Rundreise i sør- og sentral Vietnam

Rundreise i sør- og sentral Vietnam

Bli med på rundreisen som tar deg med fra Ho Chi Minh i sør til Hoi An og Da Nang i sentrale Vietnam,
og alt i mellom! Ho Chi Minh (Saigon) -Hue-Da Nang-Hoi An

Varighet: 5 netter og 6 dager

Forslag til program

Dag 1: Ankomst Ho Chi Minh City.

Dere blir møtt av deres guide fra vår lokale engelsktalende agent etter å ha hentet bagasjen og passert tollen på Tan Son Nhat International Airport. Dere blir kjørt til hotellet for innsjekking og vil deretter ha resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 2: Cu Chi tunellene og Saigon sightseeing

Denne morgenen vil dere besøke Cu Chi tunellene, et enormt nettverk av tuneller som først ble bygget som et forsvar mot franskmennene under den franske kolonitiden og senere ble utvidet under den amerikanske Vietnamkrigen. Det var herfra Nord-Vietnam utkjempet sin geriljakrigføring, og på tross av den dystre historien kan man ikke annet enn å beundre den oppfinnsomhet som ligger til grunn for systemet.
Vel tilbake i Saigon vil dere nyte en sen lunsj på en lokal restaurant før dere blir med deres private guide/ sjåfør på en sightseeing i Saigon. Her vil dere besøke det tidligere presidentpalasset, som nå er bevart som et museum, inkludert de underjordiske kommunikasjonsbunkerne som var hovedkvarter for Saigon regjeringen under den amerikanske krigen. Deretter fortsetter dere til Museum of War Remnants (eller Fine Arts Museum eller History Museum, avhengig av deres preferanser), som holder til i den tidligere US Information Service bygningen.
Etter å ha besøkt museet går turen videre til Notre Dame, den imponerende neoromanske katedralen i sentrum av byen. Fortsett med deres guide til å besøke det nærliggende Central Market (Ben Thanh Market) hvor dere vil vandre blant de fargerike bodene med alt fra lokale matvarer og kjøkkenutstyr til vesker og klær i dette sentrale området for lokal handel.

Dag 3: Saigon - Hue

Etter frokost på hotellet blir dere kjørt til Tan Son Nhat flyplassen for deres fly til Hue: VN1372 / 1105-1225 (Vær oppmerksom på at flyvningene er basert på dagens ruter – endringer vil kunne forekomme.)
Ved ankomst Hue blir dere kjørt til Les Jardins De La Carambole Restaurant - en imponerende rekonstruksjon av en fransk villa fra Kolonitiden, hvor dere vil bli servert en lunsj med tradisjonelle retter for denne delen av Vietnam med innflytelse fra det franske kjøkken. Etter en god lunsj starter dere sightseeing i Hue med deres personlige guide. Først besøker dere Citadellet, opprinnelig oppført i det 18-århundre.
Deretter kommer dere til Long An palasset. Inne i palasset finner dere Hue Museum for Kongelig Kunst, med mer enn 10.000 gjenstander brukt av medlemmer av Nguyen dynastiet samt gjenstander fra andre asiatiske land. Samlingen omfatter gjenstander laget av tre, gull, keramikk, elfenben, bronse, stein og jade, har kan dere også se gamle mynter og kongelige segl.
Etter dette besøket får dere muligheten til å ta en sykkeltaxi gjennom gatene gatene i Hue og over Perfume River til hotellet for innsjekking.
Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 4 : Hue - sightseeing

Denne morgenen vil dere besøke keiser Minh Mangs grav, - et majestetisk kompleks av gårdsplasser, paviljonger og templer i et naturskjønt område.
Dere besøker også Tu Hieu Pagoda, som ligger fredelig blant frodig vegetasjon i en landsby ca. fem kilometer fra Hue by. Om dere er heldige får dere vært vitne til munkenes formiddagsbønn (klokken 11.00) - en unik opplevelse... De besøkende har også mulighet til å snakke noen av munkene i denne Pagodaen, som er et høyt ansett senter for buddhistisk læring og meditasjon. Rundt Pagodaen finner man gravstedene til mange av mandarinene fra det keiserlige hoff.
Denne ettermiddagen vil dere besøke en landsby ved elvebredden; Thuy Bieu, med sykkel. Vær vitne til lokalbefolkningens hverdagsliv, dere får også muligheten til å besøke husholdningsproduksjon av røkelse og risvin.
Deretter blir dere med på en båttur ned Perfume River til deres hotell (tar ca. 30 minutter).
Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 5 : Hue - Da Nang - Hoi An

Etter frokost på hotellet denne morgenen blir dere kjørt til til Hoi An via Da Nang. Ruten går over det naturskjønne Hai Van passet (kjent for mange gjennom det engelske bilprogrammet Top Gear…), en reise på ca 3,5 timer.
Dere fortsetter det korte strekket fra Da Nang til historiske Hoi An Town - en juvel av en by! I et land så herjet av krig og tragisk historie som Vietnam, så har Hoi An greid å forbli urørt. Her kan man vandre i bilfrie gater i denne gamle havnebyen som var en av de travleste handelshavnene i Asia i det 17-århundret. Kinesisk, japansk og europeisk arkitektur vitner om en kosmopolitisk fortid og lar dagens besøkende få et glimt av et Vietnam som ikke lenger eksisterer andre steder.
Om ettermiddagen vil dere få en guidet spasertur i Hoi An. Denne utsøkt bevarte handelsstad ble erklært en UNESCO World Heritage Site i 1999, og med sine fargerike brosteinsbelagte gater er det best og utforske byen til fots. Dere vil sammen med deres personlige guide utforske byens unike arkitektur, livlige sentrale marked og den lille havnen hvor fargerike båter ligger fortøyd. Besøk et privat hjem, der medlemmer av den samme familien har bodd sammenhengende i århundrer, opplev et familiekapell bygget som et sted for forfedredyrking.
Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon for å nyte hotellets fasiliteter eller til å videre utforske den historiske byen i deres eget tempo.

Dag 6 : Hoi An - Da Nang - avreise | Takk for turen!

Dagen til egen disposisjon før dere blir hentet på hotellet for deres transport til flyplassen i Da Nang for deres hjemreise eller videre reise i fantastiske Vietnam.

Takk for turen!

Det er viktig å informere om at alle våre rundreiser i Vietnam skreddersys. Dette tilbudet kan forlenges med andre steder i Vietnam. Ta strandferien på enten Nha Trang eller på Con Dao, eller kombiner Vietnam med en av våre andre spennende destinasjoner, som for eksempel eksotiske Kambodsja, eller ThailandKontakt oss for et uforpliktende tilbud!

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!