Road-trip i Namibia

Familieferie for de eventyrlystne

To år med pandemien var endelig over og familie Nordbø fikk endelig gjennomføre sin etterlengte road-trip gjennom Namibia.

Namibia var ikke et ukjent land for meg. Jeg hadde reist dit to ganger tidligere og hadde falt pladask for dette fortryllende sørafrikanske landet. Derfor gledet jeg meg ekstra stort til å vise landet til familien min.

Far, mor og to gutter på 14 og 17 år dro av gårde – full av spenning – i begynnelsen av juli.
Etter en lang flytur ankom vi endelig Windhoek og hentet vår leiebil. Vårt afrikanske eventyr kunne endelig begynne.

Spreetshoogte Pass

Sossuslvei & Deadvlei

Første etappe gikk til Namibørkenen, hvor vi besøkte sanddyner i Sossusvlei, Deadvlei og besteg Big Daddy, verdens høyeste sanddyne. Fjelltopper er vi vant til, men å tråkke i sand var tøft og absolutt ingen dans på roser. Da vi nådde toppen, ble vi derimot belønnet med en forbløffende utsikt. For et panorama som åpnet seg foran oss! Det ble nesten ubeskrivelig. Røde sanddyner i rekke og rad og en himmel som aldri tok slutt.

På vei til Big Daddy

 

Toppen av Big DaddySossusvlei

 

Deadvlei

Swakopmund

Etter noen dager i ørkenen tok vi farvel med oryx-antilopene, strutser og sanddyner, og satte kursen mot den koselige kystbyen Swakopmund, hvor vi besøkte bla Moon Valley og så noen praktfulle eksemplarer av den sjeldne fossiliserte planten Welwitschia Mirabilis.

Det er en herlig og avslappende atmosfære som herjer i denne lille feriebyen. På the Mole er det både kafeer, restauranter, hotell, kunstgallerier og ølbryggeri! Ikke rart at så mange tyskere har kjøpt seg feriehus der.
I Swakopmund bodde vi på The Delight Hotel, som ligger sentralt i byen, med inngjerdet parkeringsplass og veldig familievennlige rom. Anbefales virkelig!

Solitaire

 

Downtown Swakopmund

 

Welwitschia Mirabilis

Kjøre bil i Namibia

Å kjøre i Namibia er ingen problem og vi følte oss trygge hele tiden. Veiene er godt skiltet, og det finnes nesten ingen trafikk. Men god planlegging er alfa & omega for en road-trip, og det lønner seg å investere i en god leiebil. Å leie en 4×4 bil er et must i et land hvor nesten 90% av veiene består av grus eller sand. Namibia er et stort og kontrastfylt land og det tar tid å kjøre fra sted til sted. Vi hadde leid bil med GPS, men fant ut at et godt veikart (som vi hadde med oss) var et like viktig og nyttig verktøy.

God 4×4 bil er Alfa & Omega.

Magiske Damaraland

Etter to dager i den såkalte siviliserte verden satt vi kursen mot den mystiske Damaraland, hvor vi besøkte bl.a helleristninger i Twyfelfontein, hilste på Himba folk som vinket til oss langs veien og prøvde, forgjeves, å spotte noen ørkenelefanter.

Damaraland med skopje

 

Twyfelfontein

Etosha

Etosha nasjonalparken var spennende og guttene vare kjempeflinke til å spotte dyr og fugler. Det ble nesten en liten interne konkurranse mellom dem om hvem som så flest eller mest sjeldne dyr. For den eldste var det sekretærfugl og kori bustard (koritrappe) som ble dagens høydepunkt, mens yngste mann spottet både elefanter, gribb og ekorn. Safariterreng i Etosha er helt unikt og kan ikke sammenlignes med hverken den øst-afrikanske savannen eller den sør-afrikanske bushen.

Møte med denne store karen

 

Kori Bustard

 

Etosha Salt Pan

Caprivi Strip

Etter safari i Etosha fortsatte ferden nordover, mot Okavango elven og Caprivi-Strip. Vi bodde først to netter på Hakusembe River Lodge før vi dro til Namushasha River Lodge, rett ved grensen til Botswana. Her satt vi av to hele dager med safari i Bwabwata nasjonalparken. Et fantastisk og frodig område med kanaler, papyrus, akasietrær og imponerende baobabtrær. Her ble det både båtsafari og game drives.

Hakusembe River Lodge

 

Bwabwata nasjonalparken

Chobe & Botswana

Etter to magiske uker tok vi farvel med Namibia og krysset grensen til Botswana, hvor vi leverte tilbake leiebilen og tilbrakte to hele dager i en utrolig sjarmerende liten lodge i Kazangula, rett utenfor byen Kasane. Det ble både båtturer på den mektige Chobe River og spennende game drives i Chobe nasjonalparken.

Leopard Chobe

 

Chobe Bakwena Lodge Treehouse

 

Chobe Delphine

Victoria Falls & Cape Town

Turen fortsatt videre til Victoria Falls i Zimbabwe og eventyret ble avsluttet i vakre Cape Town, med både fjelltur til Lion’s Head, helikoptertur og et herlig opphold på Steenberg Hotel i Constantia.

En fantastisk og vellykket familieferie i Afrika, hvor vi skapte minner for livet. 😊

Victoria Falls

 

Ut på Afrika-tur, aldri sur

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!