Europas mest spektakulære togreiser

Ønsker du en bærekraftig, luksuriøs og spennende reise?

Vi tilbyr en rekke gode alternativer for de flotteste togreisene  i Europa. Våre togreiser tar deg gjennom både store og små byer, vakkert og spennende landskap.

Det disse turene har til felles er at de alle inkluderer overnatting som er på toget, frokost, lunsj og middag, samt noe underholdning. Lengden på reisen varierer, og vi skreddersyr etter deres ønske. På noen av togreisene bor du på hotell noen netter på reisen – se gjerne forslag som vi har satt opp til hver enkelt tur nedenfor.

Bernina Express, Sveits og Italia

Denne reisen starter i Sveits eldste by, Chur, hvorfra dere blir med på en 4-timers spektakulær togreise gjennom de sørlige Alpene til Tirano i Italia. Bernina Express er kanskje en av Europas mest severdige togturer da sporet krysser 196 broer, klatrer steile fjellsider og går gjennom 55 tunneler. Her passerer dere gjennom klimasoner fra isbreer til palmer. Utsikten fra panoramavinduer i togvognen er bergtagende, og linjens imponerende scenografi har gjort at togturen har fått UNESCOs verdensarvstatus.

Kombiner gjerne reisen med et opphold i verdensmetropolene Zürich og Milano, vi anbefaler også gjerne en overnatting nær historiske Chur.

Hotelltips:
Zürich: Hotel Florhof (Boutique), La Réserve Eden au Lac Zurich (Luksus)
Chur: Hotel Stern (4* Historisk hotell)
Arosa, Graubünden (ca. 1 times togreise fra Chur/ ca. 3 timers togreise fra Zürich):
Valsana Hotel & Appartements (Luksus, SPA)
Tschuggen Grand Hotel (Luksus, design og SPA)
Milano: Palazzo Segreti (Boutique design)
Senato Hotel Milano (Boutique design)
Mandarin Oriental (Luksus, SPA)

Venice Simplon-Orient-Express: Storbritannia, Frankrike, Italia

Bare fordi du reiser med tog, betyr ikke det at det ikke kan være en femstjerners opplevelse! Bli med på den to-dager lange togreisen med Venezia Simplon-Orient-Express; bli med på en historisk langsom-reise i Art Deco-inspirerte omgivelser i de originale togvognene fra 1920-tallet. Reisen starter i London, tar dere via Paris og slutter i vidunderlige Venezia. Ikke bare byr reisen på store opplevelser for øyet, men også for magen; kokken velger ferske råvarer ved hvert stopp, inkludert hummer fra Bretagne og salt myrlam fra Mont Saint-Michel. En reise for alle sanser!

Hotelltips:
Venezia: Corte di Gabriela (4* Boutique, design)
The Gritti Palace Hotel (Luksus, SPA)
The St. Regis Venice (Moderne luksus, SPA)

Renfe El Transcantábrico Gran Lujo, Spania

Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve en annen side av Spania enn solkysten. Renfe El Transcantábrico Gran Lujo går fra gourmetbyen San Sebastián til historiske Santiago de Compostela. Denne åtte-dager lange turen går langs Biscayabukten, over den kantabriske fjellkjeden og innom store kultursentre som Bilbao, hvor man kan oppleve Guggenheim-museet, videre via de forhistoriske hulene i Altamira og Picos de Europa-nasjonalpark, og hvor dere til slutt får muligheten til å oppleve katedralen i Santiago de Compostela. Når dere ikke er ute og utforsker, vil dere ha muligheten til å slappe av i deres togsuite, ta et matlagingskurs ombord eller lytte til musikkopptredener ombord. Dette er en reise for virkelige ´Foodies´ - og underveis kan dere teste ut mange unike retter for områdene dere passerer, som fabada asturiana og cocido montañés (spanske bønnegryter), frixuelos (lokale pannekaker), tarta de mondoñedo (fiken-terte) og galisisk sjømat.

God reise og buen provencho!

Merk: Given the persistence of the pandemic and in order to preserve the health of our customers, Renfe has decided to cancel the 2021 season of its Tourist Trains. In the coming days we will publish the new offer for Tourist Trains for 2022.

