3 generasjoner samler minner på Seychellene

Vi sitter ved frokostbordet på øya La Digue og spiser deilig lokal solmoden frukt.

Momo, kan du gjemme disse små bananene i vesken din? Vi sitter ved frokostbordet på øya La Digue og spiser deilig lokal solmoden frukt. Seychellene har virkelig bananer i lange baner – over 30 typer bananer faktisk! Noen av de er veldig små, og søte, og en favoritt hos noen av øyas firbeinte. Lett å lure med seg et par tre stykker, og det er ikke til lunsj, men til «tiggere» (les skilpadder) langs veien og på stranden. Minstejenta hadde allerede møtt store landskilpadder på stranda, og visste at de satt stor pris på litt frukt.

Landskilpadde på La Digue

 

Seychellene – vårt familieparadis!

Vi var 3 generasjoner på tur. Sykler og føtter var i flittig aktivitet der vi utforsket La Digue.
Sjarmerende La Digue som fortsatt har strender som kulisser i en tropisk film, og som er langt fra overbefolket. Og flere steder på øya kan man altså treffe på disse kjempestore skilpaddene.

Seychellene har vært min families paradis i 20 år – vi kjenner ikke noe sted med renere vann, vakrere strender, imponerende liv under vann eller mer frodig natur. Også klima da; 28-29 grader i vann som på land – hele året. Det er jammen ikke mye (om noe?) som kan måle seg med den flotte øygruppen, Seychellene, hvor imponerende 50% er nasjonalpark.

Vakre strender på La Digue

 

La Digue

Vi nøt noen dager på flotte Le Domaine de L`Orangeraie på La Digue. Øya har de siste årene blitt mer «busy», men heldigvis er fortsatt sykkel fremkomstmiddel nummer en. I tillegg har det dukket opp flere elektriske biler som ser mer ut som golfbiler, noe som kler La Digue godt.

Om du skal bo på denne sjarmerende øya noen dager må du ta høyde for å blende inn med lokale mennesker, dyr (hunder, kuer m.m), lukter, lyder og en veldig lokal «laid back» stemning. La Digue har de siste årene fått mange nye bosteder og restauranter.

Anbefaler virkelig noen netter her da øya har sin egen atmosfære. I tillegg finnes det strender her hvor man nesten er helt alene.

Her tok vi med piknik-kurven og utforsket øya – wow så vakker!

 


Mahè – hvorfor vi liker Constance Ephelia

Mahè er hovedøya og den største av de tre. Øya har vakre, dramatiske og høye fjell, tropisk vegetasjon med skinnende grønntoner, og kystlinjen har mange flotte strender. På Mahè finner man  også hovedstanden Victoria.

Hotellet vårt ligger på vestkysten. Ephelia dekker et stort området, og selv om hotellet er stort er det heldigvis ikke lov å bygge i høyden slik at alle rom og fasiliteter blender fint inn i landskapet. Her finnes Junior og Senior Suiter i tillegg til større villaer m/basseng og med flere soverom, både i hagen, rett ved stranden og oppe i fjellsiden – sistnevnte med fantastisk utsikt!

Lang sandstrand i en bukt omgitt av grønn og frodig vegetasjon med turkisblått hav og mennesker både i havet og på stranden. Hotellanleggets tak er synlig mellom trærne
Port Launey – Ephelias fineste strand

Ephelia har en rekke aktiviteter inkludert hver dag, i tillegg har de mange aktiviteter, til lands og til vanns samt utflukter mot tillegg. Vi testet bl.a. Zip Line, dykking og klatreveggen deres.
Hotellet dekker virkelig behov for alle i alle aldersgrupper, med og uten behov for adrenalin.

Klare for Zip Line!

Ephelia har flere restauranter – med forskjellig kjøkken og tema – og med god mat. De når ikke samme nivå som «søsteren» Lemuria på service, men så har også hotellet en stjerne mindre.
Mange flotte dykkeplasser i nærheten og mulighet for snorkeling rett fra stranden.

