Thailand

Thailand – kjent som “smilets land”

Verdens vennligste paradis! Blide mennesker, kultur, gastronomiske opplevelser, lange sandstrender og turkisblått hav, frodig og grønn vegetasjon,”limestone” kalksteiner, jungeltrekking – Thailand byr på den totale reiseopplevelsen!

Thailand er et kongedømme i Sørøst Asia. Landet grenser til Andamanhavet (Det indiske hav) og Myanmar i vest, Laos i nord og øst, Kambodsja i sørøst og Malaysia i sør.

Thailand har noe for alle og enhver! Opplev Chiang Mai i nord, her anbefaler vi det luksuriøse Four Seasons Resort. Nyt de lange sandstrendene på Koh Chang eller besøk øya Koh Kood, her anbefaler vi Soneva Kiri – et luksuriøst hotell med et stort fokus på ansvarlig turisme. Dra på øyhopping med Phuket som base til de mindre øyene rundt – Koh Yao Noi og Phi Phi Island. Snorkle eller dykke med fantastisk marineliv på Koh Tao eller dra på klatretur på de mange og varierte klippene i Ao Nang, Krabi.

Ønsker dere et feriested i kort avstand fra Bangkok er populære Hua Hin kun ca. 3 timers kjøretur unna. Her kan vi anbefale Hyatt Regency, Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin og Evason. Avslutt reisen med noen netter i Thailands hovedstad, Bangkok, her anbefaler vi blant annet Banyan Tree Bangkok. Byen har i tillegg til shopping, mange kulturelle opplevelser, samt mye god mat.

Vi i Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og vi skreddersyr etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta om Thailand

Hovedstad: Bangkok, ca. 15 millioner innbyggere
Innbyggere: ca. 68,9 millioner
Valuta: Thailandske Bath (THB). Det går 100 Satang på 1 Bath. Sedlene finnes i 1000, 500, 100, 50 og 10 Bath.
Språk: Thai
Religion: Theravada - Buddhisme 95 prosent og Islam 4 prosent.
Tidsforskjell: Norsk tid + 5 timer om sommeren og norsk tid + 6 timer om vinteren.
Pass/Visum: Gyldig pass i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Norske borgere kan oppholde seg i Thailand inntil 30 dager uten å søke visum.  Dette gjelder for alle som ankommer Thailand med fly.
Ved andre grensekryssinger via naboland kan man kun oppholde seg i 15 dager uten å søke visum. Dersom man skal være i Thailand lenger enn 30 dager, må man søke visum. For informasjon kan man kontakte Den Thailandske ambassade i Oslo.

Været i Thailand

Thailand har et tropisk klima med generelt høye temperaturer og høy luftfuktighet, gjennomsnittstemperaturen er på ca. 28 grader. Det er to monsun-perioder som påvirker både temperatur og nedbør i landet. Man kan si Thailand på grunn av dette har 2 sesonger; fra november til mars er det høysesong med jevn og høy temperatur, samt lite nedbør, fra april-oktober er det regntid der nedbøren ofte kan komme plutselig og kraftig, men som kommer i korte perioder av gangen.

Siden Thailand er et langt land, som Norge, er det forskjellig klima ettersom hvor i landet man befinner seg.

I Phuket og nord i landet er det som beskrevet over, mens i Krabi-området og sentrale- Thailand har man 3 årstider der desember til april er høysesong med jevn og høy temperatur, samt lite nedbør, mens mai til oktober er regnperiode. November og desember er litt «kjølig», men tørr, bortsett fra vestsiden av Siambukten der det kan forekomme kraftige regnskyll i denne perioden.

Rundreise i Thailand og andre land i Asia

Vi kan tilby skreddersydde rundreiser i Thailand, og også rundreiser i Asia med Thailand som én av destinasjonene på reisen. Vi skreddersyr etter hva som er ønskelig, reisetidspunkt, ønsket budsjett, standard og opplevelser. Vi gjør gjerne en kombinasjon av kultur i nord, strandferie på vestkysten og yrende byliv i hovedstaden Bangkok. Kontakt oss gjerne for tips og inspirasjon for rundreisen!

Vi har konkurransedyktige priser- da vi har spesialavtale med våre samarbeidspartnere i Asia.

