Opplev Sri Lanka på 6 dager / 5 netter!

Opplevelser, natur, kultur og historie.

Send forespørsel
Destinasjon Sri Lanka
Avreisested Oslo - andre byer kan også benyttes
Varighet 5 overnattinger på Sri Lanka (kan utvides).
Overnatting Hotell
Dato 01.01.2024 - 31.10.2024
Transport Fly
Pris fra NOK 25.700,- pr. person

Rundreise Sri Lanka 6 dager / 5 netter

Prisen inkluderer :
– Flyreisen Oslo – Colombo – Oslo med Qatar Airways (fra andre norske byer mot tillegg)
– Flyskatter/avgifter
– Overnatting 5 netter på Sri Lanka:

– All transport i privat kjøretøy med engelsktalende dyktig sjåfør/guide
– Togtur fra Kandy – Nonu Oya
– The Dambulla Cave Temple
– Sigiriya Rock Fortress
– Polonnaruwa Ruinene
– farmers lunch/lokal lunsj med tradisjonell mat
– Safari/elefanter – Minneriya, Kaudulla National Park OR Eco Park
– Spice Garden
– Temple of The Tooth Relic
– city walk i sjarmerende Kandy

Daglige avganger hele året. Oppholdet kan utvides etter ønske. Kan kombineres med et lengre strandopphold på Sri Lanka, Maldivene eller Seychellene.

Se her for vårt hotellutvalg på Maldivene.
Se her for vårt hotellutvalg på Seychellene
Kontakt oss for eksakt pris på din skreddersydde reise.

 

Program: 

Dag 1: Sigiriya

Ayubowan! (må du ha et langt liv). Dette er velkomsthilsenen du får fra vår lokale flyplassrepresentant ved ankomst Sri Lanka. Deretter blir dere fulgt til deres engelsktalende guide / sjåfør som skal være med dere under hele rundreisen.

Første etappe går til Sigiriya, en kjøretur på ca 3,5 timer. Underveis passerer dere små landsbyer og store kokosnøtteiendommer. Spør gjerne guiden om historien til kokosnøtten.

Om dere ønsker, kan det legges inn en stopp for en god kopp te på Saruketha Restaurant eller et besøk på Selyn Handloom Factory i Kurunegala, hvor suvenirshoppingen av håndvevde tekstiler allerede kan begynne.

Dere sjekker inn på hotellet deres i Sigirya.

På ettermiddagen reiser dere til det magiske Dambulla Cave Temple.

Dambulla Cave Temples er det største og best bevarte huletempelet på Sri Lanka. Det rager 160 meter over de omkringliggende slettene og det skal være flere enn 80 huler her. Stedet er av spesiell interesse for alle som er interessert i historisk kunst, da fem av hulene inneholder gamle statuer og malerier som relaterer til Lord Buddha og hans liv. Det sies at det hellige vannkaret inne i tempelet aldri tømmes eller renner over, selv om det konsekvent fylles på av en liten naturlig kilde i fjellet.

Det tar omtrent 30 minutter å gå de ca 200 trappetrinnene opp til tempelet. Guiden vil gå sammen med dere. Man må dekke knær og skuldre og inn i de indre hulene må man gå enten barbeint eller ha på sokker.

Merk: Vær oppmerksom på at for å komme seg opp til Dambulla Cave Temple, er det en kort, men ganske bratt stigning på over 200 trinn. Det er i enkelte tilfeller mulig å bruke en spesiell inngang bak for å lette turen opp, men alle som er i rimelig god fysisk form vil enkelt kunne klare å gå opp.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Kumbukgaha Villa, Sigiriya, i Privat villa

Måltider: Frokost

Dag 2: Sigiriya

Etter en god natts søvn og en tidlig frokost, kjører dere til Polonnaruwa. En kjøretur på ca 1,5 time.

Polonnaruwa er det nest eldste av Sri Lankas kongedømmer. Polonnaruwa ble først erklært som hovedstad av kong Vijayabahu I, som beseiret Chola-inntrengerne i 1070 for å gjenforene landet under en lokal leder. I dag er den gamle byen Polonnaruwa et av de best bevarte arkeologiske områdene i landet som vitner om storheten til kongedømmets første herskere. Polonnaruwa er hjemsted for det første Shiva Hindu-tempelet, og de første tegnene på sørlige indiske religiøse og politiske innflytelser blir synlige i denne tidsperioden.

En sen men god lunsj nytes hos en lokal bonde med nydelig utsikt over rismarkene.

Deretter går turen tilbake til Habarana og underveis stopper dere i Minneriya / Kaudulla nasjonalpark (ca. 45 minutters kjøretur).

Minneriya nasjonalpark er kjent for sine store flokker av asiatiske elefanter som lever fritt i sitt naturlige habitat. Elefantene beveger seg rundt i Minneriya nasjonalpark, Hurulu nasjonalpark og Kaudulla nasjonalpark. Hvilken av disse nasjonalparkene dere besøker, avhenger av elefantflokkenes naturlige bevegelser i den aktuelle perioden dere er der. Dere vil bli tatt med til den parken det er størst sjanse for å kunne observere dyrene på nært hold.

Bortsett fra elefanter, kan man i dette område også observere fugleflokker som storker, pelikaner og små skarver.

Dere vil være tilbake på hotellet i god tid før middag.

