Rundreise - Essensen av Sri Lanka

Essensen av Sri Lanka

En rundreise som byr på selve essensen av Sri Lanka. En reise gjennom “Det kulturelle triangelet” –  fullpakket av sanseinntrykk både kulturelt og historisk.
Sigiriya–Anuradhapura–Dambulla-Kandy–Newara Eliya–Colombo

Varighet: 5 netter og 6 dager

Forslag til program

Dag 1: Ankomst Negombo

Ved ankomst Colombo vil dere bli møtt på flyplassen av deres sjåfør /guide og kjørt til Negombo. Derfra starter rundreisen i privat minivan og dere kjører videre til Habarana (ca. 4 timer).
Innsjekk på hotell ved ankomst og resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 2: Sigiriya – Anuradhupura

Etter en god frokost på hotellet blir dere hentet for dagens første utflukt som går til Sigiriya.
Sigiriya var hovedstad på Sri Lanka fra 477-495 e.kr. da kong Kasyapa bestemte seg for å bygge et palass på den 200 meter høye steinblokken. Rundt palasset bygget han en landsby som i dag er et arkeologisk område som er vel verdt et besøk. Innsiden av palasset er dekorert med vakre utskjæringer og fantastiske veggmalerier -  et møte med eldgammel kunst og kultur! Turen opp til palasset på toppen av Sigiriya tar ca. 30 minutter og man bør være i normalt god form for å kunne gå opp (det er en del trapper og noen stiger som skal forseres).
Etter lunsj går turen videre Anuradhapura, byen som ligger ca. 205 km nord for hovedstaden Colombo, og som står oppført på UNESCOS verdensarveliste over byer som skal bevares.  Anuradhapura er hovedstaden i nord-centra provinsen og er berømt for sine vel bevarte ruiner fra Sri Lankas urgamle sivilisasjon. Dette er en av de eldste bebodde byene i verden og en av de åtte verdens arve stedene som man kan finne på Sri Lanka.

Dag 3: Dambulla - Kandy

Etter frokost sjekker dere ut fra hotellet og turen går videre til Kandy. På veien dit stopper dere ved Dambulla Cave Temple (Golden Temple of Dambulla), som ble satt på verdensarvlisten i 1991 og er en av de største og best bevarte grottetemplene på Sri Lanka. Dambulla ligger ca. 1,5 mil sør vest for Sigiriya.
Den største av grottene i Dambulla Cave Temple inneholder opptil 48 statuer av Buddha og hinduistiske guder. Flere av statuene av de hinduistiske gudene kan dateres helt tilbake til det 12 århundre, da hinduismen slo rot på Sri Lanka og begynte å påvirke kunsten. Historien om hulene dateres tilbake til første- og andre århundre før Kristus.
Etter besøket i grotten går turen til Kandy, hvor dere blant annet får besøke Temple of the Tooth og har en liten sightseeing i byen.  På kvelden blir dere invitert med på et lokalt danseshow hvor dere får muligheten til den lokale dans- og musikk kulturen på øya.

Dag 4: Kandy – Hutton

Etter frokost sjekker dere ut fra hotellet og kjører til Hutton - en by i Newara Eliya. Kjøreturen på ca 1,5-2 timer går gjennom et flott naturlandskap og ruten topper på ca. 1271 moh., området er viden kjent for sin Ceylon te. Dere besøker en te-plantasje underveis, hvor dere får oppleve teproduksjonen og nyte en kopp av det kjente brygget.

Dag 5: Hatton - Colombo

Dere sjekker ut etter frokost på hotellet og tar fatt på den ca. 4,5 timer lange kjøreturen til Colombo. Turen går gjennom flott naturlandskap og lokale landsbyer, så husk å ha kameraet tilgjengelig underveis på turen.
Innsjekk på hotellet ved ankomst og kvelden til fri disposisjon.

Dag 6: Avreise Colombo – Negombo

Denne morgenen blir dere hentet på hotellet etter frokost og utsjekk. Transport til flyplassen i Colombo for deres videre reise.

Alle våre rundreiser på Sri Lanka kan forlenges med for eksempel strandferie på Sri Lanka eller Maldivene, eller i kombinasjon med noen av våre andre spennende destinasjoner som for eksempel eksotiske India. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!