Spania

En av nordmenns favoritter…

Visste du at Spania er et av de mest besøkte landene i verden? Det er det mange grunner til, og den beste måten å finne dem ut selv er å unne deg en tur til dette varierte og historiske landet. Her kan man besøke hele 48 UNESCO-steder og 15 byer nevnt på verdensarvlisten, nyte deilig mat og oppdage fantastiske landskap. Enten om du foretrekker å vandre til fots i barske fjellandskap, sykle i frodige åssider eller bade i klarblått hav ved silkemyke sandstrender, så kan Spania oppfylle ønskene dine.

Vi har kun et par bosteder i Spania. IKOS hotellene, som er noen av de mest bærekraftige og luksuriøse. Disse ligger i i Andalusia/Malaga og på Mallorca.

Kontakt oss for et godt reiseforslag!

Fakta om Spania

Hovedstad: Madrid
Innbyggere: Ca. 46 mill.
Språk: Spansk, Galisisk, Katalansk, Baskerisk, Valencia. Det spanske språket snakkes av over 580 millioner mennesker over hele verden.
Religion: Kristendom/katolsk
Tidsforskjell: Det er samme tidssone som Norge
Valuta: Euro
Pass/Visum: Gyldig pass må medbringes (eneste gyldige legitimasjon) fremvises. Se UD sine sider for innreisebestemmelser m.m.

Klima

Spania har et typisk middelhavsklima, og kan skilte med ca. 3000 soltimer årlig, hvilket gjør destinasjonen til et yndet feriemål. Men landmassene er store, hvilket man forstår utfra det faktum at landet totalt har hele 8000 km kystlinje, så klimaet deles inn i tre hovedgrupper: middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord, og kontinentalt klima på høysletta i innlandet.

Kystområdene fra Costa Brava i nordøst til Costa del Sol i sør har tørre, varme somrer og milde, til dels nedbørrike vintrer. Også Ebrodalen og det meste av innlandet i Andalucía og Estremadura har tilsvarende klima. I de nordlige og høyere-liggende er det mer jevne nedbørsmengder gjennom året, , sommeren er varm og vintrene mer kjølige.

Våre hotell i Spania

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!