Kombinasjonsreise i Det indiske hav

I år er det én kombinasjon som skiller seg ut: safari og strandliv.

Kombinasjonsreiser har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er ingenting som tyder på at trenden vil stoppe i 2020. I år er det én kombinasjon som skiller seg ut: safari og strandliv. Få minner for livet, og en fantastisk ferie med skreddersydde opplevelser! 

 

Det indiske hav – vakre og eksotiske øyer!

Etter spennende dager på safari fortjener du å slappe av i idylliske omgivelser, og da er kombinasjonsreise med en destinasjon beliggende i Det indiske hav et naturlig valg. Seychellene, Maldivene og Mauritius er så nærme paradis som du kommer. Kritthvite strender, knallblått hav og luksuriøse hoteller gjør at alt ligger til rette for en minneverdig avslutning på ferien.

Seychellene
Seychellene består av 115 naturskjønne øyer i granitt og korall med spektakulære kritthvite strender. Grønn og fargerik tropisk vegetasjon, og havet i turkise sjatteringer – dette er virkelig et paradis! Seychellene tilbyr alt fra hyggelige gjestehus til noen av verdens mest eksklusive hoteller på private øyer.

Hovedøya Mahé er større enn Praslin og La Digue i størrelse og innbyggertall. På disse tre øyene finnes det flere overnattingsmuligheter. Vi anbefaler en øykombinasjon for å oppleve mangfoldet i natur og topografi.

Denis Private Island

Naturen og dyrelivet er særegent på land og i vann, her finnes det flere arter av både planter og dyr som ikke finnes andre steder i verden. Nasjonalparken Vallee de Mai på Praslin står på UNESCOs verdensarvliste. Det lever store landskilpadder på øyene, og mange av strendene er hekkeplasser for havskilpadder.

Destinasjonen kan besøkes hele året, men det er viktig å velge riktig kyst i forhold til reiseperiode. Vi hjelper deg med å skreddersy din reise, med all lokal transport på og mellom øyene inkludert; fly, helikopter, bil eller båt.

helikopter som flyr over vakker strand med steinformasjoner i granitt
Helikopter på Seychellene, Anse Source.

For de som ønsker det aller beste anbefaler vi private øyer som North Island (regnes som verdens beste hotell), Six Senses Zil Pasyon, Fregate Island, Desroches Island, Denise Private Island eller Alphonse Island.

De tre hovedøyene Mahè, Praslin og La Digue tilbyr en rekke utsøkte bosteder enten du ønsker nærhet til golfbaner eller spa. Det finnes flere morsomme aktiviteter både til lands og til vanns, og det er muligheter for å besøke øde strender og øyer.

Maldivene
Øygruppen er det man kaller «picture perfect» og byr på høy wow-faktor. Her kan du nyte livet over og under vann, og gå barbeint hele ferien om du ønsker. Det turkise vannet dekker en rekke koraller og fiskearter, på land er det kokospalmer og et frodig, grønt planteliv.

Maldivene er en øygruppe i Det indiske hav som består av 1190 øyer fordelt på 26 atoller, der omtrent 202 øyer er bebodd og 150 av dem er hotelløyer. Det vil si at hvert hotell ligger på en egen privat øy. Flere hoteller har strandvillaer eller vannvillaer på påler ute i lagunen, her er man omgitt av øyenes frodige omgivelser og bor bokstavelig talt i paradis.

Kudadoo Maldives Private Island

Reisemålet er en helårsdestinasjon, og er i verdensklasse når det kommer til snorkling og dykking. Flere av hotellene har egne bungalower som ligger kun få meter fra stranden. Er man heldig kan man møte på havskilpadder, hvalhai og djevelrokker og fisker i alle regnbuens farger.

Kokosnøttvann på Sun Siyam Iru Fushi

Noen av destinasjonene ligger i båtavstand fra flyplassen, men de fleste ligger lenger unna så du må ta mindre rutefly eller sjøfly. I alle Paradisreisers pakkeløsninger er lokal transport inkludert.

Destinasjonen er 100% avhengig av import, derfor er prisene på mat og drikke høye og det vil ofte lønne seg å inkludere måltider i oppholdet. Våre reisekonsulenter vil veilede dere for å legge den beste måltidsplanen for deres opphold på Maldivene.

Mauritius
Den vesle øya Mauritius huser omtrent 1,3 millioner innbyggere og kan by på dramatiske fjellformasjoner, den sovende vulkanen Trou aux Cerfs og postkortverdige strender. Kombinert med luksushoteller og mat i verdensklasse er dette en øy hvor du virkelig får kvalitet for pengene. Noe som gjør det til en populær destinasjon for bryllupsreiser og de som ønsker å gifte seg på øya.
Paradise Cove på Mauritius

Det sies at lokalbefolkningen må være verdens vennligste og de er kjent for sin fantastiske service. Her kan du nyte dagene i solskinnet på golfbanen, stranden eller oppleve øyas severdigheter. Det lokale kjøkkenet inneholder mye fersk sjømat og grønnsaker, og bærer preg av innflytelse fra India, Europa og Kina.

Med en dagstur på en katamaran langs Mauritius sin vestkyst kan du snorkle i Tamarin Bay, se fargerike fisker og svømme med delfiner. Langs østkysten er det også flotte snorklemuligheter samt flere fossefall og vakre småøyer. Fra katamaranen kan du se fjellene Black River og Le Morne som begge står på UNESCO’s verdensarvliste.

Båtutflukt på Mauritius

Vil du utforske selve øya kan du blant annet oppleve Chamarel Seven Coloured Earth som er et sted skapt av vulkanske steiner som er kjølt ned på forskjellig temperaturer. Dette gir et fantastisk landskap med flere mønstre av farger. Hovedstaden Port Louis har flere museer og severdigheter i tillegg til utsøkt «street food».

Dinarobin Beachcomber, Mauritius

På turen er det deilig å kunne boltre seg på et luksuriøst hotell som tilbyr flere aktiviteter som land- og vannsport, golf, treningssenter og spa. Ingenting er bedre enn å koble av fra hverdagen med massasje, god drikke ved bassenget og en avslappende golfrunde i solskinnet.

Les blogginnlegget “våre Safarifavoritter” her.

Paradisreiser fokuserer på kvalitet, service, kunnskap, bærekraft og konkurransedyktige priser.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!