Påskehilsen fra Mauritius

Mauritius – perfekt for familier!

Krokodillen Krokus

Jeg har vel sjelden hatt mer feriefølelse enn akkurat nå, her jeg ligger og ser på tvillingene som leker med Krokus i bassenget.
Krokus er trolig en av tidenes lengstlevende oppblåsbare badeleker; en kjekk krokodille i solbleket grønn på ca. halvannen meter. Han lever nå på fjerde året, fortsatt uten lappeverk og hull. En globetrotter av den oppblåsbare sorten, med besøkstid både i Spania, Vietnam, Portugal, Kenya og nå altså Mauritius – på merittlista. Krokus har strålende sosiale egenskaper – og uansett nasjonalitet – har han sørget for et jevnt tilsig av nye venner til tvillingene, – han er en god ‘ice- breaker’ rett og slett.

Svømme med delfiner eller gjøre ingenting

Så – tilbake til meg – her jeg ligger på solseng med nypresset vannmelon-juice og beskuer mine to håpefulle i brytekamp med en vennlig krokodille; jeg nyter ferielivet akkurat nå! Veldig utypisk meg; jeg har jo normalt ikke roen til å ligge slik i parasoll-skyggen og gjøre… absolutt ingenting?! Men denne gangen har Mauritius vært den perfekte vertinne; en personlig favorittdestinasjon har hun lenge vært, men jeg har sjelden funnet roen som nå. Hvorfor? Det har nok noe med opplegget på denne turen å gjøre; – vi startet med en uke stappet med opplevelser; Med leiebil fartet vi rundt, besøkte naturskjønne Chamarel, matet sjiraffer i Casela, shoppet på marked i Port Louis, spiste Victoria-ananas i Flic-en-Flac og svømte med ville delfiner i Rivière Noir.

Det var forøvrig en fantastisk opplevelse; utenfor Mauritius bor det flere store flokker med ville delfiner – både Bottlenose (Tumler) og Spinner-dolphins (Skrudelfin), og i gryningen hver morgen beveger store flokker seg fra vestkysten av øya – hvor de sover, og ut i åpent hav.

Her kan man da bli med ut i båter som kjører parallelt med flokkene utover. To og to fra hver båt får to forsøk med å svømme med disse vakre dyrene, og det fine er at her er det delfinene som bestemmer; gidder de ikke så dykker de ned… Men de gidder, for de er lekne – erter oss litt, vi som puster og peser og svømmer som gale for å holde følge. Dagens treningsøkt og en flott opplevelse for store og små.

Favoritt-hotell

Etter fine opphold på La Mariposa og Shandrani flyttet vi til luksushotellet Dinarobin på sørkysten – og tenk; på mitt niende besøk på Mauritius skulle jeg finne nok en hotellfavoritt på denne nydelige øya!

Det er her jeg er nå, og nyyyter tilværelsen! For det er noe med atmosfæren her, ‘une ambiance partiqulare’ som de selv sier – som er helt unik.

Vi er her nå i høysesong og hotellet er helt fullt, men det merkes ikke. Vi har drømmestrender så og si for oss selv, det er ro i både hoved-bassenget og de mange mindre bassengene som ligger spredt omkring på hotellområdet, maten smaker fantastisk i de mange restaurantene og både service og atmosfære er på plass på tross av fullt belegg. Joda, jeg har funnet roen!

Mauritius – perfekt for familier

Mauritius er den perfekte familie-destinasjonen, og jeg føler jeg innehar detaljkunnskapen til å sørge for at både jeg med familie, samt alle mine fremtidige gjester på øya, skal få beste mulige utbytte av oppholdet. Jeg gleder meg til å komme tilbake til kontoret, hvor jeg håper jeg får hjelpe mange med å skreddersy den neste store familiereisen!

«Mamma!» Jentene veiver til meg fra bassenget, Krokus trenger en pause – mamma må til pers…
Jeg super i meg siste rest av vannmelonjuicen og hopper i; klar for brytekamp i krokodille-stil!

Fortsatt God Påske!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!