Familietur til Six Senses Laamu

... for en minnerik og avslappende reise!

Som Travel Designer sitter jeg hver dag og skreddersyr spennende reiser til ulike gjester. Da jeg selv skulle gifte meg i 2020, begynte jeg å planlegge bryllupsreisen før selve bryllupet. Jeg hadde flere destinasjoner og hoteller i tankene, drøftet frem og tilbake med meg selv, og fikk innspill fra dyktige kollegaer. Skulle vi gå for total avslapning i det Indiske hav, safari i et av Afrikas mange spennende land, eller hva med begge deler? Mulighetene er endeløse, og det gjør det enda vanskeligere å bestemme seg.

Til slutt endte vi opp med å bestille bryllupsreisen til Seychellene. Vi skulle først tilbringe noen dager på et flott hotell på hovedøya Mahe, før vi deretter skulle fly til en privat øy 30 minutter fra hovedøya. Gleden ble kortvarig, covid og lock-down kom over oss og bryllupsreisen ble lagt på is …

To år senere, på samme dato som vi opprinnelig skulle reist på bryllupsreise, sto vi plutselig tre stykk på Oslo Lufthavn. Familien hadde utvidet seg, og kriteriene for reisen hadde endret seg. Livets første familieferie sto for tur, og som vi gledet oss alle tre. I forkant var det nok engang gjennomført godt med research. Valget endte til slutt på Six Senses Laamu på Maldivene – det ultimate paradis på jord!

Six Senses kjeden har et stort fokus på bærekraftig turisme. De benytter seg ikke av plastikk, samtidig som de tar godt vare på de ansatte, de lokale samfunnene og menneskene i området. Dette var viktig for oss. I tiden vi lever i er det viktigere enn noengang å ta gode reisevalg som gir tilbake til destinasjonen og skaper bedre levekår og muligheter for mennesker. I tillegg var det viktig å velge et barnevennlig hotell, hvor ting var avslappet og det var noe å ta seg til for store og små. God mat og drikke sto også i fokus, og vi følte dette hotellet oppfylte alle kravene på “blokka” vår.

Vi fløy med Turkish Airlines via Istanbul, og det var en sliten trio som omsider ankom hovedstaden Malé. To slitne foreldre kikket på hverandre, og revurderte hele reisen en liten stund. Den nysgjerrige 1,5 åringen nektet nemlig å sove hele veien fra Oslo til Istanbul… Kom den lange og til tider slitsomme reisen til å være verdt det?

No shoes, no news
Vi ble tatt imot og fraktet videre for vår nest siste etappe med lokalt småfly. Dette var en opplevelse i seg selv, og vi kjente spenningen og humøret øke jo mer vi nærmet oss. Er det noe Six Senses er gode på, så er det service, og det av den ekstremt behagelige typen. Så fort småflyet landet ble vi geleidet bort til deres private båt som sto klar for å frakte oss den siste etappen til hotellet. Her sto de klare med kalde håndkleder til hendene, oppfriskende drikke, og poser som vi skulle legge skoene våre i. “No shoes, no news”, sto det på posen, og vi kjente roen senke seg idet båten satte fart utover havet.

Synet som møtte oss idet båten var fremme var spektakulært. Idet vi satte de barbente føttene våre i sanden for første gang, så skjønte vi at “jo, dette kom absolutt til å være verdt det!”. Six Senses Laamu er et svært godt og luksuriøst hotell på en vakker og frodig koralløy. Hotellet har et konsept med barfot-luksus, noe som passet oss helt ypperlig. Stemningen er avslappet, de ansatte er vennlige og atmosfæren er upåklagelig god. Alle fasiliteter er på plass, og mer til. Her finnes det en egen surfe-bølge, PADI-dykkesenter, SPA, barneklubb og Junior Marine Biology Program, treningssenter, SUP, kite og padlebåter for å nevne noe.

Mat og drikke på Six Senses Laamu
Hotellet har fire ulike restauranter, alle av høy kvalitet. Leaf er en mediterriansk gourmet restaurant, hvor det serveres lokale og økologiske råvarer i en fireretters set-meny. Zen er hotellets japanske fusion restaurant, hvor kokken setter opp en meny som endres daglig. Her får man også a la carte og sushi meny. Restaurantene som vi benyttt oss av mest var hotellets frokost-og buffet restaurant Longitude. Her serveres daglig frokostbuffet med alt man kan tenke seg, og mer til. Samtidig som de hadde a la carte meny man kunne velge alt av kaffe, smoothies, egg osv fra. På kvelden ble denne restauranten forandret til en buffet restaurant med live-cooking, og ulike temaer med mat fra forskjellige verdenshjørner.

Vi benyttet oss også mye av hotellets restaurant Sip Sip. Denne befinner seg i bassengområdet, og serverer deilig “comfort-food”, i form av pizza, pasta, burgere og mer. Her får man også deilige juicer, brus og drinker.

Six Senses Laamu selges med frokost inkludert, og man kan velge å kjøpe halvpensjon, helpensjon og ulike drikkepakker som tillegg. I vårt tilfelle hadde vi fullpensjon inkludert, og det anbefales virkelig. Øya er kostbar, og regningen på slutten av oppholdet kan fort bli høy.

Beach Villa vs Water Villa
Vi har mange gjester som spør oss om hva vi anbefaler når det kommer til valg av type villa på Maldivene. På Six Senses Laamu har de ulike beach villaer med og uten basseng, og det samme gjelder for water villaene. Alle villaene er nydelige på hver sin måte. Vi valgte denne gangen å dele opp oppholdet med fire netter i water villa, og de siste tre nettene i hotellets beach villa med basseng. Reiser man med små barn er det gjerne ikke anbefalt med water villa på grunn av sikkerheten, men i vårt tilfelle passet det ypperlig. Å kunne hoppe rett uti vannet når barnet sov trygt og godt i villaen var helt magisk! Ikke minst var det kort avstand til det spennende og fargerike livet som befinner seg under vann.

Six Senses sine beach villaer er også fantastiske. Med ei som elsket å tilbringe tid i bassenget, passet det utmerket med vår egen lille private oase med basseng så lett tilgjengelig. Det ble utallige timer med lek både på stranden og i bassenget, til glede for store og små! Har man aktive barn, og flere enn ett barn anbefales virkelig en beach villa, slik at man hele tiden ivaretar sikkerheten.

Uken vår på Laamu fløy unna i rekordfart. Vi rakk å teste hotellets SPA, treningssenter, alle restauranter og barer, dra på Dolphine-cruise, bli invitert på ledelsens cocktail aperitif, snorkle, bade, kjøre padlebåt, spise ubegrenset med hjemmelaget iskrem og leke i hotellets The Den (barneklubb). Vi rakk også å få med oss det lokale fotball-mesterskapet, hvor de ansatte spiller mot hverandre, samtidig som vi fikk flere omvisinger av både villaer og områder av øya. Det var ekstremt deilig å koble av som familie sammen, og bare nyte hverandre og denne nydelige øya.

Ja, Maldivene er en kostbar destinasjon, men det er det virkelig verdt. Denne ferien kommer vi til å huske i all tid, og ikke minst leve lenge på … Takk for oss Six Senses Laamu, vi håper å se deg igjen! Jeg lar bildene snakke for seg ..






    

 

– Marte Celine 🙂

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!