Safari og opplevelser i sommerferien

Makutsi Safari Springs i Sør- Afrika

Safari og opplevelser i sommerferien!

Reise til Sør-Afrika i juli… – går det da? Sør-Afrika har jo omvendte årstider av oss, så juli er jo deres «vinter»…? Vel, vi tok sjansen; – vi ønsket oss en annerledes sommerferie, vi ville ha natur, opplevelser og familietid. Så i juli 2016 pakket vi safaribagene og satte oss på flyet til Johannesburg.

Krüger parken

Vel fremme var det flybytte og en kort flyvning til Hoedspruit i Krüger. Krügerparken er kanskje den mest kjente parken for folk flest, og er en av verdens største og best bevarte nasjonalparker!  Her ble vi møtt og kjørt til Makutsi Safari Springs; en vakker familiedrevet safarilodge som ligger i et privat reservat, ca. en time vest for Krüger-parken. Siden slutten av 70-tallet har familien Weber både eid og drevet Makutsi, og i løpet av årene har lodgen og området rundt utviklet seg til et førsteklasses viltreservat. Familien Weber er involvert i alle aspekter av driften, noe som gir en avslappet atmosfære og et personlig preg til oppholdet.

Her er man ikke bare ´en gjest´, her er man ´et familiemedlem´!

Makutsi Safari Springs

Hvert år holder Makutsi stengt i juni måned for vedlikehold og nødvendige oppgraderinger. Campen fremsto som velholdt og oppgradert fra første møte. Vi ble varmt mottatt, og etter å ha gått gjennom campens regler, hvor vi blant annet blir informert om hvordan man håndterer eventuelle møter med dyr på området, for her er det nemlig ingen gjerder…  ble vi kjørt til vår hytte, eller Rondavel som de kaller det. En romslig, rund hytte med sofagruppe, kjøkkenkrok med kjøleskap, fullt utstyrt bad og møblert uteplass hvor man kan ha «sit-down safari», da det ofte skjer at ville dyr befinner seg inne på lodgens område. En sen ettermiddag som jeg sitter der på terrassen og leser reagerer jeg på en merkelig lyd som kommer fra siden bak meg. Jeg snur meg sakte i stolen og ser opp på to høye og stolte sjiraffer som forsyner seg grådig av toppbladene på Akasietreet ved Rondavelen vår.

På Makutsi opererer de med fastsatt program, enten med morgen – og/eller ettermiddagssafari. En dagstur til Krügerparken og en dagstur til Drakensberg fjellene, og Blyde River Canyon i løpet av et minimumsopphold på seks netter. Oppholdet kan utvides, og for de eventyrlystne så kan man også utvide oppholdet med walking-safari med overnatting i telt underveis. Programmet som er lagt opp er perfekt for en kombinasjon av safari, store naturopplevelser og avslapning med tidvis avbrekk på lodgen. Enten for å nyte en god bok på terrassen på Rondavelen, eller til en dukkert i lodgens flotte basseng.

Game drives i Krügerparken

Safariopplevelsene ga full uttelling!

Allerede dag to hadde vi ´unnagjort´ The Big Five: Løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn.

Det som var mest fascinerende var mangfoldet og den store dyrerikheten. Hver gang vi var ute med vår kunnskapsrike guide, i de åpne safaribilene til Makutsi, opplevde vi noe nytt. Vi visste aldri hva som ventet rundt neste sving, men vi ble aldri skuffet. På et tidspunkt fikk vi en stor elefantflokk etter bilen vår. De trasket rolig bak oss mens vi sakte beveget oss fremover i søk etter en mulighet for å svinge unna, så flokken slapp frem.

Et annet stort øyeblikk var da vi så en stor hannløve med to løveunger stå opp mot en hel bøffelflokk. Da holdt vi alle pusten! Men heldigvis tok løvefar til fornuft og fulgte ungene sine bort fra flokken. Han – som oss – vurderte det angrepet for risikabelt.

På kveldene samlet vi oss på fellesområdet. Vi snakket om dagens mange opplevelser, koste oss med noe godt i glasset, og gjorde nye bekjentskap fra hele verden. Deretter samlet vi oss til en nydelig tre-retters meny – hjemmelaget med omhu og kortreiste råvarer. Makutsi har egne kyr og egen grønnsakshage, og ønsker å være i stor grad selvforsynte. Frokost og middag er inkludert i pakken, mens lunsj og drikke kjøpte vi på stedet. Mye god mat og veldig hyggelige priser!

Været i Sør- Afrika i juli

Så var det dette været da. Vi som var så bekymret for både kulde og regn. Det var en unødvendig bekymring! Dagtemperaturene var som på en god norsk sommerdag, og vi gikk i t-skjorte og shorts når solen var fremme. Det var en herlig avkobling å svømme i ferskvannbassenget på dagtid.

På morgenen og kvelden/ natten er det kjølig – så en fleece og langbukser er nødvendig, men det er friskt og vakkert, og følelsen av å nyte nytrukket varm kaffe i den kjølige Sørafrikanske morgenen mens lydene fra ville dyr og luktene fra ren skog omslutter deg. Den følelsen er fantastisk!

Makutsi har en stor andel av gjester som kommer tilbake år etter år, ja noen som til og med kommer 5 uker av gangen! For noen er det rett og slett som «å komme hjem», og vi ser ikke bort fra at også vi vil komme tilbake til Makutsi igjen. En flott opplevelse som anbefales for både par og familier!

Konklusjon: Klart man kan dra på sommerferie til Sør-Afrika!

Noen deler av landet, som for eksempel Eastern Cape, er da best egnet for ren opplevelsesferie. Mens i nordøstlige Sør-Afrika vil varme dagtemperaturer gjøre det mulig å nyte solrike dager og bading i basseng, kombinert med safari og opplevelser. Da dette er lavsesong, så er det også en veldig prisgunstig periode å reise, i tillegg til at man ikke vil ha den samme store pågangen på bosteder og restauranter som ellers i året. Sør-Afrika kan jo også enkelt kombineres med sol-og-bad destinasjoner som Mauritius, Seychellene og Dubai, om man ønsker den komplette ferieopplevelsen!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!