Zanzibar

Tropisk paradis med kritthvite strender!

La deg friste av hvite sandstrender, spennende natur både over og under vann; utforsk fargerike korallrev og snorkle i glitrende turkisblått hav. Her får man en vakker blanding av Afrikansk historie og kultur!

Zanzibar er en øygruppe i Tanzania, beliggende i Det indiske hav. En del av swhailikysten langs den østlige delen av Afrika. Kombiner opplevelser og avslapning på stranden i dette eksotiske paradis!

Øygruppen består av øyene Unguja og Pemba, samt noen mindre øyer. Zanzibar som på swahili kalles for Unguja er den største, her finner man det kjente og historiske Stone Town – en av UNESCOs World Heritage Sites.

Paradisreiser er eksperter på destinasjonen. Vi hjelper dere med å skreddersy reisen etter deres ønsker. Kontakt oss for mer informasjon.

Fakta

Hovedstad: Zanzibar by
Innbyggere: ca.1,3 millioner.
Språk: Swahili og engelsk
Tidsforskjell: + 2 timer norsk vintertid og +1 time foran norsk sommertid.
Valuta: Tanzania Schilling. Kredittkort kan benyttes på hotellene.
Tips: Vi anbefaler USD 10 – 20 pr. person pr. dag i tips til sjåfør/guide.
10% på restaurantregningen og ellers litt tips dersom dere er fornøyde med service.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum: For reise til Tanzania må man ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum for norske statsborgere kjøpes i Tanzania ved ankomst, og koster pr. i dag USD 50 pr. person. Må betales kontant. Dersom dere kommer fra safari på fastlandet i Tanzania, så skal dere ikke betale visum på nytt ved innreise på Zanzibar.

Klima

Gjennomsnittlig 7 – 8 soltimer pr. dag og temperaturer mellom 24 – 28 grader celsius året rundt.
Det faller noe nedbør i perioden november – desember (korte byger) og mer kraftig nedbør (regntid) i  april – mai (lengre og hyppigere byger), dette er også perioden da øya er på sitt frodigste. Vær oppmerksom på at strendene er svært langgrunne og  har store forskjeller på høyvann og lavvann.

Bosteder på øya

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder.
Vi anbefaler, i tillegg til bostedene under, bl.a. disse fine mulighetene:
LUX Marijani, Breezes Zanzibar,
The Palms, Zwadi Hotel
Eller for dere som ønsker det ALLER beste;
Baraza Resort & Spa, andBeyond Mnemba Island Lodge,
Tulia Zanzibar eller Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa (Relais & Chateaux),
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Bosteder på Pemba

Pemba er kjent for sine frodige åser, korallrev og spektakulære liv under vann. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fugleperspektiv med bosted, sandstrand og turkisblått hav.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!