Lena Bull

Senior Travel Designer
lena@paradisreiser.no

Lena har 3-årig høyskoleutdannelse i reiseliv fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet i reiselivet siden 2001, først og fremst med reiser til Det indiske hav. 

Lena har vært en rekke ganger på Maldivene, Mauritius og Seychellene. Hun giftet seg på Mauritius og har vært på Sri Lanka, Thailand, Malaysia, Filippinene, Vietnam, Dubai, Qatar, Oman, Kenya, Tanzania, Sør-Afrika, Australia, Cook Island, USA, Mexico, Chile, Argentina, Uruguay, Paraguay, Brasil, Jamaica, Dominikanske Republikk og cruise i Karibien.
Mange av dere kjenner sikkert Lena fra hennes mangeårige engasjement i Manta Reiser.  

 Hva er din favorittdestinasjon?

Maldivene er med sine små hotelløyer helt klart en av favorittene. Et av høydepunktene er sjøflyturen fra flyplassen med pilotene som flyr barbeint. Sjøflyene flyr lavere enn ruteflyene, så man ser alle atollene og hotelløyene samt de vakre fargene på sjøen. Undervannslivet er helt magisk på Maldivene. Jeg husker fremdeles suget i magen første gangen jeg snorklet ut til revkanten på hotellet Vakarufalhi i 2001 og kikket ned på livet i en for meg hittil ukjent verden. Senere har jeg snorklet  med hvalhai, noe det er mulig å gjøre hele året på Maldivene i South Ari Atoll.

Mange forbinder Maldivene som en bryllupsreisedestinasjon, men dette er også et svært barnevennlig reisemål og det har etter hvert kommet flere hotell som har gode overnattingsmuligheter for familier. Ungene mine har elsket å være på Maldivene. Å våkne i en villa som ligger på stranda, leke i sanda og etter hvert som de har blitt tenåringer, holde på med vannsportsaktiviteter, padle og ikke minst snorkle for å se etter skilpadder og babyhaier. Noen dykkesentre tilbyr også bubble maker kurs for barn fra 8 år og oppover, hvor de får prøvedykk i lagunen.

Maldivene er også en flott kombinasjon med Sri Lanka, som kun ligger ca 1,5 time med fly fra Male. Sri Lanka er rik på historie og kultur, natur og dyreliv, i tillegg til flere flotte strender om man ikke vil kombinere med Maldivene. En rundreise her hvor man er innom verdens 8. underverk – det gamle klippefortet Sigiriya, den kulturelle hovedstaden Kandy og tar det som må være en av verdens vakreste togturer fra Kandy – Hill country, hvor man finner teplantasjene, er et must. Om man ønsker å se dyr, kan nasjonalparken Yala by på «safari light» med sine leoparder og elefanter, hjort, villsvin, bøfler og aper. Utenfor kystbyen Mirissa kan man se blåhval og delfiner. Sri Lanka er et land jeg føler jeg ikke blir ferdig med, og har alltid lyst til å oppleve igjen og igjen. Kanskje på sykkel neste gang?

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!