Amboseli og Lake Naivasha

Amboseli og Naivasha

Amboseli Nasjonalpark ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro (5.895 m). Dere glemmer aldri synet av slettene i Amboseli med det majestetiske vulkanfjellet Kilimanjaro i bakgrunnen.
Lake Naivasha er en nydelig ferskvannssjø, omkranset av tykk papyrus utenfor byen Naivasha i Nakuru County, som ligger nord vest for Nairobi. Det er en del av Great Rift Valley.
Kontakt oss for mer informasjon og for et uforpliktende tilbud!

Varighet: 3 netter og 4 dager

Forslag til program

Dag 1: Amboseli

(Ca. 4 timers kjøring, safari underveis deler av strekket)

 

Tidlig ankomst til Jomo Kenyatta International Airport i Nairoobi. Her blir dere møtt av deres personlige guide/ sjåfør og blir introdusert til reiseruten og de neste dagers spennende eventyr.

Etter en kort introduksjon kjører dere gjennom det robuste landskapet på de kenyanske slettene til Amboseli National Park som ligger i nord ved foten av stolte Mont Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell.

Ettermiddagssafari senere på dagen. Amboseli har i hovedsak tørre sletter, men i dramatisk kontrast til de tørre områdene ligger også to myrområder. Disse blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli kan dere bl.a. oppleve elefanter (ofte store flokker), bøffel, løve, gaseller, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, sjiraff, flodhest, sebra og apekatter samt en rekke fuglearter. Bostedene tilbyr også fotturer med guide, besøk i en Masai landsby m.m.

Dag 2: Amboseli

Dere vil bli vekket tidlig om morgenen med te/kaffe, og tatt med på en tidlig morgensafari før frokost

Resten av morgenen vil dere få til fri disposisjon til å slappe av, eller bli med på aktiviteter og utflukter.

Om ettermiddagen arrangeres igjen en safari i Amboseli Nasjonalpark.

 

Denne parken er en fotografs drøm, i jakten av det klassiske motivet av elefanter eller giraff i forgrunnen av det majestetiske Mount Kilimanjaro, - så husk et godt kamera med på reisen!

Frokost, lunsj, middag og overnatting på deres safarilodge.

Dag 3: Amboseli - Lake Naivasha

(Ca. 6 timers kjøring, safari underveis deler av strekket)
Etter frokost på lodgen sjekker dere ut, og reiser videre via Great Rift Valley til Lake Naivasha; en nydelig ferskvannssjø, omkranset av tykk papyrus. Dere ankommer til innsjekk før lunsj på lodgen.
Nyt litt tid ved lodgen for avslapning og lokale aktiviteter.
Lake Naivasha innsjøen er nesten 13kms bred, men vannet er grunt. Innsjøen og dens omgivelser er rik på naturlig skjønnhet, og de frodige jordene og vannforsyningen har gjort dette til en av Kenyas ledende landbruksregioner. Vannet i innsjøen trekker et stort utvalg av vilt til sine bredder; giraffer ses ofte under akasietrærne, mektige vannbøfler som kjøler seg ned i sumpene og Colobus-apekatter som svinger mellom tretoppene mens sjøens store flodhestepopulasjon sover dagen ut i det grunne vannet.
Solnedgangene over Lake Naivasha er fantastiske; jakt-hyl fra fiskeørn som flyr over innsjøen og solen som speiler seg i vannet, bringer dagen til en perfekt slutt.

Dag 4: Takk for turen!

Retur til Nairobi etter frokost.

Det er viktig å informere om at alle våre safarireiser skreddersys. Dette tilbudet kan forlenges med strandferie ved kysten av Kenya, Zanzibar eller i kombinasjon med noen av våre andre spennende destinasjoner som for eksempel eksotiske Seychellene, eller avslappende og vakre MaldiveneKontakt oss for et uforpliktende tilbud!

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!