Ephelia er virkelig et hotell som passet godt for våre 3 generasjoner hvor alle fikk sine ønsker oppfylt.

Hotellet har også et stort og veldig flott spa, med en Yoga paviljong med utsikt mot de vakre og grønnkledde fjellene med kroner av afrika-trær.

Kajakk padling utenfor Ephelia
Praslin – hvorfor vi liker Constance Lemuria

Lemuria er virkelig et flott og luksuriøst hotell, i alle ledd. Rommene har alle fasiliteter, er romslige og er særdeles smakfulle i farger og interiør. Når det kommer til utvalg av restauranter og kvalitet på mat og service blir du garantert ikke skuffet. Lemuria holder virkelig hva hotellet lover og langt mer.
3 strender kan hotellet skilte med, den lille i forkant, Anse Takamaka, hvor det er strandbar og restaurant, er ikke bare vakker, men skilpadder og andre artige arter i havet holder til der – lån maske, snorkel og svømmeføtter på vannsportsenteret og se selv.

Strendene på Lemuria er nydelige!

Anse Georgette finnes også på området – ofte på listen når verdens beste strender skal kåres – stranden er virkelig som tatt ut fra det fineste postkort!
Lemuria har en 18-hulls golfbane for de som spiller golf og et flott spa.
Vi synes hotellet var supert for 3 generasjoner på tur, og ser at med disse fasiliteter, service, mat og beliggenhet egentlig passer så vel som for bryllupsreisen som familieferien eller feiring av 70-års dag. Herlighet – vi storkoste oss her!

Øya Praslin byr også på verdens største frø/nøtt, Coco de Mer. Palmene med disse store nøttene med sin spesielle form finnes i Valle de Mai.

Praslin har også en rekke andre flotte strender, bl.a Anse Lazio som er et absolutt «must» om dere besøker øya. Anse Lazio er langstrakt, sand som føles som fløyel, lekre granittformasjoner og vakkert turkist vann.

Middag på stranden – her ved Takamaka.
Fisketur

Da 3 generasjoner reiste ut på fisketur, fulgte vi etter flokkene med fugler som viste hvor fisken var, og fikk napp! Vi fikk tunfisk og Dorado (en skikkelig spreking). Dette er arter som brukes i det lokale kjøkkenet og vi fikk servert den deiligste egen-fiskede ferske fisk på hotellet etter turen. Hjelpegutta på båten fikk også sin del med seg hjem. Nå skal det også nevnes at skulle man få en art det ikke er svært mange av så praktiseres selvsagt «catch & release».

Miljø og bærekraft

I mange land gjør mange reiseaktører mye positivt. Uten disse hadde ikke natur, dyreliv og rettferdig arbeidsliv eksistert. Velg aktører som tar vare på naturen, dyrelivet og menneskene som bor i disse områdene. Paradisreiser har fokus på partnere som gjør en positiv forskjell.
Både Ephelia og Lemuria har begge Seychelles Sustainable Tourism Label.
Du kan lese mer om miljøtiltak og oppdateringer for Seychellene her.
Du kan lese mer om Seychellenes nasjonalparker her.

Kan Seychellene passe for 3 generasjoner på tur sammen?
Svaret er definitivt JA – vi har forsøkt, flere ganger, med barn fra 1 til 18 år, og til den andre mer voksne endene av skalaen på 70+. Og noen midt i mellom.
Samle minner sammen – det er en fin ting. Det er nok noe av de beste investeringene vi har gjort.
«Å reise er å leve» H. C. Andersen

Ønsker dere flere tips til en kombinasjonsreise med safari og Seychellene? Les blogginnlegget “Våre Safarifavoritter” her.

Paradisreiser fokuserer på kvalitet, service, kunnskap, bærekraft og konkurransedyktige priser.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!