Hotelltips:
San Sebastián: Lasala Plaza Hotel (Boutique)
Akelarre Hotel (5* Boutique hotell i forbindelse med 3* Michelin restaurant)
Santiago de Compostela: Moure Hotel (Boutique design)
A Quinta da Auga (Historisk boutique, Relais & Chateau)

Glacier Express, Sveits

Det er en grunn til at Glacier Express er kronet til "det tregeste hurtigtoget i verden". Den 7,5 timer lange togreisen strekker seg kun over 290km, men den kan by på naturopplevelser som kan vare livet ut! Bli med på en panoramisk langsom-reise i de sveitsiske Alpene; fra St. Moritz til Zermatt. Dere vil krysse 291 broer og passere 91 tunneler underveis på denne scenografiske reisen gjennom svimlende bergkløfter og snødekte fjell, og med utsikt mot selve symbolet på alpene, kjent fra Toblerone-sjokoladen: Matterhorn, som kneiser med sine 4478 moh. Glacier Express er utstyrt med moderne panoramavinduer som strekker seg opp i taket, så både utsikten og komforten er på sitt beste!

Hotelltips:
St. Moritz: Art Boutique Hotel Monopol (Boutique)
Suvretta House (Luksus)
Zermatt: Backstage Hotel (Boutique)
Matterhorn Focus (Design)
The Omnia (Luksus)

Belmond Royal Scotsman, Skottland

Stig om bord i en legende: Sitt tilbake, slapp av og oppdag Skottland i usammenlignbar stil!

Fra øyeblikket dere stiger om bord i Belmond Royal Scotsman, blir dere tatt med inn i en myteomspunnet verden, en reise i historien og elegant luksus. Bli med på en reise i vakker natur blant steile fjelltopper, dype daler, speilblanke innsjøer, bergtagende slott og pittoreske landsbyer.

Nyt smaken av Single Malt i et verdenskjent destilleri, få følelsen av fordums aktiviteter gjennom leirdue-skyting, og når kvelden faller på, kan dere mingle med andre gjester over gourmet middager med levende lys og Ceilidhs (tradisjonell skotsk dans). Fire-dagers programmet tur/retur Edinburgh langs kysten til Aberdeen og gjennom det skotske høylandet tilbake (`Scotland’s Classic Splendours´), er kanskje en mest av Europas mest spektakulære togreiser.

Hotelltips:
Edinburgh: Intercontinental Edinburgh The George (Førsteklasse)
The Balmoral Edinburgh (Historisk luksus)

Golden Eagle Donau Express – Balkan Explorer, Øst-Europa

For den store Europa-turen, bestill en kabin på Golden Eagle Donau Express, Balkan Explorer:

En legendarisk togrute mellom Venezia og Istanbul, med en varighet på 11 dager får dere bli med på en reise gjennom hele 9 land! En unik alt-inkludert storbyferie hvor dere får oppleve den fascinerende historien, livlige kulturen og vakre naturen i Europas østlige hjørne. Togreisen tar dere gjennom frodige landskap og langs turkise kystlinjer, og gir dere muligheten til å utforske noen av Europas storbyer underveis - blant andre; Venezia, Sarajevo, Dubrovnik, Beograd, Skopje, Thessaloniki, Sofia og Istanbul.

Hotelltips:
Venezia: Corte di Gabriela (4* Boutique, design)
The Gritti Palace Hotel (Luksus, SPA)
The St. Regis Venice (Moderne luksus, SPA)


Spania (og omegn)

Se for deg et luksushotell på skinner… Et hotell som tar deg med på en reise gjennom svunnen tid med sin nostalgiske sjarm, men som likevel kan tilby all den moderne komfort som er forventet av et luksushotell på 2020-tallet.
Transcantábrico Gran Lujo vil gi deg nettopp denne opplevelsen av komfort, glamour,  gastronomi, kultur, avslapning og store opplevelser gjennom sine åttedagers program – bli med på en reise i tid, natur og velvære: Velkommen ombord!

Vi tilbyr en rekke alternativer til reiseruter – se noen få alternativer nedenfor. Kontakt oss for ytterligere informasjon, og hva som er inkludert i reisen.

