Fransk Polynesia

Vakre laguner, spektakulære solnedganger, vennlige mennesker og frodig natur!

Fransk Polynesia er mest kjent for de vakre øyene Tahiti, Moorea og Bora Bora i Stillehavet. Av de mest kjente øyene troner Bora Bora øverst – denne er ansett for å være en av verdens vakreste øyer!

Av de totalt 118 øyene som utgjør destinasjonen er det kun 67 av øyene som er bebodd. Landet deles opp i fem ulike øygrupper som ligger i et område på cirka 5.5 millioner km2. Destinasjonen er kjent som et eldorado for dykkere: lagunene dekker totalt et område på cirka 12.800 km2, og består av i alt 2.000 korallrev (cirka 80 atoller). Disse korallrevene er svært mangfoldige, og er selve livsnerven for øygruppens rike fiske- og dyreliv under vann.

Årlig er det kun et fåtall turister som besøker de avsidesliggende øyene, så de fremstår fortsatt som et urørt paradis.
Destinasjonen er perfekt for en romantisk bryllupsreise, parferie eller for en eksotisk familieferie. Reiseveien fra Norge til Fransk Polynesia er lang, så et stopp underveis i for eksempel Los Angeles, kan anbefales.

Paradisreiser er spesialister på destinasjonen og skreddersyr reisen etter deres behov og ønsker. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Fakta om Fransk Polynesia

Hovedstad: Papeete
Innbyggere: ca 280.000
Valuta: Fransk Pacific Francs XPF
Språk: Fransk og lokalt språk. Engelsk er utbredt.
Religion: Kristendommen er mest utbredt.
Tidsforskjell: 11 timer bak oss om vinteren og 12 timer bak oss om sommeren.
Pass/Visum: Passet må være elektronisk, og gyldig i 6 måneder etter hjemreise. Alle som skal reise via USA må søke om Electronic System for Travel Authorization (ESTA) senest 72 timer før avreise.
Dette gjøres online av passasjerene selv. (Unntak er for de som reiser med visum).

Klima

Tropisk klima. Godt og varmt med mye sol hele året. Mest nedbør i perioden november – april.


Tahiti

Tahiti er den største av de polynesiske øyene. Den kjennetegnes av de bratte fjellene som er omkranset av skyer, dype daler, frodig vegetasjon, fantastiske fossefall og strender med sort lavasand. Tahiti Nui (`den store øya´) byr på mange utfluktsmuligheter, mens Tahiti Iti (`den lille øya´) er et eldorado av skatter med en aura fra svunnen tid.

Les mer

Begge øyene har en spennende historie og er verdt å utforske. På Tahiti finner man hovedstaden Papeete. Byen er ikke bare et internasjonalt knutepunkt, den har også mange kulturelle skatter å by på: Her finnes fargerike markeder, museer og mange kulturelle begivenheter. Byen har også et rikt nattliv og flere gode restauranter med et variert utvalg.

Moorea

Ofte kalt: “den magiske øya” – og det er ikke uten grunn. Her forenes fantastisk natur og livsstil med både det moderne og tradisjonelle. Gå på oppdagelse i det opprinnelige Polynesia – det bys på utallige fotturer, toppturer, fossefall, daler og storslagne bukter. Her tilbyr vi flere flotte hotell med villaer på stranden eller på påler ute i vannet.

Les mer

Øya har et eksotisk planteliv, utflukter kan bestilles på stedet eller i forkant. Disse går gjerne med firehjulstrekkere gjennom ananasplantasjer og gårder, hvor det dyrkes ulike grønnsaker og frukter.
Dra på delfin-og hvalturer med spesialutdannede guider, for å komme tett på havets store pattedyr. Moreea er et eldorado for de som elsker å oppleve naturen tett på.

Bora Bora

Øya kjennetegnes av den karakteristiske vulkanen som reiser seg i lagunen, omkranset av krystallklart vann. Bora Bora er svært romantisk, og et perfekt reisemål for nygifte på bryllupsreise. Her bør dere unne dere noen netter i bungalower ute i vannet. Av overnatting tilbyr vi alle de lekre og kjente bostedene; Pearl, Le Meridien, St. Regis, Four Seasons, Intercontinental og Conrad.

Les mer

Havet omkring øya er et paradis for dykkere. Her finnes det djevel-rokker, haier og fisker i alle regnbuens farger. På øya tilbys det en rekke utflukter og aktiviteter på land og til vanns, som kan bestilles enten i forkant av reise eller direkte på stedet. Her kan man blant annet ta en helikoptertur over øya. Ridetur, paragliding og seiltur i lagunen er også noe vi anbefaler. Vi kan også tilby Divers-pass med satt antall dykk inkludert, på Bora bora og de øvrige øyene.

Andre øyer

Av andre øyer i Fransk Polynesia tilbyr vi blant annet overnatting på The Brando og Le Taha`a Island Resort & Spa. Vi skreddersyr reisen etter deres ønske, og kan tilby andre overnattingsmuligheter om det er ønsket.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!