Europas Perler

Vårt mål er å gi dere den unike reiseopplevelsen!

Vi skreddersyr reisen helt i henhold til deres ønsker. Enten det dreier seg om den unike bryllupsreisen, storfamilien på tur, venninnetur med fokus på spa, velvære og shopping, eller kjærestetur til en romantisk storby.
Med kort flytid, hyppige avganger og gode priser er mulighetene mange. Spørsmålet er bare – hva skal man velge?

Med en landmasse på over 10 millioner km2 og nesten 50 suverene stater, så er mangfoldet stort i Europa!

Paradisreiser har valgt ut noen perler i Sør-Europa hvor vi samarbeider med dyktige lokale aktører. Sammen finner vi frem til de unike hotellene og den vakre naturen på utvalgte destinasjoner i Italia, Portugal, Kroatia og Hellas. Og selvfølgelig: med et stort fokus på god mat og drikke!

Noen tips til Europas perler…

I en verden full av eksotiske og vakre destinasjoner, er det lett å glemme de perlene vi kan finne i vår egen verdensdel – Europa!

Vi i Paradisreiser hjelper dere med å finne den perfekte Europaferien. Under ser dere et utvalg av våre reisemål.

Kontakt oss for mer informasjon og la deg inspirere!


Portugal

..velkommen til en fargesprakende FEST av et land!

Portugal er et fascinerende land i det sydvestlige Europa, nærmere bestemt på den Liberiske halvøy. I våre øyne kanskje en “oversett perle” i Europa, for dette landet har noe for alle!
Sintra – 20 minutter fra Lisboa finner man Sintra – et område kjent for vakker arkitektur og natur. Byen er en World Heritage Site, og sies å ha en lang kulinarisk historie med bakgrunn i både liberisk og arabisk mat tradisjon.

Les mer om Portugal

Med sin overkommelige størrelse og gode vei standard, hyggelige prisnivå og mange sjarmerende landsbyer er Portugal et land velegnet for opplevelser, oppdagelser og ren nytelse. Kombiner gjerne en av de flotte, moderne, historiske og ikke minst morsomme storbyene; Porto og Lisboa, i kombinasjon med vin og mat i et av landets mange naturskjønne vindistrikt og sol og bad langs kysten: En komplett ferieopplevelse!

Portugal har en lang kystlinje med mange flotte strender, både del velkjente områdene rundt Algarve og Cascais, men også langs den øde vestkysten kan man finne vakre små oaser omringet av frodig og vakkert landskap. Vindistriktene kommer man selvfølgelig ikke unna i dette nydelige landet: Fra portvinens vugge i nord, Porto - kan man følge over 20 forskjellige vin regioner gjennom landet ned til Algarve i sør. De mest kjente vindistriktene er nok Duoro i nordlige Portugal og Alenjento i sentrale Portugal.

Hovedstad: Lisboa - ligger ved nordbredden av elva Tejo, og klimaet er mildt. Alfa-området er en kjent severdighet. De trange gatene, og trikkene, har gitt Lisboa tilnavnet «Europas San Francisco». En drøy halvtime med tog fra Lisboa ligger de sjarmerende badebyene Cascais og Estoril.
Tidsforskjell: Portugal ligger èn time foran oss i tid
Valuta: Euro
Klima: Om somrene er det som regel fint vær, men Atlanterhavet fører av og til med seg litt fukt over land. Temperaturene langs kysten når vanligvis 24-30 ºC på ettermiddagen, mens temperaturene er noe lavere i fjellområdene. De nordlige områdene kan ha en og annen regnbyge om sommeren, lengre sør er det stort sett tørt. Temperaturene vår og høst er også behagelige, minst nedbør fra mai til november.

Portugal egner seg som reisemål hele året, men vi anbefaler spesielt reise hit i de norske vår og høstmånedene.
Sommermånedene er også meget behagelig, da man takket være Atlanterhavet, unngår de samme intense varmebølgene som man opplever i middelhavsområdet i denne perioden.
Et litt annerledes tips? Forsøk å legge nyttårs-turen til Portugal: mange vingårder har spesielle arrangement i forbindelse med nyttårsfeiringen, og nyttår i Lisboa er også en fargerik opplevelse.

