Vietnam – fra elendighet til turistmagnet

8 tips til opplevelser i Vietnam

For 40 år siden var Vietnam herjet av krig og elendighet – nå er landet en perle for opplevelser, med en sterk historie og rik  kultur. Her møter man vennlige mennesker,  vakker natur og nydelige strender, og maten er fantastisk! Vietnam har opplevd mye lidelse, men på tross av dette er det et varmt og svært vennlig folk som ønsker deg velkommen og som stolt viser frem alt Vietnam har å by på.

“Vietnam – fra elendighet til turistmagnet”

De fleste av den voksne generasjonen husker godt perioden hvor 5 millioner ble drept hvorav om lag 3 millioner var sivile. Vietnamkrigen er et mørkt kapittel i menneskehetens historie. Daglig leder i Paradisreiser AS, Gro Anet Brastad, kan fortelle om et rørende møte med sin guide da hun var på reise i Vietnam.

Vår guide Chung kan levende fortelle oss hvordan hans far og familie måtte la alt være igjen i Hanoi, og flykte sydover til Saigon, hus og alle eiendeler gikk tapt

Brastad har besøkt Vietnam en rekke ganger, både alene og med familie – og destinasjonen har satt sitt preg.

Vietnamkrigen

Vietnamkrigen var den væpnede konflikten mellom Nord- Vietnam og Sør- Vietnam fra midten av 1950 årene til 1975. USA deltok aktivt i krigen, på Sør- Vietnams side mellom 1963-73.

Historien om Chung og hans familie er en av mange brutale historier som kan fortelles fra krigen. Dette er bare en av mange tragiske historier av undertrykkelse og kolonialisering av landet. Man skulle tro at en slik historie ville satt sitt preg på menneskene – at man vil møte bitterhet, men vietnameserne ser fremover.

Gjestfriheten og vennligheten som man møter hos dette hardt prøvde folket er beundringsverdig, sier Brastad.

Vietnam kan by på så mangt!

Et land med en stor kulturrikdom og en fantastisk vakker natur. Dets mangfold kan tilfredsstille de fleste ønsker. Naturelskere som kan oppleve destinasjonens uberørte sandstrender, cruise blant kalksteinsøyer i Halong Bay eller vandring i det fjellrike nord. I byen Hue kan man blant annet oppleve mange historiske underverk. Som for eksempel de gamle ruinene og keisergravene.

Kontrastene i Vietnam er store. Fra travle byer, med en energi drevet av en ny økonomi til stille landsbyer som er avhengige av risavlingene, slik de har vært i århundrer. Her finner man utsmykkede konfusianske templer og høyblokker side om side med fantastisk fransk koloniarkitektur.

Mange har oppdaget Vietnam for den fantastiske destinasjonen det er og turismen er stadig økende. I 2010 hadde landet ca. 5 millioner besøkende, mens i 2014 var dette tallet over 8 millioner. Landet bestreber å bevare sin rike kulturarv og midlene fra den økende turismen går blant annet til nettopp dette formålet.

Vietnam er et sjelsettende land, og absolutt verdt et besøk!

8 tips til opplevelser i Vietnam

  • Opplev travle markeder og «det moderne Vietnam» i Ho Chi Minh City. Bli med på en matsightseeing på en Vespa eller hva med en dagsutflukt ut til Cu Chi Tunnels – et enormt nettverk av tunneler som først ble bygget som et forsvar mot franskmennene under den franske kolonitiden og senere ble utvidet under den amerikanske Vietnamkrigen
  • Tilbring en natt eller to i vakre Hanoi – et mikrokosmos av den rike vietnamesiske kulturen og historien! Vakre historiske bygg, lokale restauranter og grønne parker.
  • Et besøk i Hoi An er et «must» – en juvel av en by! I et land så herjet av krig og tragisk historie som Vietnam, er Hoi An fortsatt urørt. Her kan man vandre i bilfrie gater i denne gamle havnebyen som var en av de travleste handels havnene i Asia i det 17-århundret.
  • Besøk Hue; det tidligere religiøse-, økonomiske- og kulturelle- episenter i Vietnam. Som å bli med på en reise tilbake i tid!
  • Elvecruise i Mekong deltaet. Elven Mekong med sine mange sideelver blant små isolerte landsbyer, flytende markeder og frodig jordbruksland strekker seg helt fra Sør-Kinahavet og inn i Kambodsja. En flott måte å oppleve det ekte Vietnam, – enten kun for et par dager, eller om man ønsker et lengre cruise for å kombinere Vietnam og Kambodsja via vannveien.
  • Bli med på cruise i Halong Bay, på folkemunne kalt «verdens åttende underverk» – og når man først har besøkt dette naturskjønne området er det vanskelig å bestride dette: 3000 spektakulære kalksteinsutspring og klipper konkurrerer om plassen i et område som kanskje kan beskrives som landets vakreste …
  • Vandring i Sapa, – finn roen blant grønne åssider.
  • Sol-og badeferie; Vietnam har i tillegg mange flotte strand destinasjoner som enkelt kan kombineres med en rundreise. De vakreste strendene finner man langs østkysten, fra sentrale- til sørlige Vietnam, og øy-perlene i sør som Con Dao og Phu Quoc.

Paradisreiser har lang erfaring og kunnskap på destinasjonen. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

 

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!