Vietnams Høydepunkter

Vietnams Høydepunkter

Bli med på rundreise i dette flotte langstrakte landet, fra nord til sør. Opplev Vietnams høydepunkter!
Ha Noi-Ha Long Bay-Da Nang-Hoi An-Ho Chi Minh City-Mekong Delta

Varighet 7 netter og 8 dager

Forslag til program

Dag 1: Ankomst Ha Noi

Dere blir møtt av deres personlige guide fra vår lokale engelsktalende agent etter å ha hentet bagasjen og passert tollen på  Noi Bai International Airport.
Dere blir kjørt i privat bil til hotellet for innsjekking og vil deretter ha resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 2: Ha Noi - sightseeing

Etter en god frokost på hotellet blir dere møtt av deres personlige guide på hotellet og starter sightseeingen med et besøk i Ho Chi Minh komplekset.
Deretter vil dere besøke "Temple of Literature" som ble grunnlagt i 1070 og står som et utmerket eksempel på tradisjonell, vietnamesisk arkitektur.
Etter lunsj på en lokal restaurant, vil dere gå en rolig spasertur gjennom den gamle bydelen eller 36 Streets District.
Vi besøker også "Hoan Kiem Lake", som ligger i sentrum av byen og er kjent som «Lake of the Restored Sword» fra legenden som omgir denne oasen av en innsjø i hjertet av en travel by.
Senere på ettermiddagen venter en sykkeltaxi på dere for å sykle dere til teateret der den gamle og unike kunstformen av vann-dukketeater blir vedlikeholdt.  Senen er et basseng med vann hvor dukkespilleren må stå skjult i midjedypt vann og manøvrerer dansende vanndukker som er festet til bambusstaver på overflaten. Hvert korte sketsj i forestillingen er relatert til dagliglivet i Vietnam.

Dag 3: Ha Noi - Ha Long Bay, 1 natt på Cruise

Etter frokost blir dere kjørt til Ha Long Bay som ligger ca. 3 – 3,5 timers kjøring nord for Ha Noi. Her skal dere på Cruise, 1 natt.
Ved ankomst til Ha Long by blir dere tatt om bord i båten hvor dere vil nyte en deilig fersk sjømatlunsj mens dere cruiser i bukta. Under cruiset vil det være mulighet for å ta en svømmetur i det smaragdgrønne vannet, eller hva med en kajakktur blant steile klipper og under naturens egne steinbroer. Pause for en svømmetur og kajakk (ikke inkludert).
Etter en god og intim middag ombord kan dere ute på dekk nyte stillheten og den spektakulære skjønnheten som omgir dere, og dere vil ikke tro at dette kan bli vakrere før dere ser solen gå ned i horisonten: - Da er alt fullendt!

Dag 4: Ha Long Bay - Ha Noi - Da Nang - Hoi An

Nyt frokost om bord i de stille morgentimene før dere forsetter cruisingen i de mer ytre delene av Bai Tu Long Bay hvor dere kan utforske de mange grotter og kanaler.
(Ca. kl. 10:00) Etter sjekk-ut går dere i land og reiser tilbake til Hanoi Internasjonale flyplass for deres flyvning til til Da Nang.
Dere fortsetter det korte strekket fra Da Nang til historiske Hoi An Town - en juvel av en by!

