Zimbabwe

Zimbabwe .. En verden full av underverk!

Opplev det unike Afrika –  de flotte nasjonalparkene i Zimbabwe, Afrikas fjerde største elv Zambezi og fantastiske Victoria Falls!

Zimbabwe er en republikk i Afrika og grenser til Sør-Afrika i sør, Botswana i sørvest, Zambia i nordvest og Mosambik i nord og øst. Landet kan by på mange spennende opplevelser!

De fantastiske Victoriafallene og området rundt elven Zambezi er virkelig et skue for øyet. Noen dager her kombinert med et av våre andre flotte reisemål kan anbefales på det varmeste. Victoriafallene er Zambias og Zimbabwes største turistattraksjon. Det er nasjonalparker på Zambia siden, Mosi-oa-Tunya National Park (66 km2) og på Zimbabwe siden, Victoria Falls Nasjonalpark (23 km2).

Victoria Falls kan kombineres med mange av våre andre reisemål. Perfekt som kombinasjon med andre nasjonalparker i Zimbabwe, eller som en avslutning på turen i Sør-Afrika, Namibia, Botswana eller kanskje før en avslappende badeferie på Seychellene, Mauritius eller i Mosambik. Mulighetene er mange!

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Zimbabwe

Hovedstad: Harare
Innbyggere: 16,15 millioner (2017)
Språk: Engelsk, Shona, Ndebele, andre lokale språk
Tidsforskjell: Fra oktober til mars ligger de 1 time foran, mars til oktober er det ingen tidsforskjell fra Norge
Valuta: US dollar aksepteres overalt.
Vaksiner:  Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjons kontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum:Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Det er visumplikt til
Zimbabwe for norske statsborgere, og visumet blir utstedt ved innreise mot betaling (ca. 30–55 USD).

Victoria Falls

Victoriafallene er fantastiske fossefall i elven Zambezi, som renner på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er også nasjonalpark, viltreservoar og en liten by. Her kan man møte på diverse dyr i og rundt byen, spesielt gjelder dette hjortedyr, perlehøner og vortesvin.
Victoria Falls står på UNESCOs verdensarvliste. Navnet var opprinnelig "Mosi- oa - tunya" som betyr "buldrende røyk", men ble omdøpt av David Livingstone, den skotske legen, misjonæren og oppdagelsesreisende i 1855 - til ære for den britiske dronning. Det er virkelig flotte fossefall hele året fra Zimbabwe siden av Victoria Falls, men høyest vannføring er det rundt mai måned. Fra mai til oktober er himmelen stort sett alltid blå.
Victoria Falls kan også besøkes med Rovos Rail, en luksuriøs reise gjennom Sør-Afrika og opp til de flotte fossefallene.

Klima

Tropisk klima. Regntiden varer fra november til mars, men landet plages med jevne mellomrom av tørke.
Klimaet blir påvirket av den store høyden over havet, tross tropisk sone, vil klimaet i de sentrale delene av landet ha et temperert preg på seg.
Oktober er den tørreste måneden. November/desember til mars har mest nedbør - men dette er fortsatt fine måneder å besøke området om man kan ta høyde for en og annen regnskur (gjerne om natten).
Varmeste periode er gjerne ved begynnelsen av regntiden, da kan det bli opp mot 30 grader, samtidig som det er svært tørt.
Den kjøligste perioden er juni/juli. Her kan gradestokken vise under null om natten, på dagtid er det rundt ca. 20 grader.

Victoria Falls

Victoriafallene er fantastiske fossefall i elven Zambezi, som renner på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er også nasjonalpark, viltreservoar og en liten by. Her kan man møte på diverse dyr i og rundt byen, spesielt gjelder dette hjortedyr, perlehøner og vortesvin. Victoria Falls står på UNESCOs verdensarvliste, og er en opplevelse verdt å oppleve!
Paradisreiser har gode kunnskaper og erfaringer på destinasjonen – utvalget av bosteder kan vi blant annet anbefale; Gorges LodgeVictoria Falls HotelVictoria Falls Safari Lodge og The Elephant Camp.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Hwange Nasjonalpark

Nasjonalparken er spesielt kjent for sine store flokker med elefanter, normalt finnes det mange av dem i perioden mars til oktober/november. I desember til februar tar mange av elefantene turen til nabolandet Botswana og så kommer de tilbake til Zimbabwe igjen. Landskapet og dyrelivet i Hwange endrer seg med sesongen selv om det er mange dyr som lever i området hele året, dette gjelder spesielt kattedyr. Her finnes også et rikt fugleliv!
Paradisreiser har gode kunnskaper og erfaringer på destinasjonen – utvalget av bosteder i Hwange Nasjonalpark er blant annet; Bomani Tented Lodge, Camelthorne Lodge og Nehimba Safari Lodge.

 Zambezi Nasjonalpark

Nasjonalparken har et svært variert dyreliv. Her kan man se blant annet elefant, løve, bøffel og leopard. I tillegg kan man se sabelantilope, zebra, kudu og impala med flere. Parken ligger ved foten av Victoria Falls nasjonalpark. Kombiner gjerne safari og Victoria Falls.
Paradisreiser kan blant annet anbefale; Zambezi Sands River Camp.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Hva med å se Victoria fallene fra Helikopter?
For en opplevelse! Vi har erfaringen!

 

 

 

Forslag til rundreisen i Zimbabwe

Nedenfor har vi forslag til program for rundreisen i Zimbabwe. Paradisreiser skreddersyr reisen etter deres behov og ønsker. Vi hjelper dere med å finne drømmereisen!
Kombiner rundreisen med en dagstur til Chobe i Botswana.

Kombiner gjerne rundreisen med andre opplevelser! – Kontakt oss for mer informasjon.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!