Trogir, Croatia

Trogir, Kroatia

En av verdens best bevarte middelalderbyer finner man ca. en halvtime utenfor Split. En sjarmerende by i vakre omgivelser og med flere gode restauranter.

Hellas

Hellas er en av nordmennenes store feriefavoritt og det med god grunn, landet har en rik historie, varierende natur, krystallklart vann, smakfullt kjøkken og et gjestfritt folk. Mange steder i Hellas er fortsatt helt genuint, det er et stolt folk som holder fast på sine tradisjoner og de lar seg ikke påvirke så stort av verden utenfor. Vi har noen utvalgte reisemål som byr nettopp på dette, vi legger vekt på høy standard i både utflukter og bosted og det skal være litt utenom den vante reiseruta!

Les mer om Hellas

Hellas har begeistret nordmenn i mange år. Vi har valgt noen perler av noen bosteder som holder svært god kvalitet, alle holder høy standard og tilbyr utsøkt mat og service.
Hovedstad: Athen

Tidsforskjell: Èn time foran Norge
Valuta: Euro
Klima: Mildt og godt klima året rundt. På sommertid er det varm, med temperaturer oppimot 40 – 45 grader. Mai, september og oktober er fine måneder, med norsk sommertemperatur. Regn forekommer hyppigst fra slutten av oktober til begynnelsen av mai. Snø kan faktisk forekomme i vintermånedene, men er sjeldent.


 Italia

 …benvenuto de Italia!

Et land rik på historie, kultur, kunst, nydelig mat og vin, og ikke minst; sjarm! I dette mangfoldet har Paradisreiser funnet frem noen unike perler – både når det kommer til destinasjoner, hotell og opplevelser.
Hva med å la oss skreddersy Italia-reisen etter deres ønsker?

Les mer om Italia

Italia er kjent for de fleste nordmenn, men det er lett å bli forvirret i utvalget av destinasjoner og hotell som tilbys. Paradisreiser har derfor gjort et lite utvalg av hotell som vi anbefaler, samt satt opp noen forslag på reiseruter. Kystlinje mot Middelhavet i vest, Joniske hav i sør og Adriaterhavet i øst. Turismen er en av landets ledende næringer. Titalls millioner turister besøker Italia hvert år, og målet for mange er de rike kulturbyene, som Roma, Venezia, Firenze. Toscana med sine vindistrikter og flotte natur tiltrekker seg også mange besøkende. Badeturisme finner man langt hele kysten, og i Alpene og Dolomittene er skiturismen stor. Flere «perler» på Adriaterhavskysten, som Sirolo på Riviera del Conero.

Hovedstad: Roma, også kjent som "Den evige stad", en av Euroas vakreste byer, med en historierikdom som strekker seg helt tilbake til år 753 f.Kr.
En by som absolutt er verdt et besøk, men det er det også flere andre byer i Italia som er; Verona, Venezia, Firenze, Siena, Lucca, Bari og Positano...- bare for å nevne noen...
Tidsforskjell: Ingen tidsforskjell fra Norge
Valuta: Euro
Klima: Variert klima. Juli har i gjennomsnitt 22 – 25 grader Celsius. Varmeste måneder er juli og august. Sør-Italia har tørre somre og et utpreget middelhavsklima. Her faller det mest nedbør i januar/februar, mens vår og høst er de mest nedbørrike årstider lengre nord i Italia.

Positano, Italia

Denne lille perlen av en fiskerlandsby klatrer opp åssidene fra den fine badestranden som utgjør selve hjertet av byen. Enkelte av de hvite og pastellfargede husene som klamrer seg til fjellsiden kan dateres helt tilbake til middelalderen. En pittoresk by beliggende helt vest på Amalfikysten; populært både blant tilreisende og Italienerne selv. Veldig hektisk i juli/ augst, men ideellt for reise om våren eller høsten. Positano er oppført på Unescos verdensarvliste.

Perugia, Italia

Sjokoladebyen Perugia, hovedstad i Umbria, er verdt et besøk. To timers kjøring fra Roma, gjør dette til en yndet kombinasjon av to vakre byer i herlige Italia. Perugia er en kjent kunstby, hvor historie og moderne byliv møtes.

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!