Mauritius – juleferie i Det indiske hav

... en vakker perle med verdens vennligste mennesker!

Vakre og tropiske Mauritius

Etter å ha forlatt snøslaps, kuldegradene og mørket hjemme i Norge, ankom vi Mauritius en dag i desember. Det var en fantastisk tid på året å reise fra den mørke senhøsten/vinteren og til solfylte Mauritius som stod i full blomst!
Vi hadde vært på Mauritius med familien flere ganger, men det var noen år siden sist nå.

Mauritius har nok aldri vært så vakker som nå, det var vi alle enige i!
Øya var så grønn og frodig, blomster i alle farger omkranset husene. De store flammetrærne med sine knallrød/oransje topp var en lekker kontrast til himmel og hav. De grønnkledde dramatiske fjellformasjonene var også et vakkert bakteppe for strendene og sjøen.

Fokus på miljø

Mauritius nedla forbud mot plastposer for 4 år siden – det har gitt fantastiske resultater.
Skikkelig opprydning i tillegg, har gjort Mauritius til en virkelig perle i Det indiske hav.

Det gnistrende og turkise havet var lekkert og de gylne strendene var mildest talt innbydende. 27-28 grader i vannet var også fantastisk behagelig – her var det flott å bade.

Kombinasjon av bosteder

Vi kombinerte bosteder og forskjellige områder på øya denne gangen.
Da kan man bo litt enklere den første uka og unne seg litt ekstra luksus siste uken. Da blir også prisen veldig overkommelig.

Syd-vest på Mauritius ligger bl.a. hotellene Dinarobin Beachcomber og Paradis Beachcomber. Disse ligger på en flott 7 km lang sandstrand. Med andre ord – her er det nok av plass!
Mat og service overgikk helt forventningene og var virkelig av topp kvalitet!

Delfiner

Black River/Le Morne området er også kjent for delfiner og vi gjorde et bekjentskap med en flokk tidlig en morgen på delfinsafari. Ute i vannet med maske og snorkel fikk vi gleden av å se de svømme elegant like under oss samt ta noen piruetter over vannet – Spinner Dolphins. Å oppleve delfiner så nært er virkelig noe helt spesielt, og det er veldig fint å se de i sitt rette element.

Hovedstaden Port Louis

Port Louis er en hektisk by, men Waterfront er verdt et besøk. Her er gater med paraplyer for litt skygge (eller kanskje mest til pynt?), mange butikker og restauranter, streetfood- og fruktvogner. De lokale lompene med chilisaus og krydrede kjøttboller smaker herlig av Mauritius – må prøves! Og ananas! Vi lover deg, du har nok aldri smakt naturlig solmoden ananas slik – vanvittig godt!

Nord på Mauritius

Nord på øya og nær Grand Baie hadde vi en flott leilighet med alle fasiliteter og basseng i hagen. Utsikten fra terrassen vår var magisk! Her kunne man virkelig sitte og nyte morgenkaffen til noe som lignet kulisser i en tropisk film. En knallgrønn gekko holdt til på veggen vår, til store glede for alle som liker å ta bilder. En sjarmerende oransje/rød spurvefugl sang så fint, og var som en kompis som stadig stakk innom (selv om den nok var mest interessert i om vi mistet noen brødsmuler på gulvet i løpet av frokosten).
Langs kysten gikk vi turer, traff lokale fiskere som renset fisk, fikset båtene sine og hvor ellers ting gikk sin hverdagslige gang.

De vennlige menneskene

Bonjour! Bonjour! Alle hilser og er hyggelige – det er litt av essensen av Mauritius det – vennligheten hos alle du møter.
Befolkningen på Mauritius kommer fra mange kulturer, de lever side om side i harmoni, og det er vennlige og hjelpsomme helt utenom det vanlige. Kanskje resten av verden kan lære noe av Mauritius? Da ville verden vært et fredelig sted.

