Et transformerende opphold på Atmantan i India

Wellness

Jeg ankommer Pune – møte med India for aller første gang 

… heldigvis står sjåføren fra Atmantan og venter på meg, han visste hvor jeg skulle til en fast pris, ferdig med det. Vi kjører gjennom Pune by, det har blitt kveld og mørkt, men det er et yrende liv, masse biler og mopeder og alle ligger på tuta – her kommer jeg! Vi kjører gjennom både fattige og mer velstående områder, inntrykkene er enorme selv fra bilvinduet. Omsider kommer vi ut av byen og kjører mot Mulshi Lake, veien er dårlig, men skiltene lover bedre tider, veiene er under utbygging. Etter 1,5 time ankommer jeg Atmantan, klokka har passert midnatt, resortet sover, men sikkerhetsvakter og en resepsjonist venter på meg i dimmet belysning. Det blir en rask innsjekk, jeg får programmet for morgendagen og en sandwich de har pakket for meg. Deretter kjører de meg opp til rommet i en buggy, det er helt stille!

Inne står en deilig oppredd seng i dimmet belysning, synet gir meg nesten tårer i øynene – endelig skal jeg få sove i horisontal stilling! Jeg har avtale kl 07.45 (sent pga. sen ankomst) med terapeuten min. Vi utfører og går gjennom kroppsanalyse og diskuterer mine mål. Sammen bestemmer vi at «fitness challenge» programmet blir best for meg – jeg er klar! Dagene fylles med PT timer og anbefalte gruppetimer – yoga, vann aerobic, trekking i fjellene, meditasjon, dans og fantastiske massasjer HVER dag.

Dagene får fort en rytme…

Klokka ringer 06.00, og jeg har ingen problemer med å stå opp. Jeg trekker opp gardinene og blir ønsket god morgen med min vakre utsikt over Mulshi lake.  Mitt rom ligger høyt oppe og har panorama utsikt mot innsjøen og krystallfjellene rundt – her finner man sjelefred. Første gjøremål for dagen er Kriya (skylling av nese, øyne og hals) i en utendørs paviljong. Det er ikke helt lyst enda og det er deilig med en jakke. Straks etter blir det en økt med yoga, deretter er det tid for frokost. Restauranten har også en utrolig utsikt over innsjøen. Til frokost er det godt å sitte ute – solen varmet ikke maks enda. Servitørene er informert om hvilket program jeg følger og passer på at jeg velger riktig mat. Noen shots blir servert til både før og etter maten, og alt dette flyter automatisk. De vet hvem jeg er og hva jeg skal ha – jeg behøver ikke si noe som helst!

I godt selskap

Jeg er i selskap med mange indere og blir raskt inkludert på langbordet. Praten går og latteren sitter løst til alle måltider. Vi er her av samme grunn og har samme syn på livet tross kultur og aldersforskjeller. Selskapet er utrolig stimulerende – jeg kunne ønske vi bodde nærmere slik at vi kunne treffes ofte også etter dette oppholdet!

Resortet ligger for seg selv, fredelig ved innsjøen som visstnok er en drikkevanns kilde. Derfor er det ingen aktivitet på den, det er strenge restriksjoner ved å nærme seg vannet, og det er  overhodet ikke lov å bade i den. Fjellene rundt er av krystaller – det er en naturlig healende energi på dette vakre stedet. Den levende maten dyrkes der og er selvsagt økologisk. I tillegg er alt fritt for kunstig stoffer, og ting som ikke er bra for deg er bare ikke tilgjengelig. Jeg skulle tro savnet etter kaffe og noe søtt skulle bli en utfordring, men nei, jeg tenker ikke på mat. Måltidene er godt timet – akkurat før det begynner å rumle i magen, og porsjonene er akkurat passe store. Verken sult eller stappmett, magen er helt fredelig, jeg har aldri opplevd lignende. Energien øker dag for dag og en herlig lykkefølelse brer seg i kroppen, jeg har oppnådd WELLNESS!

Planlegg din drømmereise

Vi legger vekt på god kunnskap og personlig service. Våre dyktige reisekonsulenter besøker våre destinasjoner og bosteder jevnlig. Du reiser trygt når Paradisreiser står som arrangør!