Uganda

Gorilla, sjimpanser og safari!

Republikken Uganda, eller Afrikas Perle som landet også blir kalt, byr på spennende safariopplevelser. I tillegg har de noe som er ganske unikt; sjimpanse- og gorilla trekking.

Landet er et av de vakreste vi har sett, med sin frodighet, mange fjell, daler, innsjøer og elver. Det bugner av blomster, frukt, grønnsaker, sommerfugler, fugler og et rikt dyreliv. Lokalbefolkningen er svært blide og vennlige mennesker som ønsker deg velkommen. Passer perfekt både for bryllupsreise, for par eller venner som ønsker en unik opplevelse.

Kombiner gjerne safari og gorilla-trekking med noen netter med sol og bad for å få den ultimate ferieopplevelsen.
Vi anbefaler bl.a. destinasjoner som Zanzibar, kysten av KenyaDubai, Seychellene, Mauritius eller Maldivene.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr reisen etter ønske. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta

Hovedstad: Kampala (mange fly går til Entebbe, det er ca. 30-40 minutters kjøring mellom Entebbe og Kampala. Begge byer har hyggelige bosteder. Kampala har et par riktig flotte hotell).
Innbyggere: 41,48 millioner (2016)
Språk: Engelsk, swahili
Tidsforskjell: +2 timer norsk vintertid, +1 time norsk sommertid.
Valuta: Ugandisk Shilling (UGX). Kredittkort kan benyttes på hotellene/bostedene. Det finnes minibank på flyplassen i Entebbe og i Kampala.
Vaksiner: Husk å kontakte ditt vaksinasjons kontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.
Pass/Visum: Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Visum kjøpes ved ankomst.

Klima

Tropisk klima. Ca. 20 - 30 grader hele året. Mest nedbør i april-mai/juni og november-desember. 7-9 soltimer pr. dag er vanlig. Fjellområdene kan bli kjølige, de høyeste fjellene er over 5000 meter høye.
Ta med en god genser/jakke, temperaturen faller ofte en del om natten i høyden.

 

 

 

 

Gorilla trekking – Et helt fantastisk minne for livet!

Reiseforslag for Uganda

Å besøke og treffe en gorillafamilie i Uganda bidrar til vakthold og vern av naturområder slik at gorillabestanden kan bevares. Ansvarlige reiser er helt avgjørende i alt vi gjør, og vi legger stor vekt på å velge partnere som tar vare på naturen, dyrelivet og menneskene som bor i områdene hvor vi ferdes.
For første gang er antall gorillaer økende i antall – det er jo svært gledelig. Mange av familiene har nå flere gorillaunger og ungdommer.
Her finner dere inspirasjon for Gorilla og safari – Paradisreiser lager reisen etter ønske.
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

gorilla mammaer og gorilla barn
ung gorilla tygger på en pinne
gule fugler og rede
innsjø omkranset av fargerik vegetasjon
Ugandas nasjonalfugl, to traner
en flokk med waterbucks
en flokk med bøfler
elefanter som drikker i innsjøen
leopard som sover i treet
ugle i treet
barn som henter vann i bekken
arbeidere på te-plantasje

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!