Thailand

Kjent som “smilets land” og verdens vennligste paradis! 

Blide mennesker, kultur, gastronomiske opplevelser, lange sandstrender og turkisblått hav, frodig og grønn vegetasjon,”limestone” kalksteiner er noen av kjennetegnene på Thailand.

Thailand er et kongedømme i Sørøst Asia. Landet grenser til Andamanhavet (Det indiske hav) og Myanmar i vest, Laos i nord og øst, Kambodsja i sørøst og Malaysia i sør.

Vi i Paradisreiser tilbyr et lite utvalg med de mest bærekraftige bostedene. Disse tilbyr også noe av den aller beste kvaliteten dere finner i Thailand. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Fakta

Hovedstad: Bangkok, ca. 15 millioner innbyggere
Innbyggere: ca. 68,9 millioner
Valuta: Thailandske Bath (THB). Det går 100 Satang på 1 Bath. Sedlene finnes i 1000, 500, 100, 50 og 10 Bath.
Språk: Thai
Religion: Theravada - Buddhisme 95 prosent og Islam 4 prosent.
Tidsforskjell: Norsk tid + 5 timer om sommeren og norsk tid + 6 timer om vinteren.
Pass/Visum: Gyldig pass i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Norske borgere kan oppholde seg i Thailand inntil 30 dager uten å søke visum.  Dette gjelder for alle som ankommer Thailand med fly.
Ved andre grensekryssinger via naboland kan man kun oppholde seg i 15 dager uten å søke visum. Dersom man skal være i Thailand lenger enn 30 dager, må man søke visum. For informasjon kan man kontakte Den Thailandske ambassade i Oslo.

Klima

Tropisk klima med generelt høye temperaturer og høy luftfuktighet, gjennomsnittstemperaturen er på ca. 28 grader. Det er to monsun-perioder som påvirker både temperatur og nedbør i landet. Man kan si Thailand på grunn av dette har 2 sesonger; fra november til mars er det høysesong med jevn og høy temperatur, samt lite nedbør, fra april-oktober er det regntid der nedbøren ofte kan komme plutselig og kraftig, men som kommer i korte perioder av gangen.

Siden Thailand er et langt land, som Norge, er det forskjellig klima ettersom hvor i landet man befinner seg.

I Phuket og nord i landet er det som beskrevet over, mens i Krabi-området og sentrale- Thailand har man 3 årstider der desember til april er høysesong med jevn og høy temperatur, samt lite nedbør, mens mai til oktober er regnperiode. November og desember er litt «kjølig», men tørr, bortsett fra vestsiden av Siambukten der det kan forekomme kraftige regnskyll i denne perioden.

 

Krabi og Koh Lanta

Tilbaketrukket og naturskjønt er Krabi og Koh Lanta populære ferieparadis. Nydelig landskap; det er turkisblått hav, naturstier, frodig vegetasjon og kalksteinsformasjoner. Her finner man roen i eksotiske omgivelser.

Krabi og Koh Lanta er perfekte utgangspunkt for utflukter. Koh Hong er et kjent snorkle- og dykkeparadis hvor man kan se fargerike fisk i alle fasonger. Man kommer seg dit med de tradisjonelle longtailbåtene, som også er en opplevelse i seg selv.

Paradisreiser tilbyr luksuriøse Banyan Tree i Krabi og Pimalai i Koh Lanta.
Kontakt oss

Phuket 

Provins som ligger på vestkysten av Thailand, og er en av landets største og mest besøkte ferieøy. Øya er kjent for sin fantastiske natur med sandstrender og kalksteinsklipper langs kysten.

Vi tilbyr Six Senses Yao Noi mellom Phuket og Krabi. Bostedet er svært bærekraftig, luksuriøst og med en spektakulær utsikt.
Her får man ro og avslapning, og kan velge mellom villaer med ett eller flere soverom og eget basseng.

Kontakt oss for mer informasjon.

Halvbukt med sandstrand, frodig vegetasjon med palmer og granittstener

Koh Samui

Thailands tredje største øy som ligger i Siambukta utenfor Thailands østkyst. Turisme og kokosplantasjer er øyas viktigste næringsinntekt. Koh Samui er rik på naturressurser med lange fantastiske hvite strender, svaiende palmer og korallrev.

Man kommer seg til øya med fly fra Bangkok, eller med båt fra Surat Thani.

Paradisreiser kan tilby Banyan Tree Samui, Six Senses Samui og Kamalaya på Koh Samui – alle svært ansvarlige bosteder med stort fokus på bærekraft. Bostedene er også blant de aller beste på øya.
Kontakt oss for mer informasjon.

Grønn og frodig øygruppe ute i turkisbkått hav og kritthvit sandstrand
Turist står på en svinghuske i en halvbukt med kalksteinsformasjon og turkist hav
Yogaformasjon på en høydetopp i solnedgang og havet i bakgrunn
øygrupper og kalksteinsformasjoner ute i havet
Longtailbåt med thailandske flagget og flagg i båten som ligger langs sandstranden med kalksteinsformasjon ute i vannet
Lang sandstrand med granitt steiner og palmer og turkist hav med blå himmel
Infinitybasseng med utsikt over havet med solnedgangen og fargespill på himmelen
infinity basseng med panoramautsikt med blått hav og blå himmel
Halvbukt med sandstrand, frodig vegetasjon med palmer og granittstener
Lokal munk som går i gaten forbi salgsboder med blomster, frukt og grønnsaker
Vann med vannliljer og tempel med palmer rundt og blå himmel
Lokal mann ute på risåker med tradisjonell hatt

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!