Andalusisk rute fra Sevilla; en reise gjennom rik historie og vakker natur (7d/6n)

Dag 1: Sevilla – Velkommen ombord! Høydepunkt: Plaza de España, Sevilla og velkommen ombord på Al Andalus-toget.
Dag 2: Jerez. Høydepunkt: Vingård i Jerez og opplev "Andalusiske dansehester"; en berømt rideballett ledsaget av spansk musikk.
Dag 3: Cadiz - Ronda. Høydepunkt: Cádiz, som regnes som den eldste byen i Vest-Europa.
Dag 4: Ronda - Granada. Høydepunkt: Guidet omvisning i Ronda og delikat middag i Granada.
Dag 5: Granada. Høydepunkt: Guidet besøk i Alhambra palasset; et rikt palasskompleks bygget av Nasrid sultanene i kongedømmet Granada.
Dag 6: Granada – Linares/Baeza – Cordoba. Høydepunkt: Førsteklasses busstur til byene Úbeda og Baeza, som begge er erklært verdensarv av UNESCO.
Dag 7: Córdoba – Sevilla. Høydepunkt: Guidet tur i Córdoba  før lunsj og en naturskjønn tur på Al Andalus på vei tilbake til Andalucías hovedstade: Vakre Sevilla!

En smaksrik reise fra San Sebastian til Santiago de Compostela (8d/7n)

Dag 1: San Sebastian-Carranza. Høydepunkt: Matbyen San Sebastian og velkommen ombord!
Dag 2: Carranza-Santander. Høydepunkt: Bilbao og besøk på det fantastiske Guggenheim-museet.
Dag 3: Santander-Cabezón de la Sal. Høydepuunkt: Krysningen av Gorge of La Hermida, og El Capricho i Comillas (unikt palass av Antonio Gaudí).
Dag 4: Cabezón de la Sal-Arriondas. Høydepunkt: Landsbyen Santillana del Mar, med sin vakre gamleby fra middelalderen.
Dag 5: Arriondas-Candás. Høydepunkt: Picos de Europa nasjonalpark, besøk til Enolsjøen og Sanctuary of Covadonga.
Dag 6: Candás-Luarca. Høydepunkt: Byen Gijón som ligger ut mot Det kantabriske hav og Luarca; «Den hvite landsbyen på den grønne kyst» - guidet tur.
Dag 7: Luarca-Viveiro. Høydepunkt: Busstur langs kysten til den spektakulære Las Catedrales  Beach, og lunsj i den historiske galisiske byen Ribadeo. Ankomst og omvisning i Viveiro på kvelden.
Dag 8: Viveiro-Santiago de Compostela. Høydepunkt: Santiago de Compostela, et mål for pilegrimer gjennom tusen år og et verdig punktum på en fantastisk reise.

Merk: Reiseruten og programmet kan snus – fra Santiago de Compostela til San Sebastian.
Kontakt oss for detaljer om hva som er inkludert i programmet!

Den lusidanske ruten via vakre byer og rik kultur; Sevilla - Lisboa – Porto (4d/3n)

Dag 1: Sevilla - Merida. Høydepukt: Beøk i hovedstaden i Andalucía, Sevilla, og den vakre, monumentale katedralen El Real Alcázar og Archive of Indies, som begge er erklært verdensarv-steder. Velkommen ombord på Tren Al Ándalus!
Dag 2: Merida - Lisboa. Høydepunkt: Guidet tur i Merida og "Emerita Augusta"; et av de viktigste og mest omfattende arkeologiske steder i Spania. Lunsj i en typisk Ekstremño restaurant.
Dag 3: Lisboa - Porto. Høydepunkt: Besøk i klosteret Los Jerónimos, Belem-tårnet og panoramatur med lokal lunsj i Lisboa.
Dag 4 (fredag) Porto. Høydepunkt: Guidet tur i Porto og båttur langs Douro-elven. Besøke lokal vinkjeller og avskjedslunsj på lokal restaurant.

Merk: Reiseruten og programmet kan snus – fra Porto til Sevilla via Lisboa

gul trikk i gate i Lisboa

Portugal – en togreise for alle sanser; fra Lisboa til Porto!

Portugal, med sin spektakulære kystlinje, sitt vibrante byliv, sin sans for design, smak og kultur – er et land som bør stå på alles gjøremålsliste. Denne lille perlen av et land, med kystlinje mot det åpne Atlanterhavet, gjemt bort mellom stornasjoner som Spania og Frankrike, har lenge gått «under radaren», men har man ført besøkt Portugal én gang, så vil man alltid tilbake.

Det er enkelt å komme seg rundt i Portugal, da landet er lite, veiene er gode og strekningene mellom severdige destinasjoner er korte, men dette er også et land som er perfekt for å oppleves på skinner: Alfa Pendular er ekspresstoget fra Lisboa til Porto som stopper hver time, og som man også kan utvide streknningen nordover til Braga, eller sørover til Algarve: En fantastisk måte å bli kjent med landet på!

