja er den største, her finner man det kjente og historiske Stone Town – en av UNESCOs World Heritage Sites.
Øya har noe for enhver smak! La deg friste av hvite sandstrender, spennende natur både over og under vann; oppdag fargerike korallrev og snorkle i glitrende tukisblått hav, opplev en vakker blanding av Afrikansk historie og kultur!

Les mer om øya her

Klima
Gjennomsnittlig 7 – 8 soltimer pr. dag og temperaturer mellom 24 – 28 grader celsius året rundt.
Det faller noe nedbør i perioden november – desember (korte byger) og mer kraftig nedbør (regntid) i  april – mai (lengre og hyppigere byger), dette er også perioden da øya er på sitt frodigste. Vær oppmerksom på at strendene er svært langgrunne og  har store forskjeller på høyvann og lavvann.

Pass og visum
For reise til Tanzania må man ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum for norske statsborgere kjøpes i Tanzania ved ankomst, og koster pr. i dag USD 50 pr. person. Må betales kontant. Dersom dere kommer fra safari på fastlandet i Tanzania, så skal dere ikke betale visum på nytt ved innreise på Zanzibar.

Dyreliv og natur
I områdene med tropeskog, f.eks Jozani Forest, kan man finne villsvin, aper og små antiloper. Fuglelivet er mangfoldig og man kan også oppdage flotte og fargesprakende sommerfugler av forskjellige arter på øya. Om man ønsker større naturopplevelser anbefaler vi å kombinere sol og bad med en spennende safari over flere dager i Tanzania, hvor man kan finne ”The big five”. Korallrevene som omkranser østkysten av øya er kjent for frodig undervannsfauna og flora. Her er det flotte muligheter både for snorkling og for dykking.

Bosteder på Zanzibar

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder på øya. Vi anbefaler, i tillegg til bostedene under, disse flotte mulighetene: Matemwe Beach House, Matemwe Lodge, Matemwe RetreatEssque Zalu ZanzibarThe Palms, Baraza Resort & Spa og andBeyond Mnemba Island Lodge. Sistnevnte ligger på den private øya Mnemba Island.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Bosteder på Pemba

Pemba er en øy utenfor Tanzania – som en del av øygruppen Zanzibar. Kjent for sine frodige åser, korallrev og spektakulære liv under vann. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!