Familielykke på Maldivene

...denne gangen leverte du altså, Maldivene – og det til gangs!

Jeg er heldig. Jeg er forunt mange eventyrlige reiser gjennom jobben min, og jeg er også blitt godt vant når ferien skal planlegges. En effekt av dette er følgelig at feriebudsjettet også får svi. For etter snart 20 år i Paradisreiser, så har jeg tilegnet meg en viss kravliste for “hva, hvor og hvordan” når ferien skal planlegges.

I år falt valget på Maldivene som årets vinterferie. En destinasjon jeg har besøkt flere ganger før, men hvor jeg kanskje enda ikke hadde funnet noen favoritt… Snarere tvert om. På Maldivene har jeg fått et rykte som selve hotell-bøddelen. Dette ettersom jeg før denne turen hadde besøkt hele sju hotelløyer på destinasjonen, hvorpå samtlige ble strøket fra Paradisreisers hotellutvalg.
For jeg er nemlig kresen på vegne av mine gjester!

Men denne gangen leverte du altså, Maldivene – og det til gangs!

liten øy med vannvillaer ute i vannet på Maldivene
Vannvillaer og øya Heritance sett ovenfra
De vakreste transportetapper!

Med ektemann, to ni-åringer og en oppblåsbar krokodille, vendte vi grå og guffen norsk vinter ryggen og satte kursen mot manges drømmereisemål; Maldivene.
Vel fremme på Male flyplass ble vi ønsket velkommen og effektivt kjørt til sjøfly-terminalen for en 40-minutters spektakulær flyvning til hotelløya vår.
På Maldivene er transporten til hotelløyene enten med sjøfly, innenriksfly eller hurtigbåt, og en sjøfly-transport kan man se på som en del av selve reiseopplevelsen: en scenografisk flytur over Maldivenes mange atoll og småøyer, omkranset av et fargespekter i turkise og blå nyanser.

Sjøfly på det turkise havet ved brygga
Sjøfly på Heritance Aarah
Øya byr på topp service

Vel fremme på Heritance Aarah ble vi møtt av vår WhatsApp-butler. Jeg har vel sjelden erfart et mer avslappet, men likevel «alltid-tilstedeværende» servicekonsept – rett og slett genialt!

Heritance er en forholdsvis ny hotelløy som åpnet i mars 2019. Øya er liten og man kan gå langs strandkanten rundt øya på 15 minutter, men utvalget av aktiviteter og fasiliteter er godt, så man kan fint tilbringe en uke eller to på øya uten å måtte kjede seg. Standen er hvit og strekker seg langt ut i det turkisblå havet; badeforholdene er barnevennlige, men likevel dypt nok til at man kan svømme – også ut fra de innerste vannvillaene.

Grønne busker og hvitt korallsand
Fargene er om mulig, enda vakrere i virkeligheten
Høy kvalitet i alle ledd og fantastisk Premium All Inclusive pakke

En av de store overraskelsene her var maten. Med hele fem restauranter og to barer med snacks-menyer å velge mellom, så er utvalget både variert og godt. Her kan man nyte avslappet atmosfære på hoved restauranten, bli med på street-food konsept med eget kokkeshow, nyte fersk sjømat på strandrestauranten eller oppleve en av a la carte restaurantene som alle ligger på påler over vannet. Og maten er nydelig!

Jeg er overrasket over kvaliteten, for dette er tross alt et All Inclusive hotell, men FOR en All Inclusive pakke! Utvalget av både mat og drikke oppleves som generøst, bekymringsløst, avslappet og er preget av kvalitet! Hotellet hentet nylig hjem en internasjonal pris for sitt kjøkken, og jeg er ikke overrasket…

Og nettopp dette; “kvalitet” er så viktig på Maldivene. For med sitt unike konsept hvor én øy er ett hotell – og det er der man skal være hele oppholdet -, så nytter det ikke med noe halvveis…

Noe godt i glasset i solnedgangen
Lokal øy vs hotell av høyere standard

Av og til får vi spørsmål om opphold på lokale øyer, eller turistklasse hotell på Maldivene – det vil jeg ikke tilby. Dette er ganske enkelt fordi jeg mener at på Maldivene så er hotellet selve destinasjonen. Det er også derfor jeg har strøket så mange hotell fra vårt utvalg, ikke fordi jeg skal være snobbete, men fordi jeg vil være ærlig. Maldivene er en destinasjon hvor jeg mener at man bør legge litt ekstra i feriebudsjettet så man er sikret en god opplevelse.

Jo, selvfølgelig er strendene fortsatt kritthvite, og vannet er fortsatt en symbiose av blå-, turkis- og grønn-nyanser uansett om man bor på 3-stjerners eller 5-stjerners hotell, men det er alt det andre som også skal nytes. Det er servicen, maten, utvalget av aktiviteter og fasiliteter – som utgjør helheten av hva Maldivene skal være; den ultimate, avslappende feriedestinasjonen!

To små piker snorkler i turkist vann
Krystallklart vann så langt man ser

 

Her skal man bade, snorkle og dykke i krystallblått vann, vandre langs kritthvite strender, nyte service og mat i luksuriøse omgivelser, og finne tid til hverandre uten hyppige nyhetsoppdateringer, sosiale medier og hverdagsstress. Heritance Aarah leverte nettopp dette til en sliten og gustengrå familie fra nord denne vinterferien; den ultimate ferieopplevelsen!

Rød solnedgang med palmer og hengekøye på stranden og villaer i bakgrunnen
Solnedgangene på Maldivene er de vakreste!

 

Solbrent, mett og fylt med gode reisetips er jeg nå tilbake på kontoret, og jeg gleder meg til å få dele mine erfaringer slik at også dere skal få unike reiseopplevelser…

Joda Maldivene, denne gangen leverte du med stil!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!