Grand Baie

I Grand Baie er det mange butikker, også en del virkelig lekre klesbutikker. Her er det ikke noe problem å la kortet gå varmt…. I tillegg er det flere hyggelige restauranter, matbutikker med STORT utvalg (du vil bli skikkelig overrasket – sånt no hakke vi i Norge), og veldig hyggelige priser.
På de lokale restaurantene (eks. Luigi`s i Grand Baie, om man ønsker en italiensk aften) var prisnivået fortsatt veldig lavt. 5 personer; 3 pizza, 1 lamme-skank, 1 biff, 5 desserter, 2 glass vin, 5 brus, 3 vann, 3 øl, 2 kaffe kostet norske kr. 1.200,- Det er jo veldig overkommelig og ikke minst veldig hyggelig for lommeboka (og ikke minst eieren av lommeboka).
På hotellene var prisnivået høyere og man velger gjerne halvpensjon eller All Inclusive. Derfor var det veldig fint denne gangen og kombinere bosteder, vi fikk virkelig i pose og sekk.

Tur med katamaran

En av dagene var vi med på en tur med katamaran langs øst-kysten. Det var en meget flott og solid båt, servering ombord av grillmat og drikke samt muligheter for snorkeling, utflukt til et fossefall i en mindre båt, samt besøk på Ile aux Fouqets Lighthouse og Ile Aux Cerfs. En utrolig fin dag på sjøen langs den vakre østkysten. Kjempefint var det å se Mauritius også fra sjøsiden.
For de som ønsket var det mulig med flere vannaktiviteter på Ile Aux Cerfs. Vi tok en paragliding tur som ga oss et flott fugleperspektiv på Ile Aux Cerfs og området rundt.

Vi besøkte og bodde på:

Marguery Villas – flotte villaer med flere soverom og eget basseng i hagen. Kort avstand til shopping og til supermarked. 5-8 minutters gange fra sjøen og stranden.
Paradis Beachcomber – stort og flott hotell på nydelig strand med fasiliteter og aktiviteter for hele familien. Meget bra kvalitet på mat og service.
Dinarobin Beachcomber – stort og flott hotell på nydelig strand for par og familier. Lekker Beach Club og flott 18-hulls golfbane. Meget bra kvalitet på mat og service.
La Mariposa – veldig fint og hyggelig gjestehus/lite hotell med beliggenhet på stranden. Veldig pent opparbeidet hage, basseng, rom med og uten kjøkkenkrok. Hyggelig restaurant. Passer flott om noen vurderer lenger opphold; permisjon i paradis, eller å overvintre på Mauritius.
Cape Point Villas –  flere leiligheter i samme bygg, alle med privat terrasse med flott utsikt. Alle soverom med private baderom. Fin hage med basseng, solsenger og sittegrupper. Utsikt mot Flat Island.
Her kan du lese mer om Mauritius.

Fisketur

Vårt eldste familiemedlem ville på fisketur, og slik ble det.
Vi er veldig glad i røkt fisk/Marlin og en Blue Marlin var jo selve drømmen for fiske-entusiasten. Drømmen gikk i oppfyllelse og fisketuren ble ekstra lang da en Blue Marlin på 342 kilo plutselig hogg til på den andre enden av fiskestanga. Etter en 6 timers utfordring med å få denne fisken inn og opp i båten, etter hvert med hjelp fra flere andre, ble det stor ståhei på havna da de kom inn etter turen.
Vi hadde en hyggelig grillkveld med fersk fisk, og resten gikk til markedet og røkeriet. En stolt og veldig støl mann fikk navnet sitt på tavla nede på havna, da dette var rekorden de siste månedene. Kanskje står rekorden ennå?

Tusen takk Mauritius!

Etter et par ukers tid som gikk så altfor fort, så måtte vi vende nesa hjemover  igjen. Med smil om munnen, kroppene fylt opp av D-vitaminer fra sola som viste seg frem fra morgen til kveld, og mange gode minner, var eventyret over for denne gang.

Tusen takk, Mauritius, for en fantastisk opplevelse. Aldri har vi sett deg så vakker!
Det ble ikke farvel, men definitiv på gjensyn! Vi gleder oss til neste gang vi sees igjen!

 

Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud på reise til Mauritius.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!