Rundreise - Det beste fra fortid og nåtid på Sri Lanka

Det beste fra fortid og nåtid på Sri Lanka

En rundreise gjennom Sri Lankas vakre natur og innbydende landskap, hvor man blir dratt inn i dette nydelige landets historie fra svunnen tid, og får oppleve det beste av det beste fra både fortid og nåtid.
Pinnawala-Sigiriya–Polonnaruwa–Minneriya–Dambulla–Kandy–Nuwara Eliya–Yala-Negombo

Varighet: 7 netter og 8 dager

Forslag til program

Dag 1: Negombo - Haberana

Dere blir møtt på flyplassen ved ankomst og kjørt til Negombo, her begynner deres rundreise: denne dagen skal dere gjennomføre en transportetappe på ca. 5 timer til Haberana. Underveis vil dere stoppe i Pinnawala, hvor dere vil besøke Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem for ville asiatiske elefanter. Her finner man en av verdens største elefantflokker i fangenskap: i 2011 var det 88 elefanter i Pinnawala fordelt på tre generasjoner.

Dag 2: Sigiriya – Polonnaruwa – Minneriya

Etter frokost på hotellet blir dere tatt med på en formiddagstur til anerkjente Sigiriya.
Sigiriya var hovedstad på Sri Lanka fra 477-495 e.kr. da kong Kasyapa bestemte seg for å bygge et palass på den 200 meter høye steinblokken. Rundt palasset bygget han en landsby som i dag er et arkeologisk område som er vel verdt et besøk. Innsiden av palasset er dekorert med vakre utskjæringer og fantastiske veggmalerier, et fantastisk møte med eldgammel kunst og kultur! Turen opp til palasset på toppen av Sigiriya tar ca. 30 minutter og man bør være i normalt god form for å kunne gå opp (det er en del trapper og noen stiger som skal forseres).
Dere vil også få blitt med på et tempelbesøk i Polonnaruwa denne dagen; en vakker og historie rik by fra middelalderen, som på tross av gjentatte invasjoner kan vise til etterlatenskaper fra sin storhetstid på 1100 tallet.
Deretter følger et besøk i Minneriya National Park, et frodig landskap på nesten 9000 hektar med skog- og slettelandskap, her han dere se dyrearter som sambar, hjort, leopard og elefant i sitt naturlige habitat.

Dag 3: Dambulla – Kandy City

Avreise til Kandy etter frokost på hotellet. På veien dit stopper dere ved Dambulla Cave Temple (Golden Temple of Dambulla), som ble satt på verdensarvlisten i 1991 og er en av de største og best bevarte grottetemplene på Sri Lanka. Dambulla ligger ca. 1,5 mil sør vest for Sigiriya.
Den største av grottene i Dambulla Cave Temple inneholder opptil 48 statuer av Buddha og hinduistiske guder. Flere av statuene av de hinduistiske gudene kan dateres helt tilbake til det 12 århundre, da hinduismen slo rot på Sri Lanka og begynte å påvirke kunsten. Historien om hulene dateres tilbake til første- og andre århundre før Kristus.Etter besøket i grotten går turen til Kandy, hvor dere blant annet får besøke Temple of the Tooth og har en liten sightseeing i byen.

Dag 4: Nuwara Eliya dagsutflukt

Denne dagen skal dere opp i høyden. Dere blir hentet på hotellet etter frokost, og kjøer opp til Newara Eliya 1,868 moh., området er kjent for sine mange te-plantasjer og for sin Ceylon te. Her får dere muligheten til å besøke en av te-plantasjene før dere igjen reiser tilbake til Kandy City.
På ettermiddagen besøker dere Peradeniya Royal Botanical Gardens, en av Asias mest anerkjente botaniske hager, og Sri Lankas største i sitt slag.

Dag 5: Kandy – Yala

Transport etappe til Yala etter frokost på hotellet. Innsjekk ved ankomst og ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 6: Yala Safari

Etter frokost på hotellet blir dere hentet og kjørt inn i Yala safariområde. Yala består av hele 6 nasjonalparker og ligger i den tørre/ halvtørre klimatiske regionen av Sri Lanka, mest nedbør vil falle under den nordøstlige monsunen, men man kan trygt besøke Yala hele året. Yala er vert for en rekke økosystemer som spenner fra fuktige monsunskoger til ferskvannsområder og marine våtmarker. Her finner man en av Sri Lankas viktigste fugleområder, med sine ca. 215 fuglearter, hvor av seks arter kun finnes på Sri Lanka. Det er registrert 44 forskjellige arter pattedyr i parken som også kan skilte med en av verdens høyeste tetthet av leoparder.

Dag 7: Yala - Negombo

Avreise til Negombo etter frokost (ca. 4 timer), innsjekk på hotellet og ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 8: Negombo

Dere blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt til Bandaranayke International Airport for deres videre reise.

Alle våre rundreiser på Sri Lanka kan forlenges med for eksempel strandferie på Sri Lanka eller Maldivene, eller i kombinasjon med noen av våre andre spennende destinasjoner som for eksempel eksotiske IndiaKontakt oss for et uforpliktende tilbud. 

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!