Overnatting: Kumbukgaha Villa, Sigiriya, i Privat villa

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 3: Kandy

Tidlig morgen, før frokost, er det avreise til Sigiriya Rock Fortress. Kjøreturen tar ca 20 minutter.

Sigiriya Rock Fortress, også kjent som ‘Lion Rock’, ble bygget på toppen av en stor stein på 5. århundre og er nå oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Kong Kasyapa bygde dette fantastiske skjulte steinpalasset med beskyttende garnisoner, en krokodillefylt vollgrav og et kompleks med et vakkert anlagt hageanlegg.

Første del av turen er en rolig spasertur gjennom det vakre hageanlegget, før man begynner på de ca 1200 trappetrinnene opp mot toppen. Nyt den utrolige utsikten på vei opp. Underveis vil man også passere de ikoniske frescomaleriene og Morror Wall, før man på toppen av fjellet finner ruinene av det gamle palasset.

Selve turen vil ta mellom 1,5 – 2,5 time, alt avhengig av tempo.

Om man ikke ønsker å ta turen opp, kan man besøke hagen og et museum som byr på filmer fra hele området.

Dere vil returnere til hotellet i tide for en sen frokost. Deretter er det utsjekk fra hotellet og turen fortsetter videre til Kandy. Underveis er det lagt inn et besøk i en krydderhage.

Sri Lanka har lenge vært kjent for sine krydder. Siden oldtiden brakte handelsmenn fra hele verden med seg sine egne kjøkken til Sri Lanka, noe som resulterte i en rik mangfoldighet av matlagingstiler og teknikker. Innbyggerne på Sri Lanka bruker rikelig med krydder i rettene sine og følger vanligvis ikke en eksakt oppskrift. I tillegg brukes noen av urtene og krydderne også til medisinske formål i den innfødte medisinske metoden kjent som “Ayurveda”.

Kandy var en gang hovedstaden for de ærverdige kandyanske kongene på 1500-tallet, som forsvarte sitt kongerike mot portugisiske og nederlandske inntrengere i 300 år. Det falt til slutt til britene i 1815, men den helsebringende høylandsby har opprettholdt sin posisjon som et episenter for singalesisk kultur og et viktig åndelig pilegrimssted for buddhister.

Når dere kommer til Kandy, er det lagt inn et besøk i det hellige tannrelikviet i Temple of the Tooth.

Det berømte tempelet for det hellige tannrelikviet, også kjent som ‘Dalada Maligawa’ i Kandy, er et av de mest høytidelige tilbedelsesstedene for buddhister. Bygget på 1500-tallet huser dette tempelet det hellige tannrelikviet fra Buddha, brakt til Sri Lanka under kong Meghavarnas regjeringstid (301-328). Relikviet er plassert i syv kister, en inne i den andre: Den ytterste av dem har form som en stupa (buddhistisk kultbygning i kuppelform), prydet med et stort antall gullornamenter.

Deretter er det lagt inn guidet spasertur i Kandy Town & Market.

Guiden vil parkere bilen og gå gjennom Kandys gater sammen med dere. Her vil dere se grønnsaks-, kjøtt- og fiskemarkedene og gå langs hovedgatene i Kandy som avsluttes / starter ved Queens Hotel.

Dere vil også få sjansen til å gå i de mindre gatene i Kandy og besøke rustikke butikker som selger alt fra edelstener og antikviteter til kunst, håndverk og håndvev

Dere sjekker inn på hotellet deres.

Overnight at Mountbatten Bungalow, Kandy, i Bungalow Room

Måltider: Frokost

Dag 4: Nuwara Eliya

Etter en god frokost på hotellet, er det klart for en av verdens vakreste togturer fra Kandy – Nanu Oya. Avgang fra Kandy stasjon kl. 11:03 med forventet ankomst kl. 14:31.

Å reise med tog er antagelig den mest attraktive måten å utforske det frodige, grønne Sri Lankas høyland på. Reisen gir dere muligheten til å oppleve magiske landskap og fantastisk utsikt. Dette er også kanskje en av de beste måtene å møte på lokalbefolkningen fra området som bruker jernbanen som transport i sitt hverdagsliv.

Ved ankomst Nanu Oya stasjon, vil dere bli møtt av sjåføren / guiden, og bli kjørt til  hotellet.

Overnatting på Oliphant Bungalow, Nuwara Eliya, i lukury room.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5: Negombo

Etter frokost, går turen til Negombo. En kjøretur på ca 5 timer.

Dere sjekker inn på strandhotellet og har resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting på Jetwing Lagoon, Negombo, i Deluxerom

Måltider: Frokost

Dag 6: Hjemreise / strandopphold

Frokost på hotellet.

Deretter er det klart for flere netter på strandhotellet på Sri Lanka, hjemreise til Norge eller nye eventyr på Maldivene / Seychellene.

Transport tilbake til flyplassen og dere tar farvel med sjåførguiden dere.

Takk for denne gang og velkommen tilbake!

Kombiner gjerne bosteder og/eller reisemål – vi lager reisen etter ønske.
Sri Lanka kan kombineres med flere reisemål; Dubai, Doha, India, Seychellene eller Maldivene.
Mulighetene er mange – vi har fokus på kunnskap, kvalitet, service og konkurransedyktige priser!

Send forespørsel

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!