Les mer om våre bosteder i Thailand

Paradisreiser har valgt å jobbe med bl.a.  Rayavadee og hotellkjedene Soneva, Six Senses og Banyan Tree i Thailand.  Disse bostedene har i tillegg til å være eksklusive, en svært miljøvennlig og ansvarlig profil. De tar vare på sine ansatte, de bruker økologiske produkter i utstrakt grad, de støtter lokale og internasjonale prosjekter, de tilbyr ikke utrydningstruet fisk osv. I tillegg tilbyr de også den aller beste service, mat, spa og totalopplevelse. Beliggenheten på bostedene er i tillegg unik. Den rustikke og private stilen passer oss skandinavere veldig godt.

Vi tilbyr også en rekke andre gode hotell i Thailand, noe for enhver anledning.
Våre hotell i Thailand passer perfekt for en romantisk par reise, bryllupsreise eller en luksuriøs familieferie. Kombiner gjerne flere av våre hotell i Thailand, eller kombiner Thailand med en av våre andre flotte destinasjoner i Asia, som for eksempel Vietnam og Kambodsja, blant flere destinasjoner.

 

Krabi og Koh Lanta

Paradisreiser har flere bosteder i Krabi og på Koh Lanta

Krabi og Koh Lanta ligger sør i Thailand og er vendt mot Andamanhavet. Tilbaketrukket og naturskjønt tilbyr Krabi og Koh Lanta noen av Thailands mest slående landskap – det er turkisblått hav, naturstier, frodig vegetasjon og de vakre kalksteinsformasjoner som til sammen danner naturlige attraksjoner i seg selv. En av Thailands mest kjente strender, Railey Beach, ligger i Krabi. Reiser man til et av disse stedene møter man rolige og vakre ferieøyer hvor man kan koble av og nyte tilværelsen i paradis.

Paradisreiser har et stort utvalg av bosteder på Krabi og Koh Lanta. I Krabi har vi blant annet; Phulay Bay. Kontakt oss for flere alternativer.

Phuket

Phuket er en provins som ligger på vestkysten av Thailand og er en av landets største og mest besøkte ferieøy

Phuket er kjent for sin fantastiske natur – med sandstrender og kalksteinsklipper langs kysten. Enten om man ønsker shopping og byliv eller ro og fred passer Phuket for de fleste. Phuket er en fin destinasjon og kombinere med andre paradisøyer i nærheten, som for eksempel Phi Phi Island, Khao Lak – som ligger nord for Phuket, ca. 1,5 timer med bil og Koh Yao Noi.

Det går daglig flyavganger fra den Internasjonale flyplassen i Bangkok til Phuket, både med Thai Airways og Bangkok Airways.

Paradisreiser kan tilby et stort utvalg av bosteder i Phuket, blant annet; The Naka Island- a Luxury Collection Resort. Vi kan også tilby flere hotell på andre steder i nærheten av Phuket, for eksempel på Khao Lak, Phi Phi Island og Koh Yao Noi – her anbefaler vi Tree House Villas. Et luksuriøst hotell med konsept kun for voksne. Vi hjelper dere med å skreddersy reisen etter behov og ønsker.

Les mer om Phuket

Klima: I Phuket er det varmest fra november til mars, med temperaturer mellom 22 – 34 grader. Merk at det kan forekomme regnskyll også i denne perioden, men det statistisk sett skal være normalt mindre regn. Fra april-oktober er det regntid der nedbøren ofte kan komme plutselig og kraftig, men som regel varer i korte perioder av gangen.

 

Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredje største øy og ligger i Siambukta utenfor Thailands østkyst. Turisme er øyas viktigste næringsinntekt, samt kokosplantasjer. Koh Samui er rik på naturressurser med lange fantastiske hvite strender, svaiende palmer og korallrev

 

Paradisreiser kan tilby et stort utvalg av hotell på Koh Samui, blant flere; The Library Koh Samui og Four Seasons Resort. Kombiner gjerne flere øyer og bosteder. Vi tilbyr også hotell på de andre øyene rundt Koh Samui, for eksempel Koh Tao og Koh Phangan. Vi hjelper dere med å skreddersy reisen etter behov og ønsker.

Thai Airways og Bangkok Airways flyr mellom Bangkok og Koh Samui flere ganger daglig. Flyturen tar ca. 65 minutter.

Les mer om Koh Samui

Klima: På Koh Samui er det varmest og tørrest fra januar til april/mai, med temperaturer mellom 25 – 33 grader. Merk at det kan forekomme regnskyll også i denne perioden, men at det statistisk sett skal være normalt mindre regn. Fra oktober til desember er det fuktig på Koh Samui, nedbøren kan ofte komme plutselig og kraftig, men som regel varer i korte perioder av gangen.

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!