Covid-19 og reiseråd

I forbindelse med den pågående pandemien Covid-19 – her er litt informasjon og råd.

UD Reiseråd

Vi anbefaler å sjekke UD sine reiseråd før dere planlegger en reise. I tillegg finnes det mye nyttig og oppdatert informasjon på sidene til FHI. Reiserådene er ikke forbud mot å reise, men anbefalinger mot å reise til røde land. Reiserådene har den rettslige konsekvens at du som kunde kan avbestille reiser til røde land, og at du som kunde må sitte i karantene ved hjemkomst.
Om unntak for karanteneplikt for de som er smittet (allerede har hatt Covid-19), sier FHI:
Det er ikke karanteneplikt ved gjennomgått sykdom og påvist covid-19, dokumentert ved anbefalt laboratoriemetode siste 6 måneder. Foreløpig er bare rt-PCR for SARS-CoV-2 anbefalt laboratoriemetode. Gjennomgått “sannsynlig covid-19″ gir ikke fritak fra karantene.

Kan vi bestille reiser nå?

Om dere ønsker å reise i vinter, må dere i 10 dagers karantene ved hjemkomst (dersom dere ikke allerede har hatt sykdommen) – dette er viktig. Vi anbefaler også å ta en test ved hjemkomst. Ulike regler gjelder for ulike land. Ta kontakt for informasjon om ditt reisemål. De fleste land krever en negativ Covid-19 test ved innsjekk på flyplassen før avreise fra Norge. En del land krever også at man fyller ut et helseskjema online.
Vår gode samarbeidspartner Emirates er et av selskapene som inkluderer en reiseforsikring inkl. Covid-19 forsikring når man benytter de på flyreisen til/fra ønsket reisemål.
Vi opplever nå at flere ønsker å flytte sitt hjemmekontor til f.eks. Maldivene og Seychellene hvor det er minimalt med smitte. Man må da følge smittevernreglene. Vi har oversikt over gjeldende krav for de forskjellige landene.

Du kan trygt bestille sommerferien, høst- eller juleferien for 2021 nå. Dere kan holde av plasser uforbindtlig frem til 2 måneder før avreise. Vi vil også oppdatere dere på hvilke lover og regler som gjelder til de forskjellige reisemål.
Dere betaler ingenting nå og risikerer derfor ingenting. Men dere har da sikret dere plasser når verden åpner igjen.
Paradisreiser har refundert alle reiser i.h.t. Pakkereiseloven slik vi er pålagt.
Vi er medlem av Reisegarantifondet og Virke Reiseliv Utland. I tillegg har vi IATA agentur slik at vi har direkte utstedelse/endring/refusjoner av billetter i vårt eget system.  Det er trygt å reise med Paradisreiser.

Pakkereiseloven

Avbestillinger i henhold til Pakkereiseloven gjelder for reiser med utreisedato t.o.m. 15.januar pr. i dag. Her følger vi til enhver tid UD sitt reiseråd. Har dere bestilt en reise frem i tid er det viktig å overholde betalingsfristen. Gjelder reiseråd fra UD på reisetidspunkt (og 14 dager før avreise), vil vi refundere innbetalte beløp i.h.t. Pakkereiseloven.
Dersom dere skal reise og er usikre – sjekk hva reiseforsikringen deres dekker før dere sluttbetaler, og sjekk om din reiseforsikring  dekker innbetalt depositum ved en evnt. avbestilling. Depositum som er innbetalt for reiser mer enn 14 dager frem i tid refunderes dessverre ikke fra vår side (i.h.t. våre regler og Pakkereiseloven).

Drøm nå – reis senere

Tiden fremover er uforutsigbar, men verden er også avhengig av en av verdens største industri. Vi vet at våre kolleger og venner i mange land gleder seg til å gi våre gjester unike opplevelser i tiden som kommer. Viktige partnere som tar vare på mennesker, natur og dyreliv – de trenger oss i tiden fremover. Vi ser at flyselskapene vi jobber med har innarbeidet gode rutiner og har, som alltid, de reisendes sikkerhet som første og største prioritet.
Mange bosteder har benyttet tiden godt til oppussing og oppdatering, og de har også den største fokus på smittevern. Mange av våre bosteder er svært private og nærmest egne “hideaways”. Her er distansering enkelt og plassen på strender m.m. er svært god.

E-post henvendelser

Vi har opplevd flere forsøk på svindel og data-virus angrep den siste tiden. Vi har derfor et svært strengt filter på mottak av e-post. Har du mistanke om at din e-post ikke har kommet frem? Vær snill å forsøke igjen slik at vi kan svare dere.

Tusen takk!

Vi vil takke våre trofaste gjester for mange gode samtaler og forståelse i en svært krevende tid.
Vi gleder oss til verden blir bedre, og vi kan sende dere ut på nye eventyr.
Vi ønsker dere alle alt godt i tiden fremover, hold dere friske & ta vare på hverandre!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!