Wellness i India

Wellness er et konsept med hensikt å forbedre helse- og velvære gjennom fysiske, psykologiske eller spirituelle aktiviteter.

Nedenfor ser dere ulike hoteller og utflukter vi i Paradisreiser tilbyr. En wellness-reise kan kombineres med en rundreise i India for å oppleve mer av den indiske kultur. Det er også mulig å kombinere et opphold på hotellene nedenfor med våre andre reisemål.

Varighet: Valgfritt

Atmantan Living – Ta et steg i riktig retning!

Går du med et brennende ønske om å bryte ut av gammel livstil og dårlige vaner? Atmantan i India er stedet hvor du gjenopptar kontakten med deg selv og lytter til dine behov og begjær. Velkommen til et transformerende opphold på vakre Atmantan i Pune.

Næring til våre sanser i ånden av velvære på Atmantan

Atmantan ønsker velkommen til et transformerende opphold med sitt komplette velvære tilbud. De tilbyr behandlingsformer fra hele verden deriblant Ayurveda, Yoga og meditasjon, taoistiske Chi Nei Tsang-terapi, Pranic Healing, og pusteteknikker som fremmer både rensing og lang levetid for å nevne noe.

Du kan følge de forskjellige pakkene fra 5- 21 dager for vektreduksjon, holistisk helse, fitness, detox, og yoga. De har et team av dyktige instruktører, terapeuter, og healere, de gjør alle sitt ytterste for at du skal oppleve en transformasjon og reise derifra som en bedre utgave av deg selv. Stedet serverer nydelig frisk, kortreist og helsefremmende mat – mat er medisin på Atmantan.

Gjør «Wellness» til ditt Mantra

Dette synergi av spesielt utvalgte terapier og den helsebringende maten vil føre deg til riktige livsvalg for din kropp og sinn.
Noe du kanskje har søkt etter hele livet, men strevd med å finne det som er riktig akkurat for deg.

Alle «Atmantan Living» retreat inneholder:

 • Individuell helse og velvære konsultasjon
 • Kroppsanalyse
 • Postural vurdering
 • Yogic kriyas (inkludert Neti, Dhouti, Gargling, Laghu Shankha Prakshalan, Tratak og øye rensing i henhold til Wellness Consultant resept)
 • Daglige trenings- og fritidsaktiviteter (som Aqua aerobics, Pilates, Stretch, Yoga, Spinning, Pranayama pust, dans, latterterapi, meditasjon, matlaging og andre gruppeklasser)
 • Ubegrenset bruk av vannterapi suiter (damp, infrarød sauna), innendørs temperaturkontrollert basseng
 • Wellness avsluttende konsultasjon

5 netters retreat inneholder følgende:

 • 5 overnattinger i delt dobbeltrom
 • 5 daglige behandlinger (velg mellom bl.a. aromaterapi massasje / arm og bengjenoppretting / destress hode og ryggmassasje / fotrefleksologi / invigorating massasje / vedic spice massasje)
 • 1 Chi Nei Tsang
 • 1 postural integrasjon
 • 1 Atmantan Signature Massasje
 • 1 privat puste økt
 • 1 Body Scrub
 • 3 velvære måltider per dag, ankomst dag inngår 2

“Ananda in the Himalayas”

– Et vakkert og luksuriøst hotell i foten av Himalaya, og i yogaens hovedstad – Risikesh

Ananda Spa – her ligger alt til rette for at du skal fremme din helse både mentalt og fysisk. Bli kjent med din egen kropp og sinn og dens behov, og bare være i vakre omgivelser.

Hotellet har blitt kåret til et av Indias beste “luksus wellness retreat” – behandlingene består av blant annet tradisjonell Ayurveda, Yoga og Vedanta med internasjonal wellness erfaring.
Nedenfor finner du en beskrivelse av en fem- dagers pakke.

5- dagers pakken inneholder følgende

 • Utfylling av spørreskjema hjemmefra som skal sendes online av gjesten (obligatorisk for konferering av velvære program).
 • Rom på dobbeltrom/tomanns rom - Deluxe Palace View Room
 • Livsstil og diett - veiledning
 • Konsultasjon med ayurvedisk doktor
 • Ananda`s signaturte og ferskt fruktfat hver dag.
 • 3 Ananda`s revitaliserende matretter (frokost, lunsj og middag). Det er spesialutviklede menyer som er skreddersydd.
 • Ulike hydroterapi fasiliteter
 • Aktiviteter i henhold til individuelle program
 • Transport fra flyplass (Delhi) til hotellet tur/retur

Utflukter

I tilknytning til et opphold på våre wellness hotell er det mulig å dra på ulike utflukter. Disse vil gi dere et enda dypere dykk i landets rike historie, både kulturelt og spirituelt. Utflukter kan tilpasses behov og ønsker. En reise for kropp og sjelKontakt oss for mer informasjon!