Dag 1

Ved ankomst Lisboa flyplass anbefaler vi metro inn til Lisboa sentrum, det er både raskt og enkelt (ca. 30 minutter). Gå av på Rossio stasjon og finn veien til deres hotell, kun 5 minutters gange. Sjekk inn på deres delikate og sentrale 4-stjerners hotell.
Etter å ha funnet dere til rette på hotellet, og kanskje tatt e liten vil, ligger vakre Lisboa by for deres føtter. Utforsk byen i deres eget tempo ved for eksempel å benytte Gloria heisen for å nå Bairro Alto; her kan dere nyte en middag (egen kostnad) på en av de mange lokale tavernaene.

Restauranttips: Tantura eller Momento
Overnatting: My Story Figueira eller My Story Tejo

Dag 2

Etter frokost på hotellet så anbefaler vi at dere finner veien til Praça de Comercio, kun få minutters gange fra deres hotell. Herfra kan dere ta den kjente trikkelinje 28 for å utforske Lisboas høydepunkter på egenhånd. Hopp-av/hopp-på undervei, for å selv kunne legge opp ruten etter deres egne preferanser, for eksempel på Largo Portas do Sol, hvor det er kun 15 minutters gange til byens landemerke; St. George's Castle. Herfra kan dere nyte den spektakulære utsikten utover Lisboa og Tagus. Trikken fortsetter videre gjennom Chiado-distriktet til the Basilica da Estrela og tilbake til Martim Moniz Square, hvor dere igjen har kun en kort spesertur tilbake til hotellet deres.

Om ettermiddagen anbefaler vi en tur på Streetcar 15A til Belem, hvor dere kan gå av direkte ved det imponerende Jeronimus-klosteret, herfra kan dere oppdage dette monumentale nabolaget i Lisboa til fots, videre til Belem Tower og Discovery Monument.

I kveld anbefaler vi en middag "ved vannet" (egen kostnad), - den perfekte anledning for å prøve ut sjømaten som er viden kjent også utenfor Portugals grenser.

Overnatting i Lisboa.

Restauranttips: Clube Naval Lisboa Restaurante

Dag 3

Nyt en god frokost på hotellet før dere sjekker ut og finner veien til togstasjonen, herfra tar dere toget til Coimbra (ca. 1 time, 40 minutter). På togstasjonen blir dere møtt av deres lokale guide, som hjelper dere til hotellet, for innsjekk og bagasjeoppbevaring før dere blir med guiden på videre oppdagelse av denne vakre byen: besøk Coimbra universitetet med sitt berømte bibliotek og gamlebyen, før dere finner veien tilbake til den romantiske hagen til et av Portugals mest historiske hotell, som også er deres hjem for natten.

Denne kvelden anbefaler vi en middag på hotellets prisbelønte restaurant (egen kostnad. Forhåndsreservasjon er nødvendig, vi hjelper dere med dette). Ønsker dere en enklere og mer lokal matopplelvse så kan vi anbefale en nærliggende ølpub, som serverer lokal retter og også er et regionalt bryggeri.

Overnatting i Coimbra.

Restaurattips: Arcadas eller Praxis
Overnatting: Quinta das Lagrimas

Dag 4

I dag kan dere velge om dere ønsker å utforske den sjarmerende byen Coimbra videre på egenhånd, eller om dere vil utforske Bairrada med deres persolige guide (mot tillegg).
Vagfritt/ mot tillegg: Den historiske regionen Bairrada har mange attraksjoner: for eksempel det tidligere jaktpalasset som har tilhørt den portugisiske kongsslekten, det fortryllende Palácio Bussaco og den omkringliggende parken fylt med flere hundreår gamle trær.
Området er også kjent for stekt sapegris og Champagne-produksjon, og her anbefaler vi gjerne en nydelig lunsj med vinparing på en lokal vingåd. Transport tilbake til hotellet senere på ettermiddagen/ kvelden.

Overnatting i Coimbra.

Tillegg for frivillig utflukt: Bairrada i privat minivan og med personlig guide - + kr. 3.400, - pr. bil/ guide.

Restauranttips for lunsj med vinparing (ikke inkludert i utflukt/ betales på stedet): Quinta do Encontro

Dag 5

Ta morgentoget videre fra Coimbra til Aveiro: Portugals svar på Venezia! En sjarmerende liten by med intrikate vannveier og kanaler som kan utforskes i Moliceiros; lokale båter.
Sjekk inn på deres sjarmerende og delikate boutiquehotell før dere møter deres personlige guide som tar dere med på en sanselig tur gjennom gamlebyen i Aveiro, mens dere får lære byens historie og smake på di Ovos Moles; en sukkerholdig spesialitet. Turen avsluttes som seg hør-og-bør med en gondoltur langs kanalene!

