India

En pulserende og fargerik destinasjon med store kontraster!

Det første møtet med India kan fort oppleves som et kultursjokk; her blir man “kastet inn” i et kaos av mennesker, biler, sykler, kyr, og falleferdige bygninger. Man kan ikke unngå å bli fascinert og inspirert av kaoset og de sterke fargene som setter sitt preg på landet!

Landet har store kontraster; her kan du oppleve den frodigste grønne naturen sørvest i Kerala, de vakre strendene langs kysten i Goa, samt et yrende byliv med de vakreste palassene i Delhi, Jaipur og Agra. Landet har hele 36 attraksjoner og severdigheter oppført på UNESCO sin verdensarvliste, for ikke å nevne India sin største stolthet; Taj Mahal. Her finnes det utrolig mye å utforske og oppleve for den eventyrlystne! Vi anbefaler ofte rundreisen “Det gyldne triangel”; denne reisen gir deg et tilbakeblikk på Indias rike fortid. Dette er en destinasjon som kan kombineres med mange av våre øvrige reisemål.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr reisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Klima

Oktober til april er den mest behagelige tiden å reise, litt avhengig av hvilken del av India man besøker.
Monsoon er i perioden mai/juni til august/september, med høy luftfuktighet og temperaturer opp mot 40-45 grader.

Rundreise i India

India er et geografisk stort land, og det kan føles overveldende for førstegangsreisende å ta seg rundt på egenhånd.
På våre reiser tilbyr vi et skreddersydd opplegg med privatsjåfør og engelsktalende guide som følger deg gjennom hele rundreisen.

Eksempler på rundreise

Vi tilbyr mange ulike flotte rundreiser i vakre India.Under finner dere noen eksempler på hva slags rundreiser vi kan tilby. Vi skreddersyr rundreisen helt etter deres behov og ønsker.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Festivaler

Legg gjerne ditt besøk til landet på et tidspunkt som gjør at dere får oppleve en av landets festivaler! Dette er en opplevelse utenom det vanlige, som vil gi dere minner for livet. Nedenfor ser dere noen eksempler på ulike feiringer, festivaler og markeringer!

Holi festival 25. mars 2024

En tradisjonell hinduistisk festival som feirer og markerer starten på våren og jordens fruktbarhet! Feiringen er preget av godt humør og glede. “Fargefestivalen” feires ved at mennesker kaster ulike farger på hverandre.
Vi tar forbehold om endringer av datoer.

Andre festivaler

Diwali festival: 29.oktober - 3.november 2024.
Lysfestivalen er den mest kjente og mest populære festivalen og feiringen i India.
Her feires hjemkomsten av Lord Rama til Ayodhya etter å ha oppnådd seier over demonen King Ravana.
Dagen er en feiring av det gode mot det onde. Denne dagen blir feirer av alle typer mennesker, uansett livssyn og religion.

Ganesh Chaturthi festival: 7.september 2024
En indisk høytid som feirer fødselen av guden Ganesha.
Høytiden varer i ti dager, og den markeres ved at mennesker kjøper eller lager skulpturer av guden Genesh.
På den siste dagen av feiringen går mennesker i tog med skulpturene, og de blir forsiktig lagt ned i en elv eller i havet.

Sharad Navratri festival: 03. - 12.oktober 2024
En hinduistisk festival hvor man feirer gudinnen Durgas ni former.
Dette gjør man for å bli velsignet med styrke, rikdom og kunnskap.
Feiringen varer som oftest i ni netter og ti dager. Festivalen feires forskjellig i ulike deler av India

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!