Norge

Sommer, høst, vinter, vår!

Vårt eget land har mye spennende å by på; rundreiser, weekendturer, skiferie, aktiviteter til alle årstider, matopplevelser, konserter, båtreiser, togreiser, unike bosteder, historiske plasser. Noe for enhver årstid  og for alle i alle aldere!
Feiring av en spesiell dag, førjulstur med firma, morsomme og spennende opplevelser med vennegjengen, familieturen m.m.

Spesielt for dere som setter pris på de naturlige elementene!

Med fokus på bærekraft har vi laget en del forslag inkludert togreiser og el-bil ferie.

Kontakt oss for reiseforslag i vårt eget vakre Norge!

Togreiser og bosteder i Norge

Nordlandsbanen
Nordlandsbanen er Norges lengste togstrekning med sine 729 kilometer, og ti timer lang togreise fra Trondheim til Bodø. Bli med på en reise i vakker nordnorsk natur, langs kystlandskap, innover i landet og over høyfjellet. Ta en stopp i innlandet underveis for å prøve fiskelykken i en av de mange vassdragene i Trøndelag, eller gå av i Mosjøen for å herfra kunne utforske den fantastiske Helgelandskysten. Nordlandsbanen er den eneste toglinjen i landet som krysser polarsirkelen. Nattogreisen med Nordlandsbanen er kåret til en av verdens vakreste av Lonely Planet. Ønsker man sovekupé så må man være tidlig ute med bestillingen.
Nyttige linker: Nordlandsbanen, Trondheim, Bodø, Helgelandskysten

Hotell:
Trondheim: Britannia Hotel (De Historiske) – ca. 10 min gange fra Trondheim stasjon.
Mosjøen: Fru Haugans Hotel (De Historiske) – 5 min kjøring fra Mosjøen stasjon. (Har ladestasjon.)
Bodø: Manshausen (Nordskot Brygge, Steine, Nordland) - Hurtigbåten fra Bodø: Båten går fra Sentrumsterminalen kai midt i Bodø sentrum, ved siden av Hotel Havet (ca. 10 min gange fra Bodø stasjon). Reisetiden Bodø - Nordskot eller tilbake er omtrent 1,5 time. For oppdatert tidsplan er det best å sjekke www.reisnordland.no
Stoppestedet du skal reise fra er Bodø Sentrumsterminalen kai og stoppestedet du skal til er Nordskot hurtigbåt-kai, hvor man blir hentet av hotellets personale.

Bergensbanen
Kanskje Norges mest kjente togstrekning; Bergensbanen, strekker seg 371 km på tvers av landet, fra Hønefoss til Bergen. Reisen går gjennom vakkert fjellandskap via Oslo, Gol, Geilo og videre opp Hallingdal mot Finse, og langs Hardangerjøkulen, før toget går bratt nedover til endestasjonen Bergen. I løpet av denne sju timer lange togreisen så kan man nyte Norge i et nøtteskall ut av vinduet: vakker kyst, frodig skog og steile fjell passerer synsfeltet mens man finner roen om bord.
Tips: Hopp gjerne av på Myrdal stasjon for å oppleve den verdensberømte Flåmsbana.
Nyttige linker: Bergensbanen, OsloGol, GeiloBergen

Hotell:
Holmenkollen, Oslo: Lysebu Hotell (De Historiske) – ca. 30 min kjøring fra Oslo S. Trikk: Linje 1- Frognerseteren stopper på Voksenkollen, deretter kun en kort gåtur fra hotellet.
Geilo: Geilo Mountain Lodge (De Historiske) – ca. 10 min gange fra Geilo stasjon.
Finse: Finse 1222 (De Historiske) – hotellet ligger i direkte forbindelse med stasjonen.
Bergen: Opus XVI (De Historiske) – ca. 15 min fra Bergen stasjon.

Flåmsbana
Flåmsbana strekker seg fra Myrdal stasjon (her kan man hoppe av fra Bergensbanen) til Flåm, helt innerst i vakre Aurlandsfjorden.
På tross av sin beskjedne strekning, unnagjort på kun en times tid, så er inntrykkene underveis massive: her kan man nyte mektig natur med dramatiske fossefall, høye fjell og dype daler - da strekningen har en stigning på hele 866 høydemeter!

Vel fremme i Flåm anbefaler vi at man nyter naturens mange rekreasjonsmuligheter, enten til fots eller med sykkel, og vi anbefaler at man blir med på miljøvennlig fjordsightseeing til Nærøyfjorden, som står på UNESCos verdensarvliste!
Nyttige linker: Flåmsbana, Flåm, Cruise Nærøyfjord, Bergen

Hotell:
Bergen: Opus XVI (De Historiske) – ca. 15 min fra Bergen stasjon.
Flåm: Fretheim Hotel (De Historiske) – ca. 5 min gange fra Flåm stasjon.
Flåm: Flåmsbrygga Hotell – ca. 3 min gange fra Flåm stasjon.

Dovrebanen
Dovrebanen tar deg med på en syv timers lang togreise gjennom noen av Norges vakreste nasjonalparker; Gudbrandsdalen, Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell. En uforglemmelig og behagelig reise mellom Lillehammer og Trondheim, og absolutt en togstrekning hvor man burde unne seg både en og to overnattinger underveis – bare for å nyte en langsom-reise til det fulle!

Med en stopp overnatting på Dovrefjell kan man få med seg en moskussafari, eller om man reiser med barn, så vil en stopp i Hunderfossen familiepark sikkert være populært.
Nyttige linker: GudbrandsdalenRondaneJotunheimen, Dovrefjell, Oppdal moskussafari, Hunderfossen Familiepark

Hotell:
Hafjell, Lillehammer: Nermo Hotell (De Historiske) – ca. 15 min shuttlebuss fra Lillehammer stasjon.
Lom, Jotunheimen: Brimibue (100% bærekraftig, åpnet i 2019) – ca. 50 min kjøring fra Otta stasjon.
Høvringen, Rondane: Arctic Dome Rondane (Glamping) – ca. 25 min kjøring fra Dovre stasjon.
Heidal/ Dovrefjell: Nordre Ekre Gardshotell (Gårdshotell) – ca. 30 min kjøring fra Kvam stasjon.
Trondheim: Britannia Hotel (De Historiske) – ca. 10 min gange fra Trondheim stasjon.

På ferie med El-bil i Norge

Tenk miljø! og velg tog eller Elbil for din rundreise i Norge.
Ladestasjoner blir hele tiden mer tilgjengelig i Norge. Norsk Elbil forening oppdaterer kart og har mange gode forslag til rundreiser i Norge.

Vi kan legge opp reisen din etter ønske, forhåndsbestille en pakkeløsning for bosteder og opplevelser på rundreisen.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!