Dag 5: Hoi An - Sightseeing

Etter en god frokost på hotellet blir dere møtt av deres guide og tatt med på en guidet sykkeltur (dere kan velge å gå til fots om det er foretrukket) inn til selve hjertet av det landlige Hoi An hvor dere vil få en unik innsikt i hverdagen i landsbylivet. Den lille bosetningen Cam Thanh, som ligger blant tilsynelatende endeløse rismarker, lar den besøkende få oppleve selve ryggraden i Vietnams bygdekultur.
Den korte sykkelturen gjennom den bygdelandskapet vil være et av høydepunktene i rundreisen; - dette unike innblikket i det landlige livet til landsbyboere er noe få andre besøkende får oppleve - og dere vil glede lokale folk med deres tilstedeværelse på deres favoritt transportmiddel: - den ydmyke sykkel!
Avhengig av sesongen, vil dere ha muligheten til å se det lokale bondesamfunnets tresking og høsting.
Etter en lokal lunsj på Morning Glory Restaurant, blir dere med på en utflukt til Hoi An. Denne utsøkt bevarte handelsstad ble erklært en UNESCO World Heritage Site i 1999, og med sine fargerike brosteinsbelagte gater er det best og utforske byen til fots. Dere vil sammen med deres personlige guide utforske byens unike arkitektur, livlige sentrale marked og den lille havnen hvor fargerike båter ligger fortøyd. Beundre de mange flotte kunstgalleriene eller nyt atmosfæren langs elvebredden.
Resten av denne ettermiddagen til fri disposisjon for deg å slappe av på stranden, utforske byen på egen hånd eller shoppe hva du liker.

Dag 6: Ankomst Ho Chi Minh City – Cu Chi Tunnelene

Etter en god frokost på hotlelt blir dere hentet og kjørt til Dan Nang flyplass for deres flyvning til Ho Chi Minh City (Saigon).
Ved ankomst Saigon flyplass blir dere møtt av dere guide og starter utflukten til Cu Chi tunellene, et enormt nettverk av tuneller som først ble bygget som et forsvar mot franskmennene under den franske kolonitiden og senere ble utvidet under den amerikanske Vietnamkrigen. 
Etter endt utflukt blir dere kjørt til deres hotell for innsjekk.
Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon til å utforske byen på egen hånd, shoppe eller nyte en bedre middag på en av byens mange gode restauranter.

Dag 7: Mekong Delta (Cai Be området)

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjører sørover til elvebyen Cai Be ved Mekong River (ca. 2 timers kjøring) hvor dere går ombord i en motorisert Sampan. Langs svingete vannveier blir dere introdusert til livet på og langs elven: Cai Be er kjent for sitt store flytende markedet.
Ferden går videre til den øvre delen av elveleiet og over til en labyrint av sideelver og fruktplantasjer. Lunsj serveres underveis.
Etter en begivenhetsrik dag cruiser dere rolig tilbake til Cai Be.
Dere ankommer Saigon sent på ettermiddagen. Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 8: Sai Gon Sightseeing - Avreise | Takk for turen!

Etter en god frokost på hotellet blir dere hentet av guiden deres for en sightseeing i Ho Chi Minh City (Saigon): Her vil dere besøke det tidligere presidentpalasset, som nå er bevart som et museum, inkludert de underjordiske kommunikasjonsbunkerne som var hovedkvarter for Saigon regjeringen under den amerikanske krigen. Deretter fortsetter dere til "Museum of War Remnants" (eller Fine Arts Museum eller History Museum, avhengig av deres preferanser), som holder til i den tidligere "US Information Service" bygningen.
Etter å ha besøkt museet går turen videre til "Notre Dame", den imponerende neo-romanske katedralen i sentrum av byen. Deretter besøker dere det nærliggende Central Market (Ben Thanh Market) hvor dere vil vandre blant de fargerike bodene med alt fra lokale matvarer og kjøkkenutstyr til vesker og klær i dette sentrale området for lokal handel.
Sightseeingen avsluttes ca. kl. 11.30 og dere blir kjørt tilbake til hotellet for utsjekking.
I god tid før avreise blir dere transportert til Tan Son Nhat Airport for deres hjemreise.

Det er viktig å informere om at alle våre rundreiser i Vietnam skreddersys. Dette tilbudet kan forlenges med andre steder i Vietnam. Ta strandferien på enten Nha Trang eller på Con Dao, eller kombiner Vietnam med en av våre andre spennende destinasjoner, som for eksempel eksotiske Kambodsja, eller ThailandKontakt oss for et uforpliktende tilbud!

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!