I Aveiro bør man nyte havets skatter; her vil de fleste restauranter ha tilgang til dagens ferske fangst.

Overnatting i Aveiro.

Restauranttips: Cais do Pescado
Overnatting: Hotel Moliceiro

Dag 6

Omgivelsene til Aveiro er fantastiske og verdt å utforske, enten på egenhånd – eller gjennom organiserte utflukter mot tillegg (kontakt oss for mer informasjon).

Dag 7

Nyt en god frokost på hotellet før dere finner veien til togstasjonen for deres videre reise til Portvinens vugge: Porto! Vel fremme på São Bento jernbanestasjon, som er en severdighet i seg selv, kan dere gå den korte spaserturen til deres sentrale 4-stjerners designhotell (ca. 5 minutters gange).

Her kan dere sjekke inn og etterlate bagasjen før dere blir med på en oppdagelsesferd i vakre Porto med deres persolige, lokale guide. Gamlebyen oppleves best til fots, mange åssidene i byen overvinnes via heiser og taubaner. Når dere til slutt krysser Douro-elven på den historiske Ponte Dom Luis-broen vil dere forstå fascinasjonen for denne byen; der hele gamlebyen vil folde seg ut som et friluftsmuseum under dere! På den andre siden av broen befinner dere dere i tvillingbyen til Porto; Vila Nova de Gaia, og det er her dere vil finne alle portvinkjellerne som er verdt å besøke, - fra Burmester til Calem, Ramos Pinto, Sandemann og Taylors. Besøk i portvinskjeller og smaksprøve på to portviner er inkludert.

Valgfritt/ mot tillegg: Vi anbefaler en privat guidet tur i Burmester-kjelleren. Dette er en av Portos mest tradisjonelle portvinskjellere, og turen vil gi deg et godt innblikk i produksjon av portvin. Turen avsluttes med portvinssmaking med tilpassede retter i et smaksspekter fra ost til sjokolade!

På sen ettermiddag returnerer dere til Portos gamleby og deres hotell med táxi-båt.

Denne kvelden anbefaler vi at dere finner veien til en av portos mange førsteklasses restauranter (egen kostnad), flere med nydelig utendørs servering, dersom været tillater det. Det vil alltid være en god idé å forhånds-reservere bord. Vi hjelper dere gjerne både med restaurantanbefaling og bordbestilling.

Overnatting i Porto.

Tillegg for frivillige utflukter:

Oppgradering til privat guidet tur i Burmester portvinkjeller med gourmetsmaking: kr. 470,- pr. person.

Overnatting: Portobay Hotel Teatro

Dag 8

Etter god frokost på hotellet står dere fritt til å velge dagens program ut fra egne ønsker og preferanser.

Valgfritt/ mot tillegg: Ta gjerne en tur på Rabelo-båten over Douro-elven. Ribeira i Porto sett fra elven er et vakkert skue!

Valgfritt/ mot tillegg: Det praktfulle Stock Exchange Palace er også verdt å se! Det er landemerket i byen, - her er hele Portos historie og rikdom som handelsby dokumentert. Herfra kan dere ta trikk Nr. 1 til munningen av Douro (ca. 20/ 30 minutters reisevei), her er det både muligheter for å nyte strandlivet på varme dager, eller spasere i vakkert kystlandskap og frist Atlanterhavsluft.

Benytt anledningen denne siste kvelden i Portugal – for denne gang ...: Ta en taxitur til Vila Nova de Gaia for middag (egen kostnad) på Barão Fladgate restaurant som er en del av Taylors vingård. Her nytes raffinerte regionale retter med vakker panorautsikt over gamlebyen Porto.

Overnatting i Porto.

Tillegg for frivillige utflukter:  1,5 timers tur med Rabelo-båten i Porto: kr. 190,- pr. person

Adgang til Stock Exchange Palace: kr. 130,- pr. person

Restauranttips: Barão Fladgate restaurant

Dag 9

Frokost på hotellet før dere går det korte strekket til togstasjonen. Her benytter dere Alfa Pendular ekspresstog, som ankommer Lisboa ca. 3 timer senere, i god tid for deres kveldsflyvning hjem.

Velkommen tilbake!

Traktor, frukt og grønnsaker

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!