Amboseli, Lake Naivasha og Masai Mara

Amboseli Nasjonalpark, Lake Naivasha og Masai Mara

Amboseli Nasjonalpark ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro (5.895 m). Dere glemmer aldri synet av slettene i Amboseli med det majestetiske vulkanfjellet Kilimanjaro i bakgrunnen.
Lake Naivasha er en nydelig ferskvannssjø, omkranset av tykk papyrus utenfor byen Naivasha i Nakuru County, som ligger nord vest for Nairobi. Det er en del av Great Rift Valley.
Masai Mara Nasjonalpark ligger på grensen mot Tanzania og er en forlengelse av Tanzanias Serengeti. Parken har flere dyr enn noen annen park i Øst-Afrika. Masai Mara har også det mest utrolige dyrefenomen i verden; ”The Great Migration”.

Varighet: 5 netter og 6 dager

Forslag til program

Dag 1: Nairobi - Amboseli

(Ca. 4 timers kjøring, safari underveis deler av strekket)

Tidlig ankomst til Jomo Kenyatta International Airport i Nairoobi. Her blir dere møtt av deres personlige guide/ sjåfør og blir introdusert til reiseruten og de neste dagers spennende eventyr.

Etter en kort introduksjon kjører dere gjennom det robuste landskapet på de kenyanske slettene til Amboseli National Park som ligger i nord ved foten av stolte Mont Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell.

Ettermiddagssafari senere på dagen. Amboseli har i hovedsak tørre sletter, men i dramatisk kontrast til de tørre områdene ligger også to myrområder. Disse blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli kan dere bl.a. oppleve elefanter (ofte store flokker), bøffel, løve, gaseller, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, sjiraff, flodhest, sebra og apekatter samt en rekke fuglearter. Bostedene tilbyr også fotturer med guide, besøk i en Masai landsby m.m.

 Middag og overnatting på deres safarilodge.

Dag 2: Amboseli (morgen- og ettermiddagssafari)

Dere vil bli vekket tidlig om morgenen med te/kaffe, og tatt med på en tidlig morgensafari før frokost

Resten av morgenen vil dere få til fri disposisjon til å slappe av, eller bli med på aktiviteter og utflukter.

Om ettermiddagen arrangeres igjen en safari i Amboseli Nasjonalpark.

Denne parken er en fotografs drøm, i jakten på det klassiske motivet av elefanter eller giraff i forgrunnen av det majestetiske Mount Kilimanjaro, - så husk et godt kamera med på reisen!

Frokost, lunsj, middag og overnatting på deres safarilodge.

Dag 3: Amboseli - Lake Naivasha

(Ca. 6 timers kjøring, safari underveis deler av strekket)
Etter frokost på lodgen sjekker dere ut, og reiser videre via Great Rift Valley til Lake Naivasha - en nydelig ferskvannssjø, omkranset av tykk papyrus. Dere ankommer til innsjekk før lunsj på lodgen.
Nyt litt tid ved lodgen for avslapning og lokale aktiviteter.
Lake Naivasha innsjøen er nesten 13km bred, men vannet er grunt. Innsjøen og dens omgivelser er rik på naturlig skjønnhet, og de frodige jordene og vannforsyningen har gjort dette til en av Kenyas ledende landbruksregioner. Vannet i innsjøen trekker et stort utvalg av vilt til sine bredder; giraffer ses ofte under akasietrærne, mektige vannbøfler som kjøler seg ned i sumpene og Colobus-apekatter som svinger mellom tretoppene mens sjøens store flodhestpopulasjon sover dagen ut i det grunne vannet.
Solnedgangene over Lake Naivasha er fantastiske; jakt hyl fra fiskeørn som flyr over innsjøen og solen som speiler seg i vannet bringer dagen til en perfekt slutt.

Lunsj, middag og overnatting på deres safarilodge.

Dag 4: Lake Naivasha - Masai Mara

(Ca. 6 timers kjøring, safari underveis deler av strekket, merk: de siste 2,5 timene er på humpete/støvete veier)

Etter frokost på lodgen tar dere fatt på veien mot den anerkjente Masai Mara National Reserve.

Dere sjekker inn ved ankomst og så kan dere finne roen samlet over en god lunsj på lodgen.

Ca. klokken 16.00 er det tid for deres første safariopplevelse i denne flotte, dyrerike parken.

Lunsj, middag og overnatting på deres safarilodge.

Dag 5: Masai Mara

Morgensafari før frokost på lodgen.
Ettermiddagssafari.
Lunsj og middag, samt overnatting på safarilodgen.

Dag 6: Masai Mara - Nairobi

(ca. 5-6 timers kjøring)

Etter frokost på lodgen er det tid for å ta farvel med Masai Maras fantastiske, dyrerike for denne gang…

Dere kjører mot Nairobi, men lunsjsopp med pakket lunsj underveis. Transport til flyplassen i Nairobi.

Takk for turen!

Det er viktig å informere om at alle våre safarireiser skreddersys. Dette tilbudet kan forlenges med strandferie ved kysten av Kenya, eller i kombinasjon med noen av våre andre spennende destinasjoner som for eksempel eksotiske Seychellene, eller avslappende og vakre MaldiveneKontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!