Zimbabwe

Majestetiske Victoria Falls og safari!

Opplev det unike Afrika –  de flotte nasjonalparkene i Zimbabwe, Afrikas fjerde største elv Zambezi og fantastiske Victoria Falls!
Landet byr på mange spennende opplevelser!

De fantastiske Victoriafallene og området rundt elven Zambezi er virkelig et skue for øyet. Noen dager her kombinert med et av våre andre flotte reisemål kan anbefales på det varmeste. Victoriafallene er Zambias og Zimbabwes største turistattraksjon. Det er nasjonalparker på Zambia siden, Mosi-oa-Tunya National Park (66 km2) og på Zimbabwe siden, Victoria Falls Nasjonalpark (23 km2). Zimbabwe er en republikk i Afrika og grenser til Sør-Afrika i sør, Botswana i sørvest, Zambia i nordvest og Mosambik i nord og øst.

Victoria Falls kan kombineres med mange av våre andre reisemål. Perfekt som kombinasjon med safari i Hwange Nasjonalpark, eller som en avslutning på turen i Sør-Afrika, Namibia, Botswana eller kanskje før en avslappende badeferie på Seychellene, Mauritius eller i Mosambik. Mulighetene er mange!

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen, og vi skreddersyr reisen etter ønske. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Zimbabwe

Hovedstad: Harare
Innbyggere: 16,15 millioner (2017)
Språk: Engelsk, Shona, Ndebele, andre lokale språk
Tidsforskjell: Fra oktober til mars ligger de 1 time foran, mars til oktober er det ingen tidsforskjell fra Norge
Valuta: ZWL og USD samt Visa og Mastercard aksepteres fleste steder.
Vaksiner:  Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjons kontor i god tid før avreise for veiledning.
Pass/Visum:Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Visum søkes online før avreise, eller blir utstedt mot betaling ved ankomst.

Victoria Falls

Victoriafallene er fantastiske fossefall i elven Zambezi, som renner på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er også nasjonalpark, viltreservoar og en liten by. Her kan man møte på diverse dyr i og rundt byen, spesielt gjelder dette hjortedyr, perlehøner og vortesvin.
Victoria Falls står på UNESCOs verdensarvliste. Navnet var opprinnelig "Mosi- oa - tunya" som betyr "buldrende røyk", men ble omdøpt av David Livingstone, den skotske legen, misjonæren og oppdagelsesreisende i 1855 - til ære for den britiske dronning. Det er virkelig flotte fossefall hele året fra Zimbabwe siden av Victoria Falls, men høyest vannføring er det rundt mai måned. Fra mai til oktober er himmelen stort sett alltid blå.
Victoria Falls kan også besøkes med Rovos Rail, en luksuriøs reise gjennom Sør-Afrika og opp til de flotte fossefallene.

Klima

Tropisk klima. Regntiden varer fra november til mars, men landet opplever jevne mellomrom av tørke.
Klimaet blir påvirket av den store høyden over havet, tross tropisk sone, vil klimaet i de sentrale delene av landet ha et temperert preg.
Oktober er den tørreste måneden. November/desember til mars har mest nedbør - men dette er fortsatt fine måneder å besøke området om man kan ta høyde for en og annen regnskur (gjerne om natten).
Varmeste periode er gjerne ved begynnelsen av regntiden, da kan det bli over 30 grader, samtidig som det er svært tørt.
Den kjøligste perioden er juni/juli. Her kan gradestokken krype godt under 10 grader om natten, på dagtid er det rundt ca. 18 - 22 grader.

fossefall sett ovenfra

Victoria Falls

Victoriafallene er fantastiske fossefall i elven Zambezi, som renner på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er også nasjonalpark og en liten by. Her kan man møte på flere typer dyr i og rundt byen, spesielt gjelder dette hjortedyr, perlehøner og vortesvin. Victoria Falls står på UNESCOs verdensarvliste, og er en flott opplevelse!
Paradisreiser har god kunnskap etter mange besøk og lager reisen deres etter ønske. I utvalget av bosteder kan vi blant annet anbefale; Ilala Lodge Hotel, Old Drift Lodge, Victoria Falls HotelVictoria Falls Safari Lodge, The Elephant CampThe Wallow Lodge, og Stanley & Livingstone Boutique Hotel.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

fugl med flotte farger

Hwange Nasjonalpark

Nasjonalparken er spesielt kjent for sine store flokker med elefanter. Landskapet og dyrelivet i Hwange endrer seg med sesongen selv om det er mange dyr som lever i området hele året, dette gjelder spesielt kattedyr. Her finnes også et rikt fugleliv! I perioden november til februar er antallet og variasjonen av fuglearter helt fantastisk!
Noen av våre utvalgte bosteder i Hwange Nasjonalpark er blant annet; Bomani Tented Lodge, Camelthorne Lodge og Nehimba Safari Lodge.

 Zambezi Nasjonalpark

Nasjonalparken har et svært variert dyreliv. Her kan man se blant annet elefant, løve, bøffel, leopard, sabelantilope, sebra, kudu og impala for å nevne noen. Området ligger i kort avstand til Victoria Falls og til Chobe i Botswana – det er mulig med dagsturer til disse stedene. Paradisreiser  anbefaler spesielt; Zambezi Sands River Camp.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Hva med å se Victoria fallene fra Helikopter?
Dette er en opplevelse!

 

 

 

Forslag til rundreiser i Zimbabwe

Nedenfor har vi laget forslag til program for rundreise i Zimbabwe. Paradisreiser skreddersyr reisen etter deres behov og ønsker. Vi hjelper dere med å finne drømmereisen!

Kombiner gjerne rundreisen med andre opplevelser! – Kontakt oss for mer informasjon.

elefanter ved vannhullet i solnedgang
gepard i gresset
sebraer ved vannkanten
vakker fargerik fugl
rafting i elven
flodhest på land
flokk elefanter ved vannhullet
fem geparder i et tre
Forfriskninger ved vannhullet og elefantene
Mongoose
Hyene
flott hannløve

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!