India

Velkommen til India – en pulserende og fargerik destinasjon

… med store kontraster på godt og vondt!

India er et helt unikt land med et stort mangfold. For mange er det første møtet med India et kultursjokk da man blir kastet inn i et kaos av mennesker, biler, sykler, kyr, og falleferdige hus, men midt oppi dette yrende kaoset finnes noen av verdens vakreste byggverk. Man kan ikke unngå å bli fascinert og inspirert av kaoset og de sterke fargene som setter sitt preg på landet!

Landet har store kontraster – her kan du oppleve den frodigste grønne naturen sørvest i Kerala, de vakre strendene langs kysten i Goa, samt et yrende byliv med de vakreste palassene i Delhi, Jaipur og Agra. Landet har hele 36 attraksjoner og severdigheter oppført på UNESCO sin verdensarvliste – for ikke å nevne India sin stolthet Taj Mahal. Her finnes det utrolig mye å utforske og oppleve for den eventyrlystne! Vi anbefaler ofte rundreisen “Det gyldne triangel” – denne reisen gir deg et tilbakeblikk på Indias rike fortid. India er en destinasjon som kan kombineres med mange av våre øvrige reisemål.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr reisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om India

Hovedstad: New Delhi
Innbyggere: ca. 1.2 milliarder
Valuta: Rupees (NR)
Språk: Offisielt språk er hindi og engelsk
Religion: Hinduisme
Tidsforskjell: India ligger 4,5 timer foran oss om vinteren, og 3,5 timer om sommeren
Pass/Visum: Norske statsborgere må kjøpe visum elektronisk på forhånd. Andre statsborgere må sjekke med ambassaden om de kan benytte e-visum eller ikke

Klima

Oktober til april er den mest behagelige tiden å reise, litt avhengig av hvilken del av India man besøker.
Monsoon er i perioden mai/juni til august/september, med høy luftfuktighet og temperaturer opp mot 40-45 grader.

Rundreise i India

Siden India er et stort land er det ofte overveldende for førstegangsreisende å ta seg rundt på egenhånd, derfor tilbyr vi i Paradisreiser et opplegg med en privatsjåfør som følger dere gjennom hele rundreisen.
Samtidig tilbyr vi dyktige lokale guider som har god kunnskap om severdighetene og byene/stedene man besøker.
Vi har et stort fokus på trygghet og god oppfølging hele veien.
Våre rundreiser byr på hoteller med god standard, og i tillegg kan vi også tilby overnatting på luksusvarianten med de verdensberømte Oberoi hotellene.

Eksempler på rundreise

Vi tilbyr mange ulike flotte rundreiser i vakre India. Våre rundreiser er individuelle turer med privat bil og personlig guide/sjåfør. Under finner dere noen eksempler på hva slags rundreiser vi kan tilby. Vi skreddersyr rundreisen helt etter deres behov og ønsker.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Festivaler 2019/2020

Legg gjerne ditt besøk til landet på et tidspunkt som gjør at dere får oppleve en av landets festivaler! Dette er en opplevelse utenom det vanlige, som vil gi dere minner for livet. Nedenfor ser dere noen eksempler på ulike feiringer, festivaler og markeringer!

Holi festival 10 mars 2020

En tradisjonell hinduistisk festival som feirer og markerer starten på våren og jordens fruktbarhet! Feiringen er preget av godt humør og glede. “Fargefestivalen” feires ved at mennesker kaster ulike farger på hverandre.

Andre festivaler

Diwali festival: 27.oktober 2019/ 14.november 2020.
Lysfestivalen er den mest kjente og mest populære festivalen og feiringen i India.
Her feires hjemkomsten av Lord Rama til Ayodhya etter å ha oppnådd seier over demonen King Ravana.
Dagen er en feiring av det gode mot det onde. Denne dagen blir feirer av alle typer mennesker, uansett livssyn og religion.

Ganesh Chaturthi festival: 02.september 2019/22.august 2020
En indisk høytid som feirer fødselen av guden Ganesha.
Høytiden varer i ti dager, og den markeres ved at mennesker kjøper eller lager skulpturer av guden Genesh.
På den siste dagen av feiringen går mennesker i tog med skulpturene, og de blir forsiktig lagt ned i en elv eller i havet.

Sharad Navratri festival: 29. September - 7. Oktober 2019/17. - 26 oktober 2020.
En hinduistisk festival hvor man feirer gudinnen Durgas ni former.
Dette gjør man for å bli velsignet med styrke, rikdom og kunnskap.
Feiringen varer som oftest i ni netter og ti dager. Festivalen feires forskjellig i ulike deler av India

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!