Seychellene

Reis på skattejakt til “Det siste Paradis!”

Denne vakre, og enda forholdsvis urørte øygruppen, var engang kjent som gjemmestedet til en av historiens mest fryktede pirater: Olivier Levasseur, – og myten sier at en av hans største skatter fortsatt er gjemt på en av de naturskjønne øyene.

Seychellene ligger i Det indiske hav, og tilhører kontinentet Afrika. Vi tilbyr overnatting i alt fra koselige gjestehus til noen av verdens mest eksklusive hoteller på private øyer – som vi beskriver som: det aller beste!

Øygruppen deles inn i “indre” og “ytre” øyer. De indre øyene består av de tre mest kjente: Mahé, Praslin og La Digue. Hovedøya Mahé er større enn Praslin og La Digue i størrelse og innbyggertall. På alle disse øyene finnes det flere overnattingsmuligheter og vi anbefaler en øy-kombinasjon for å oppleve mangfoldet i natur og topografi. Er dere glade i å gå tur, kan vi anbefale en av de mange og flotte fotturene.

Naturen og dyrelivet er særegent på land og i vann, her finnes det flere arter av både planter og dyr som ikke finnes andre steder i verden. Nasjonalparken Vallée de Mai på Praslin står på UNESCOs verdensarvliste, og her finnes blant annet palmen som bærer verdens største nøtt: Coco de Mer, samt en rekke endemiske arter. Dyrelivet er også rikt på Seychellene, mange store landskilpadder lever på øyene, og noen av strendene er hekkeplasser for havskilpadder. Destinasjonen er også kjent for sine svarte papegøyer og store fruktflaggermus.

Destinasjonen egner seg for reise hele året, men det er viktig å velge riktig kyst i forhold til reiseperiode. Våre dyktige reisekonsulenter hjelper dere med å skreddersy deres reise til unike Seychellene.

Vi har mer enn 20 års erfaring på reiser til Seychellene – kontakt oss for den beste kunnskapen, topp service og gode priser!

Fakta om Seychellene

Hovedstad: Victoria (verdens minste hovedstad), ca 27.000 innbyggere i selve byen
Innbyggere:  Det bor ca. 90.000 mennesker på Seychellene
Seychelloisene stammer fra flere forskjellige folkeslag; afrikanske, franske, engelske, indiske og kinesiske
Språk: Kreolsk, engelsk og fransk
Religion: Befolkningen er overveiende kristne og katolikker
Tidsforskjell: Norsk tid 2+ sommertid, 3+ vinterstid
Valuta: Seychelles Rupee. SCR 1 = 100 cents
Pass/Visum: Gyldig pass og returbillett kreves for å få oppholdstillatelse for inntil 1 måned. Oppholdstillatelsen gis ved ankomst
VIKTIG! Passet må være gyldig for minimum oppholdet på Seychellene. Skal du kombinere med andre reisemål, gjelder strengeste regel.
Visum er ikke påkrevd dersom du er norsk statsborger. Utvidelse av oppholdstillatelsen utover 1 måned må søkes om i Victoria

Klima

Seychellene har et tropisk klima. Fra april/mai-oktober er det normalt mindre nedbør enn i november til mars. Vær likevel klar over at det kan komme en del vind fra sørøst i denne perioden samt en del sjø.
November - mars er normalt sett mer fuktig (desember og januar har normalt sett mest nedbør), men det er også mange soltimer pr. dag i gjennomsnitt i denne perioden, og en fin reiseperiode.
Seychellene er et populært reisemål hele året.

Normalt snur vinden i ca. mai måned og oktober/november måned, da er det roligere sjøforhold og svært god sikt for deg som er glad i snorkeling og dykking.
Også normalt gode snorkle/dykkeforhold oktober til mai. Hvalhai blir hyppigst sett av dykkere i perioden oktober til desember dersom dere drømmer om dette.
Skilpadder som legger egg og klekking av skilpadder skjer hyppigst i oktober - februar. Øyene ligger utenfor syklonbeltet og er derfor et fint reisemål hele året. Temperaturene ligger på rundt 24-30 grader året rundt, i vann som på land, dag og natt.
Vi hjelper deg å velge hotell med riktig beliggenhet når det gjelder årstid/vind og vær.

Vi skriver "normalt" og viser da til statistikk og egne erfaringer. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det over hele verden er enkelte steder som opplever tørke, og andre som opplever regn, utenom den tiden dette vanligvis er forventet.

Vielse og bryllupsreise

Vi kan arrangere bryllup på Seychellene, det er også et fantastisk sted å velge for bryllupsreisen!

Bryllupsreise: Seychellene er et nydelig utgangspunkt for en fantastisk bryllupsreise. Flere av våre hotell tilbyr gode rabatter for par på bryllupsreise og ekstra oppmerksomhet til brudeparet.

Vielse: Flere velger å gifte seg på Seychellene. Vi tar oss av papirarbeidet og arrangerer vielsen i tropiske og romantiske omgivelser.
Det blir pyntet med palmeblader og blomster. Vielsen foregår på engelsk. Vi ordner med fotograf, blomsterbukett, knapphullsblomst, musserende vin/champagne eller annet dere måtte ønske. Alle våre hotell kan benyttes, og vi kommer gjerne med anbefalinger!

Et bryllup på Seychellene er et minne for livet!

Mahé

Ditt første møte med Seychellene blir hovedøyen Mahè hvor den internasjonale flyplassen ligger. Her finner du vakre strender, frodig natur og en imøtekommende lokalbefolkning

Praslin

Strendene Anse Volbert, Cote D’or og Anse Lazio på øyen er blitt kåret til noen av verdens flotteste! Her finner man også regnskogen “Vallée de Mai”, som er oppført på UNESCO sin verdensarvliste

La Digue

La Digue er kanskje en av de aller vakreste øyene på Seychellene. Øya er en frodig paradisøy med en unik atmosfære. Her kan man oppleve noen av verdens vakreste strender: Grand Anse og Anse Source d’Argent

Andre øyer

“One Island – One Resort”. Her finnes noen av verdens mest eksklusive hotelløyer. Dette er øyene for de som ønsker det aller beste!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!