Azorene – Portugal

Unn deg en eventyrferie i Atlanterhavet

Dra til Azorene – et eksotisk reisemål med stabilt klima hele året like vest for Portugal.

Unn deg en eventyrferie i Atlanterhavet

Azorene er intet mindre enn et perlekjede av en øygruppe som tilbyr alt du kan drømme om av naturopplevelser. Hvalsafari, dykking, sykling i vulkaner og vinsmaking på en av Europas høyeste fjell, er bare noe av det øygruppa kan tilby.

Azorene har i mange hundre år vært et naturlig stoppested for sjømenn og seilere som krysser Atlanterhavet mellom Europa og Amerika. Midt ute i Atlanterhavet, – skapt av Atlanterhavsryggens vulkaner for millioner av år siden, ligger de ni øyene som utgjør Azorene.

Øygruppa, som har en befolkning på størrelse med Island, har tilhørt Portugal siden de store oppdagelsene på 1400-tallet. Øyenes fruktbare jord og stabilt varme klima har gjort at øyene i dag står for halvparten av portugisernes samlede osteproduksjon, og et betydelig jordbruk som eksporterer vin og kjøtt til hele Europa.

 
Men det er landets fantastiske natur, som gjør Azorene virkelig verdt en visitt. De mange eventyraktige fjelltoppene og de safirgrønne sjøene på San Miguel, det måneaktige vulkanlandskapet på Faial og de uendelige vinmarkene på Pico gjør Azorene til en mektig opplevelse.

5 tips:

  • Begynn ferden i Ponta Delgada. Øygruppas største by ligger på øya Sao Miguel, og er et naturlig sted å starte eventyret. Hit går det to daglige flygninger til Lisboa (2 timer og 25 minutter). For overnatting i Ponta Delgada, anbefaler vi Hotel Azor som har en inspirerende atmosfære, komfortable rom og et deilig basseng på taket.
  • Dra på sykkeltur i et vulkansk krater. I Sete Cidades på Sao Miguel kan du sykle på kanten av krateret og ha piknik, ta en dukkert eller padle kano i den fantastiske innsjøen som for 200 000 år siden utgjorde episenteret for vulkanen.
  • Opplev delfiner og spermhvaler på nært hold. Dra på rib-safari på Faial. Fra havna i Horta kan du være med på hvalsafari og se de karakteristiske spermhvalene og hoppende, sosiale delfiner. En opplevelse for livet!
  • Smak vin på Pico. Øya, som omkranser Portugals høyeste fjell (2351 m.o.h) har en stor vinproduksjon med hvite druer dyrket på vulkansk jord. De karakteristiske steingjerdene finnes over hele øya og har en mer enn 500 år lang tradisjon.
  • Capelinhos er Azorenes ferskeste vulkan. Her kan du oppleve naturkreftene på nært hold i dette landskapet som ble skapt av voldsomme, ildsprutende krefter for bare 60 år siden.

 

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!