Utflukt til Pune

Dag 01: Ankomst Pune

Du blir hentet ved Pune flyplass og kjør til hotellet. Ved ankomst, innsjekking på hotellet

Dag 2: Pune

Etter frokost, reiser vi på sightseeing i Pune. Vi besøker Shanirwar Wada Fort.

Shaniwar Wada er en historisk festning i byen Pune og ble bygget i 1732, det var stedet Peshwas av Maratha-riket holdt til frem til 1818.
Peshwas mistet kontrollen til det britiske Øst-India kompaniet etter den tredje Anglo-Maratha-krigen og etter oppstarten av Maratha-riket ble palasset sentrum for indisk politikk i det 18. århundre.

Besøk Aga Khan Palace

Aga Khan Palace ble bygd av sultan Muhammad Shah Aga Khan III i Pune. Det ble bygd i 1892 og er en av de største landemerkene i indisk historie.
Slottet ble brukt til veldedighet av sultanen som ønsket å hjelpe de fattige i nabostaten Pune, som ble hardt rammet av hungersnød.
Aga Khan Palace er en majestetisk bygning og regnes som en av de største underverker i India.
Slottet er nært knyttet til den indiske frihetsbevegelsen, da det fungerte som fengsel for Mahatma Gandhi, hans kone Kasturba Gandhi, hans sekretær Mahadev Desai og Sarojini Naidu.
Det er også stedet der Kasturba Gandhi og Mahadev Desai døde. I 2003 erklærte Archaeological Survey of India (ASI) stedet for et monument av nasjonal betydning.

Overnatting i Pune

Dag 3: Pune

Denne dagen nyter du en god frokost, før du sjekker ut av hotellet, og gjerne inn på Atmantan.

Haridwar – Risikesh – Ananda at the Himalayas

Dag 1: Ankomst India

Du ankommer på flyplassen i Dehli. Herfra blir du transportert til Risikesh.
Ankomst hotellet og innsjekk.

Dag 2: Risikesh- Haridwar- Risikesh

Etter frokost reiser vi ut og utforsker byene Risikesh og Haridwar.

Risikesh - er et navn på Vishnu som betyr "sansenes herre". Ordene Rishik og ish sammen blir Rishikesh. Hrishik betyr sanser og ish betyr herre, derfor betyr ordet Herren over sansene eller Lord Vishnu.

Dette er en hellig by for hinduer og er et berømt pilegrimsferdssenter. Det er også kjent som inngangsporten til Himalaya og er utgangspunkt for flere pilegrimsferder.
Den hellige elva Ganges flyter gjennom Rishikesh og det er her elven renner ut fra Shivalik-fjellene og kommer ut i slettene i Nord-India.

Flere templer, både gamle og nye, finnes langs bredden av Ganges i Rishikesh. Byen har også kallenavnet "Yogaens hovedstad", da den har mange yoga-sentre og myten vil ha det til at det er yogaens fødested.
Det antas at meditasjon i Rishikesh bringer en nærmere oppnåelse av moksha, eller nirvana om du vil.

Haridwar - navnet står for Dwar of Hari eller Gateway to God, 'Hari' som betyr Gud og 'dwar' som betyr port.

Elven Ganges renner gjennom Haridwar også, 253 kilometer fra sin kilde Gurumukhi.

Haridwar anses som en av de syv helligste stedene for hinduene. Ifølge den hinduistiske mytologien er Haridwar en av de fire stedene hvor den himmelske fuglen Garuda sølte ut dråper av livs eliksiret Amrita når det ble fraktet vekk fra Samudra- manthan. En steintrapp ned til elven (ghat) ble truffet av ekstraktet og det anses for å være Herrens fotspor, og gjør trappen til den mest hellige ghat i Haridwar. Hit kommer tusenvis av hengivne og pilegrimer fra hele India under festivaler eller snan (hellig bad) for å utføre ritual ved å bade i elven og vaske vekk sine synder, de vil lettere kunne oppnå Moksha (frelse) etter dette.

Mens vi er i Haridwar, kan vi også besøke andre templer rundt ghat’tene og møte Sadhus (prester). Vi tar også turen til Rishikesh, hvor vi kan se ulike ghats og templer også her.

Videre kan vi oppleve kveldens Aarti-seremoni ved solnedgang på «Ghats of the Ganges». "Aarti" er en hinduistisk ritual med bønner og ofringer til den hellige elven Ganges.

Dette ritualet utføres daglig og tar ca. 1,5 time.

Overnatting i Rishikesh

Dag 3: Innsjekk Ananda

Innsjekk ved Ananda in the Himalayas for et pleiende «wellness» opphold for kropp og sjel. De har programmer som går over 5-21 dager hvor man velger selv hva man vil fokusere på i samarbeid med terapeuter av bl.a. detox, fitness, yoga, vektreduksjon, og stress mestring.

Ananda tilbyr også en rekke spennende aktiviteter som rafting, safari og vandreturer.

 

 

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!