Gorilla, sjimpanser & safari - 7 netter

Gorilla – trekking, sjimpanser & safari

Denne turen har kun fokus på gorillaer, sjimpanser og safari i Queen Elizabeth Nasjonalpark.
– vi anbefaler varmt å utvide med flere steder i Uganda.  Kontakt oss for mer informasjon og for et uforpliktende tilbud!

Varighet: 7 netter og 8 dager

Forslag til program

Dag 1: Ankomst Uganda og Entebbe.

Ankomst Uganda og Entebbe flyplass.
Transport til hotellet. Overnatting på Hotel No. 5.
Hyggelig mellomklassehotell med svømmebasseng, restaurant og bar. Alle rom med private fasiliteter.

Dag 2: Bwindi Impenetrable Forest

Frokost på hotellet. Transport til flyplassen for flyreisen til Kihihi (ca. 1,5/2 timer). Transport til Buhoma Lodge i Bwindi ved ankomsten i Kihihi. Lunsj ved ankomsten på Buhoma.
Det er mye flott å se på veien, lokalsamfunn, fugler, dyr og natur.
Bwindi står på UNESCO World Heritage liste og er et 330 m2 stort område, med et imponerende plante– og dyreliv. Her vokser over 160 forskjellige typer trær og mer enn 100 forskjellige bregnetyper. Her finnes også et rikt fugleliv. Parken huser mange truede dyrearter, blant annet fjellgorillaer!
Middag og overnatting på Buhoma Lodge i Bwindi.
Buhoma Lodge har 8 rom, alle med dusj og wc (vannklosett), komfortable senger, garderobe og nattbord på rommet. Ute på terrassen er det stoler og bord og de fleste har en fin utsikt mot skogen/fjellene, her er det fint å drikke morgenkaffe/te som blir servert på rommet. Restaurant/bar/lounge for felles hygge med selvbetjent kaffe/te service hele dagen.

Dag 3: Gorilla-trekking

Frokost på Buhoma Lodge. Gorilla-trekking.
I dag går dere ned til hovedkvarteret for de parkansvarlige. Dere deles i grupper og får egne guider og portere. Det er umulig på forhånd å si nøyaktig hvor lang turen kommer til å bli da gorillaene beveger seg fritt i dette området.
Regn med en tur på 4 til 8 timer. i Noen tilfeller må dere med bil et stykke før dere begynner å gå.
Dere får med dere piknik lunsj og vannflasker fra bostedet. Ta med nok vann!
Husk regntøy og batterier/minnebrikke til kamera. Godt fottøy er også helt nødvendig. Vi sender mer informasjon med reisedokumentene. Når dere finner en gorilla familie så får dere maksimum 1 time nær familien. Dette er for at de ikke skal bli forstyrret for mye.
Dette er en fantastisk opplevelse!
Middag og overnatting på Buhoma Lodge.

Dag 4: Bwindi

Frokost og lunsj på Buhoma Lodge. Det er mulig å forhåndsbestille Gorilla Trek i dag også.
Dersom dere ønsker kan dere istedenfor gå på annen fottur i området, gjøre en Village Walk med guide (her får dere sett det lokale område, besøke medisinmann, treffe Pygmeer m.m.).
Om ettermiddagen kan vi anbefale å besøke Bwindi Orphans Developement Center (5 minutters gange fra bostedet. Det er trygt å gå ut på egenhånd). BODEC byr på glade lokale barn som underholder med dans, sang og skuespill. Underholdningen er gratis. Kjøp gjerne en lokal suvenir her, da bidrar dere til skolegang for lokale barn som har mistet sine foreldre ved malaria eller HIV/Aids. Barna lager selv flere av souvenirene.
Middag og overnatting på Buhoma Lodge.

Dag 5: Queen Elizabeth Nasjonalpark

Frokost på Buhoma Lodge. Kjøretur til Ishasha og Queen Elizabeth Nasjonalpark (ca. 3 timer). Lunsj ved ankomst. Ettermiddagssafari i nasjonalparken som bl.a. har løver som klatrer i træ, leopard, Uganda Cob, bøfler, vortesvin, water back, topi og svært mange fulgearter. Middag og overnatting på Ishasha Wilderness Camp.

Dag 6: Queen Elizabeth Nasjonalpark

Alle måltider samt morgen- og ettermiddags safari i Queen Elizabeth Nasjonalpark.
Overnatting ved Ishasha Wilderness Camp.

Dag 7: Kazinga Channel

Etter frokost denne dagen går turen til Kazinga Channel for et båttur i kanalen. Piknik lunsj.
Her tiltrekker elven seg et enorm fugleliv samt mange flotte pattedyr.  Middag og overnating ved Mweya Lodge.

Dag 8: Sjimpanse-trekking

Tidlig frokost før turen går til Chamburu for å se etter sjimpanser. Disse nære slektningene våre går langs bakken og klatrere høyt i trærne.
Lunsj er inkludert denne dagen.
Flyreise tilbake til Entebbe om ettermiddagen.
Hjemreise eller kombiner med en reise videre til andre av våre spennende reisemål.

Det er viktig å informere om at alle våre reiser skreddersys. Dette forslaget kan forlenges med safari og/eller med strandferie ved kysten av Kenya, på Zanzibar, Seychellene, Mauritius eller MaldiveneKontakt oss for et uforpliktende tilbud!

 

en flokk med waterbucks

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!